Välkommen Ahmed!

Östers IF har gjort klart med en övergång för Ahmed Bonnah, som lämnar Sandvikens IF. Ahmed är en 21 år gammal vänsterytter som under senaste två åren varit en av Ettans bästa spelare, under 2021 gjorde han 14 mål och 7 assist från sin vänsterkantsposition. 

 

"Det känns otroligt kul, extremt förväntansfull över min tid här. Fått ett väldigt positivt intryck av det jag sett hittills, det var ingen tvekan när klubben hörde av sig, från sekund ett kände jag att det var Öster jag ville till. Klubbens ambitioner matchar väldigt bra med mina egna och det känns som ett naturligt steg för mig i min karriär. Av det jag hört från Túfa hittills låter det som att spelet kommer passa mig väldigt bra och att tröskeln för att hitta rätt i spelet är låg, då det påminner mycket om vad vi försökte göra i Sandviken. Mina starka sidor är absolut mitt kombinationsspel offensivt, sen är jag en stark poängspelare, brukar kunna hitta både mål och assist." säger Ahmed Bonnah. 

 

Kontraktet med Ahmed är skrivit på tre säsonger, till och med säsongen 2024.

 

"Ahmed var en av Ettans bästa spelare förra året, oerhörd förmåga att skapa assist och mål. Han har speed och finess och passar väldigt bra in i det vi försöker bygga här. Bra ålder och redo för nästa steg i sin utveckling och det tror vi att han tar hos oss. Han kommer passa väldigt bra in i spelet Túfa vill spela, det är jag övertygad om." säger Vito Stavljanin. 

 

Varmt välkommen till Växjö och Öster, Ahmed!