U19 klara för slutspel och U17 vann seriefinalen

Under helgen har både U19 och U17 spelat oerhört viktiga matcher i respektive serier, där U19 spelade en avgörande match om en slutspelsmatch i höst på hemmaplan mot Mjällby AIF och där U17 spelade seriefinal i P17 Division 1 om en plats i P17-Allsvenskan tills nästa säsong.

U19 vann sin match hemma på Myresjöhus Arena under söndagen med slutresultatet 2-1. En seger som satt hårt inne efter att Öster tagit ledningen med 1-0 i matchen genom Gustav Ahrn. Andra halvlek fortlöpte fram tills dess att gästerna fick en man utvisad med dryga 20 minuter kvar att spela. Efter utvisningen lyckades Blekingelaget kvittera till 1-1 från straffpunkten. Öster kunde sedan avgöra med dryga 10 minuter kvar att spela genom inhoppande Milan Suljkevic och segern och platsen i höstens slutspel var klar.

För U17-laget var det en oerhört viktig seriefinal som spelades i Jönköping under lördagen. För motståndet stod Jönköping Södra IF, som leder serien strax före rödblått. Det blev seger för Öster med 1-0 efter att matchens enda mål gjorts av Simon Wibrån.