U19 klippte Häcken

Efter två tunga förluster (mot Örgryte och Malmö), tog sig U19 i kragen och besegrade BK Häcken med 3-0. Målskyttar för Öster Simon Wennerhag (2) och Jonatan Rehström.

Laguppställning
Jakob Gerrevall
Albin Johansson – Hampus Wulff – Jesper Andersson – Henrik Widén
Adam Modig – Otto Eriksson – Jonatan Rehnström – Jonathan Stolth
Pontus Gitselov – Simon Wennerhag

Första halvlek
Öster fick en drömstart när Simon Wennerhag gjorde 1-0 efter ungefär 10 sekunders spel och då var det ändå BK Häcken som hade avsparken.
Simon pressade och bröt bollen av Häckens mittback och skaffade sig därigenom ett friläge som han förvaltade på ett utmärkt sätt.
Öster var sedan det bättre laget i ytterligare 15 minuter av halvleken innan Häcken tog över. På den tiden skapade man två bra lägen men Wullfs skott täcktes av försvarare och Widéns frispark räddades på mållinjen.

Efter den inledningen tog sen Häcken över matchen mer och mer. Öster pressades tillbaka och man förmådde inte hålla bollen inom laget några längre stunder. När man inte längre kunde etablera något spel på Häckens planhalva så blev chansbollarna på djupet ett allt mer förekommande inslag i matchen. Häcken skapade ett par bra chanser men tack vare bra målvaktsspel av Gerrevall samt att Albin Johansson och Henrik Widén hade den goda smaken att rädda varsin boll på mållinjen så stod sig resultatet halvleken ut.

Andra halvlek
Den andra halvleken fortsatte i samma anda som den första hade slutat i, alltså ett stort spelövertag för BK Häcken. Men Öster försvarar sig riktigt bra, man är täta runt eget straffområde vilket gjorde det svårt för Häcken att omvandla spelövertaget i kvalitativa målchanser.
Efter 20 minuters spel så ändrade Öster om i sin uppställning. Bo Svensson kom in på plan och man avslutade matchen i ett 4-5-1 system. Ett lyckat drag, Öster fick bättre koll på Häcken samtidigt som man återtog en del av bollinnehavet. I den 81:e matchminuten avgjordes tillslut matchen. Otto Eriksson spelade fram Simon Wennerhag som sen vände bort sin försvarare och satte 2-0.

Sen gjorde Öster ytterligare ett mål av bara farten innan matchen var över. Jonatan Rehnström passade fram till Gitselov som skarvade tillbaka bollen till Jonatan som hade fortsatt sin löpning efter den första passningen. Aktionen resulterade i ett friläge som förvaltades på bästa sätt av Rehnström och slutresultatet kunde skrivas till 3-0.

Tränare Christian Stridhs kommentar efter matchen
- Skönt att studsa tillbaka igen efter två tunga förluster. Tycker vi vinner matchen idag tack vare en bra moral där vi hela tiden jobbar hårt för varandra. Häcken har ett stort bollinnehav i matchen men vi försvarar oss på ett väldigt bra sätt. Sen är vi effektiva när vi väl får våra chanser.