Tack för allt, Robin Malmkvist

Igår säkrades en plats i Superettan 2020 genom seger med 1-0 hemma mot Landskrona. En match som målvakt Robin Malmkvist storspelade i och var en stor anledning till den hålla nollan och segern i denna avgörande match. En match som var Robin Malmkvists sista match i Östertröjan. Tack för allt "Robban". 

Robin gjorde sin debut i Öster redan som 17-åring då han fick hoppa in under säsongen i Superettan år 2005. Den första sejouren i rödblått varade hela vägen fram till år 2009 då det blev 64 matcher på kontot. Efter olika sejourer i Halmstads BK, Tromsö IL (Norge) och Assyriska FF kom målvakten tillbaka till Öster inför säsongen 2017 och sedan dess har det blivit ytterligare 60 matcher för Öster. 26 hållna nollor, två U21-landskamper och 15 år inom elitfotbollen. En fantastisk lagkamrat och en oerhört proffsig elitfotbollsspelare. 

Robin om karriären och Östers IF: 

- ”Jag kom till Öster första gången när jag var 14 år gammal och har sammanlagt tillbringat 11 år i klubben. Östers IF har varit och kommer alltid att vara en väldigt stor del av mitt liv. En klubb som gav mig chansen som väldigt ung, som har trott på mig och som gav mig möjligheten att komma tillbaka och avsluta karriären här.

Jag var Östersupporter redan innan jag kom till klubben första gången och efter ha tillhört den under så många år så är man en ännu större supporter idag. Klubben har gett mig fantastiska minnen som jag alltid kommer att bära med mig och jag är evigt tacksam för åren tillsammans.

Jag vill avsluta med att tacka supportrarna och East Front för alla dessa år. Man har backat upp mig i med och motgång och dem är ovärderliga för klubben. Jag hoppas verkligen man förstår hur mycket man betyder för Östers IF." 

 

Stort lycka till med framtiden och Tack för allt, Robin!