Vladimir Rodic ansluter till Östers IF

Öster hälsar den meriterade wingern Vladimir Rodic varmt välkommen till klubben. Han ansluter närmast från Hammarby IF som han representerat sedan sommaren 2018. Förutom Hammarby har Vladimir även representerat Malmö FF i Sverige samt klubbar i såväl Serbien, Turkiet, Danmark och Norge. Han har 94 matcher från Allsvenskan på meritlistan där han noterats för 15 mål och 6 assist. Utöver detta har han gjort 5 landskamper för Montenegro. Kontraktet är skrivet på två år, till och med säsongen 2023.

 

  • ”Vi är väldigt glada över att få hit Vladimir. Han är en allsvensk spelare och kommer höja nivån på gruppen. Vi är väldigt nöjda med konkurrenssituationen som vi har skapat, där vi har bra spelare på alla positioner. Det kommer driva på utvecklingen för samtliga spelare och göra laget bättre!” säger sportchef Vito Stavljanin om sitt nyförvärv.

 

  • ”Jättekul att vara här, det är något genuint spännande på gång och det är därför jag valde att komma hit. Jag är en snabb offensiv spelare som vill spela så nära mål som möjligt och bidra till laget med mål och assist. Ser oerhört mycket fram emot att komma igång med träningen och lära känna laget, det verkar vara ett riktigt bra gäng!” säger Vladimir Rodic om att komma till Östers IF.