U21: Öster besegrade GIF Sundsvall i slutspelet

Sent i måndags kväll började Östers U21 sin resa mot Sundsvall för att på tisdagen spela den viktiga slutspelsmatchen mot Gif. Vi ringde upp U21 tränaren Andreas Ottosson för att få hans syn på matchen. 
-Första halvlek var jämn där båda lagen spelade bra men inte riktigt kom till några bra lägen. Efter halvtidsvilan gick Öster ut och satte full fart. 
- Även första 30 i andra är vi riktigt bra, det är där vi vinner matchen. Första målet kommer på ett fint inspel från Andreas Birgersson som Simon Wennerhag förvaltade väl och gjorde 1-0. 
Även vid andra målet var Andreas Birgersson inblandad , denna gång var det han själv som fick placera bollen i maskorna. Öster fortsatte även efter målen att spela bra och skapade flera bra lägen att utöka sin ledning. Under den sista kvarten kom Sundsvall in i matchen och efter en tilltrasslad situation letade sig ett långskott in i Östers mål, därmed var det reducerat till 1-2 ett resultat som stod sig matchen ut. 
Andreas Ottoson berömmer efter matchen hela laget men ger defensiven med Månz Karlsson och Kalle lindblad extra beröm. Även Elmin Nurkic får mycket beröm. 
Nu blir det en helt avgörande match borta mot Elfsborg den tionde oktober. 
- Elfsborg leder just nu Allsvenskan och har även riktigt bra U21 lag. Det blir en svår match men vi har absolut chansen att slå dem. 

Text: Support 1930