U21 tog med sig 3 poäng hem från Landskrona

 

Under tisdagskvällen bortavann Öster med 3-2 efter en ledning med 2-1 i halvtid. Ett självmål och två straffmål till Östers fördel i en bra fotbollsmatch.

 

Det var två bra lag som möttes ikväll på Landskrona IP. Det blev en match i vilken Öster anföll mer i första och kom att försvara sig desto mer i andra.

 

Redan efter fyra minuter tog Öster ledning efter ett självmål i samband med Jonas Hellgrens hörna. Efter att Alexander Henningsson blivit fälld kunde Jonas Hellgren, från straffpunkten, utöka ledningen till 2-0. Trots att hemmalaget reducerade redan efter fyra minuter, behöll Öster ställningarna halvleken ut. 

 

Direkt i andra hamnade i Öster i försvarsspel och Landskrona kvitterade snabbt i 46:e minuten. Det skrämde inte Öster som organiserade sig och stod upp bra. När Andreas Birgersson blev överkörd i den 56:e minuten blåste domaren Österstraff nr 2.

Än en gång klev Hellgren fram och satte dit bollen som kom att bli matchens sista mål.                           

 

Målfakta

0-1 (Självmål)
15’ 0-2 Jonas Hellgren (Straffmål)
19’ 1-2 Martin Rudolfsson
46’ 2-2 Sadat Karim
56’ 2-3 Jonas Hellgren (Straffmål)

 

Tränare Peter Wibrån om matchen

- Det var två spelskickliga lag som möttes. Vi gör två mål tidigt och skapar många bra lägen i första, en spelmässigt bättre halvlek än andra. De kvitterar direkt i början av andra, och vi tappar vårt spel framåt när de avgörande bollarna inte når fram utan vi tvingas till defensiva omställningar ofta. Jag tycker att vi gör försvarsjobbet bra och laget samarbetar bra med A-lagsspelare som visar vägen. Alla gör det bra det är viktigt att säga, men några förtjänar kanske ett extra omnämnande som t.ex Robertino Kljajic i mål som gör det bra hela matchen, i synnerhet i slutet av matchen då han gör flera kvalificerade ingripanden. Också Emil Andersson och Karl-Johan Lindblad som håller ihop det bra i backlinjen samt Jonas Hellgren som också sätter dit straffarna. 


Startelva

9. Jonatan Rehnström, 11. Jonas Hellgren, 14. Alexander Henningsson, 15. Andreas Birgersson, 16. Emil Andersson, 19. Simon Wennerhag, 20. Otto Eriksson, 21. Jonathan Stolth, 23. Philip Hausenkamph, 27. Karl-Johan Lindblad (K) och 31. Robertino Kljajic (mv).


Avbytare

2. Fredrik Henriksson, 6. Emil Jönsson och 8. Johan Hjalmarsson.

 

Nästa match

Omgång 11 spelas hemma mot Ängelholms FF den 10 juni kl 17.00.

 

För matchfakta och tabell --> Svenskfotboll.se