SEN KVITTERING GAV POÄNG

Trots tufft läge med en man utvisad fortsatte Öster jaga och fick in en sen kvittering mot Brage - och fick hopp om mer i slutsekunderna men fick nöja sig med en poäng efter en korrekt avblåsning för offside.

Johansson - Johannesson - Andreasson

58' Ljungberg (Örnblom)
70' Joao Pedro (Andreasson)

Utvisning:
85' Ljungberg

JÄRDLER OM MATCHEN:

"På den positiva sidan är att vi gör två mål, att vi inte lägger oss ner och dör, att vi ör ett sent mål - och det får man väl kalla att ha marginalerna med sig i det skedet.

Där är mycket som är på andra hållet: att vi hamnar i den situationen vi gör efter att vi gjort 1-1 där vi släpper in ett mål med tre motläggsförluster och sedan en klackskarv in i bortre, det blir man ju tokig på som tränare - när vi fått in kvitteringen och har ett tryck så kommer det från ingenstans. Och det är inte otur eller säskilt bra gjort från Brage fram till sista skarven som är kvalitet, utan fram till dess har vi glidtacklat och förlorat, kämpat med överkropp och förlorat och sprungit ikapp och förlorat. Då blir det inte bättre än såhär och där är jag oerhört kritisk idag.

Vi försöker spela en fotboll som jag inte är kritisk mot offensivt sätt men där min känsla är att vi förlorar oerhört många dueller, oerhört många andrabollar, vi är inte först in på bollen - vi är knappt tvåa heller. De täcker undan oss, de flyttar på oss och är betydligt tuffare, betydligt starkare och betydligt rappare. Där gör vi en av våra sämre prestationer och konstigt nog tar vi poäng."

Gästerna tog ett tidigt grepp om matchen på Myresjöhus Arena och redan i fjärde minuten skapade man ett jätteläge efter att Stenberg fått ta sig in i Östers straffområde enkelt och hans avslut styrdes till en helt fri Anton Lundin som klippte till från målområdeslinjen men fick se Östermålvakten Tobias Andersson göra en magnifik räddning.

Öster väntade till tionde minuten innan man fick fart på spelet men då satt en perfekt boll upp från Calle Johansson på David Johannesson som avslutade stenhårt ur dålig vinkel tätt utanför högra stolpen.

Någon minut senare var det ånyo nära åt andra hållet när Morsay hann upp en till synes hopplös boll nere vid vänstra hörnflaggan och slog ett lurigt inlägg som Månz Karlsson precis kunde nickskarva ur vägen för en Brageanfallare. I momentet efter skickade Sellin in en farlig låg boll från höger som Hellberg styrde i stolpen och när han själv skulle placera in returen stod Tobbe Andersson för en ny jätteräddning.

Nu svängde det friskt och i femtonde minuten skickade Stefan Karlsson ett inlägg mot första stolpen där Johannesson dök och störde målvakten tillräckligt för att denne skulle tappa bollen in framför mål, där dessvärre ingen rödblå fanns i närheten och Rosendal kunde slänga sig på bollen.

Efter flera jättechanser kom sedan matchens första mål som en riktig chock ur ingenting minuten senare. Pavic hade stått för en bra brytning mot Sellin när han helt oprovocerat slår en indianare rakt i gapet på Anton Lundin, som iskallt kunde placera in 0-1 förbi en hjälplös Andersson i målet.

Fem minuter senare borde Öster nog haft en straff när Stefan Karlsson slog ett svepande inlägg mot Anton Andreasson vid bortre stolpen, som en Brageförsvarare rensade ut över kortlinjen men överarmen men Öster fick nöja sig med hörna.

Öster var nära att komma till ett bra läge fem minuter före paus när Andreasson sprang sig fri till vänster, men en tuff satsning från Sellin fick honom ur balans och den resulterande frisparken från Silka mot första krysset var en motståndarskalle från att hitta rätt.

I 25e minuten jobbade Silka och Pavic fram en vänsterhörna och denna gången blev det farligt när Johannesson nickskarvade mot bortre stolpen där Fredrik Lundgren var någon underbenslängd från att kunna stöta in bollen i öppen burgavel.

Någon minut senare öppnade sig jätteytor efter att Calle Johansson vunnit boll på mitten och Öster stormade fram med tre spelare mot en ensam mittback, men Johannesson fick en svårbedömd offside mot sig.

Tio minuter före paus stod Öster för bra spel och det kunde blivit riktigt farligt när Drott tog sig in i straffområdet och slog en låg boll in mot Johannesson som tyvärr en vild satsning av Hellberg klarade att rensa ut till hörna. Efter hörnan bet sig Öster fast och kunde skapa ännu en chans när Drott sköt via benet på en försvarare strax utanför högra stolpen.

Andra halvleks inledning kommer knappast att bli ihågkommen för något förutom möjligtvis två offsidesituationer. Först en i 50e minuten där Andreasson skjuter och får tillbaka bollen som studsat på en försvarare men då domaren blåser av för att Johannesson stått offside långt bakom de båda försvararna, inte på något sätt påverkandes spelet.

Fyra minuter senare kom nästa läge efter en riktigt snygg dragning av Andreasson innan han slog en lång boll genom motståndarförsvaret på Johannesson som blev avvinkad för offside - ett domslut som kritiserades hårt av publiken men i efterhand ser ut att vara korrekt.

I 56e minuten höll sig alla spelare på rätt sida och bjöd på vad som kunde blivit årets Östermål när  man tråcklade sig genom Brageförsvaret innan Örnblom frispelade Johannesson med en elegant klackskarv men en fantastisk  brytning av Liljestrand gjorde att de rödblå fick nöja sig med hörna.

Öster stod nu för det mesta och i 63e minuten hade inbytte Christian Ljungberg ett jätteläge när Drott smekte fram en lyftning över backlinjen som Ljungberg sprang sig fri på men inte insåg riktigt hur fri han var och stressade iväg ett avslut i burgavelns utsida.

Öster borde haft ett jätteläge efter Stefan Karlssons fina passning fram på Johannesson i 67e minuten men Älgen fick bollen bakom sig och det dröjde ytterligare fem minuter innan man jobbade fram någon riktigt bra chans. Då var läget dock desto bättre och Joao Pedro kunde ta sig in i straffområdet innan han väggspelade med Ljungberg, drog ytterligare två försvarare och kunde placera in kvitteringen.

Efter en mycket bra Österperiod kom sedan en riktig käftsmäll när Bragesspelarna ur till synes ingenting vann duell efter duell och André Kamp, som förra sommaren ryktades vara på väg till Öster, kunde stjäla bollen från Månz Karlsson och spela in på Anton Lundin som retfullt tjusigt klackstyrde in ett nytt ledningsmål för gästerna.

Nu tog en tid av effektivt tidsdödande av gästerna över till slut rann bägaren över. Efter att domaren släppt en solklar armbåge i ansikte på Pavic utan åtgärd gick Christian Ljungberg i 85e minuten in väldigt tufft i en satsning och fick ett direkt rött kort.

Trots en man mindre på plan var det bara Öster som ville något med resten av matchen och på två minuters stopptid försökte Silka nå Johannesson, som revs ner rejält av sin försvarare utan åtgärd.

"Älgen" skulle dock få sin revansch tre minuter senare. Joao Pedro stod för fint förarbete på högerkanten när han tog ner Calle Johanssons chipp och lade en precisionsboll in till Johannesson som klackade ner bollen till sig själv innan han rullade in kvitteringen under Rosendal.

Nu var det tydligt vilka som trodde mest på det här och Johannesson skyndade sig att spurta upp bollen till mittpunkten för en snabb avspark. Detta kunde lönat sig redan knappa minuten senare när han själv slet sig loss från bevakningen på ett inlägg men hade kommit ur balans och placerade nicken på målvakten. Man hann dock med en chans till på de nu ytterligare förlängda sex tilläggsminuterna när Johannesson med sekunder kvar sprang sig fri på en långboll och spelade Joao Pedro som chippade in bollen men passningen hade dröjt en halvsekund för länge och domaren blåste korrekt bort målet.