Publikinformation: Östers IF - IK Brage

Superettan drar ihop sig! Näst sista hemmamatchen väntar mot IK Brage i omgång 28 med avspark 13.00 på söndag den 29 oktober. Ni har skapat en helt fantastisk stämning inne på Visma Arena under året. Kom och stötta laget ända in!

Innan avspark kommer vi hålla en tyst minut för Lars "Laban" Arnesson som lämnade oss för en tid sedan. Kom i god tid till avspark.

Stärkt säkerhet i anledning av förhöjd säkerhetsnivå i Sverige

Svensk Elitfotboll har med anledning av den höjda säkerhetsnivån i Sverige gått ut med rekommendationer till sina medlemsklubbar. Öster har tagit i hänsyn till dessa vid våra evenemang. Det innebär bland annat en utökad visitering vid entréerna och att större väskor inte är tillåtna på arenan (större än 40x40x20 cm). Mindre väskor är fortsatt tillåtna men vi rekommenderar att ni lämnar dessa hemma. Samtliga väskor kommer att visiteras vilket kommer att göra att insläppen tar längre tid än normalt.

VISITERING, INPASSERING OCH INTAG AV FÖREMÅL/VÄSKOR

  • Visitering sker i alla entréer
  • Väskor större än 40x40x20 cm, paraplyer, flaskor, burkar, mat/dryck får ej tas med in
  • Vänligen lämna väskan hemma
  • Ha din biljett redo vid insläpp
  • Alla biljetter måste scannas in
  • Kom i god tid!

Östergatan
Östergatans restaurang står öppen från kl 11.00. Kom ihåg att du måste ha skaffat dig en matchbiljett för entré till restaurangen. Detta gör du via att skicka ett mail till ostergatan@ostersif.se där du anger ert antal i sällskapet.

Restaurangen

Liten toast skagen på handskalade räkor, smörstekt brioche och pepparrot
Söndagstek med gräddsky, inlagd gurka, smörad potatis och rårörda lingon
Smör, bröd och sallad

Kaffe ingår.
295 :-

Boka bord via ostergatan@ostersif.se

BAR 1930

Buffe med smashed miniburgare, BBQ ribs, hårt kryddade fries, tryffelmajo, 2 x sallad och rostad lök.
179 :-

Som vanligt gäller 15% rabatt för alla medlemmar i East Front inne i Bar 1930

Tommy Svensson Lounge
Tommy Svensson Lounge öppnar alltid en timma innan avspark, från 12.00, och är även öppen under halvtidspausen. I Tommy Svensson Lounge gäller entré från läktarhåll.

Longe och loge
För våra lounge- och logegäster sker entré via Restaurang Östergatan (på västra sidan) som öppnar 11.00. Mat och dryck beställer man enkelt inne på Restaurang Östergatan.

För lounge- och logebokning hänvisas ni till att kontakta natalie.serrate@ostersif.se

Biljetter

Biljetter förköper du alltid enklast via vår biljettsidaKom ihåg att förköp alltid är smidigast för att undvika köer på matchdag. För dig som inte har möjlighet till förbokning öppnar biljettservice, som är belägen på arenans västra sida bredvid restaurangen, klockan 11.00. Arenan öppnar sedan för insläpp klockan 12.00. Alla barn upp till 5 år har fri entré (utan biljett) sittande i vuxens knä på hela arenan. Vi rekommenderar att du köper din biljett redan nu på nätet för att säkra den plats du önskar då biljettrycket är högre än normalt. Kom i god tid till insläppet!

Ståplats och aktiv sittplats är på nedre etage tillsvidare
Hemmastå finnes på nedre etage på Södra kortsidan säsongen ut och entré in hit sker endast via Södra hemmaståentrén. Har du hemmaståbiljett och ska besöka Östergatan gäller endast besök på Bar 1930 och sedan tar du dig till Hemmaståentrén för inpassage till läktaren. Gör detta i god tid för att underlätta inpasseringen.

Övre etage på Södra kortsidan har tillsvidare förvandlats till en vanlig sittplatssektion. Skolkortet gäller inte på dessa sektioner.

Vad innebär en "aktiv sittplats"?
Aktiv sittplats är där du växlar mellan att stå och sitta vid den fasta stol som du bokar i förväg på vår biljettsida. Aktiv sittplats gäller sektionerna C1 till C4 och bokas som vanligt på biljettsidan. Skolkortet gäller inte på aktiv sittplats. Dessa kort gäller endast på Hemmastå och Familjeläktaren till Växjös barn och ungdomar mellan 6–12 år. Ska du sitta med ditt barn på ordinarie sittplatser måste en biljett förbokas på biljettsidan.

Familjeläktaren En läktare som skall ge alla barnfamiljer möjligheten till att se på livefotboll helt gratis under hela året. Här gäller Skolkortet, vilket passar utmärkt för er i Växjö kommun som har barn 0–12 år. Barn 0–5 år går in gratis utan Skolkort sittandes i vuxens knä. Läktarens sektioner gäller N1, N2 och N3 med entréinsläpp på Östra sidan ut med parkeringen närmast Fortnox.

Skolkortet
Tillsammans med vår partner KraftPowercon erbjuder vi alla barn (6–12 år) i Växjö kommun, Skolkortet, som ger barnen möjlighet att uppleva elitfotboll på Visma Arena helt gratis under hela året. Skolkortet gäller endast på Familjeläktaren där fri sittning gäller på sektionerna N1, N2 och N3 samt på Hemmastå. Har du ännu inte fått ditt skolkort? Då kan du hämta ut ett i biljettservice som öppnar 11.00. Skolkortet är biljetten för hela året, ingen ytterligare biljett krävs för ditt barn. Du som äldre anhörig tar ut din biljett på vår biljettsida.

Souvenirshop
Köp våra klädnyheter i Arenashopen bakom Södra stå och souvenirvagnen inne på Östergatan. Arenashopen öppnar 12.00 med det största sortimentet och souvenirvagnen öppnar 11.00 med ett mindre sortiment. Kortbetalning sker endast i Arenashopen och endast Swishbetalning i souvenirvagnen.

Shopen är belägen inne på arenan bakom Södra stå i riktning mot Storgatan. Souvenirvagnen är öppen inne i restaurangen nära entrén. Vänligen besök arenashopen för det bredaste utbudet eller om det är någon storlek som inte finns i lager i souvenirvagnen. Vi har även en onlineshop där du kan köpa kläder och souvenirer dygnet runt.

Digitalt matchprogram
Det digitala matchprogrammet publiceras på hemsidan och på alla våra sociala medier några timmar innan avspark under matchdag. I den kommer finns det nyttig praktisk information över våra evenemang, vad som erbjuds och sker på matchdagar, senaste nyheterna om föreningen samt trupper för respektive lag.

Kiosker
Fyra kiosker är öppna inne på arenan som erbjuder traditionellt kiosksortiment samt kokt och grillad korv.

För sittande hemmapublik finns två kiosker på västra långsidan, en på östra långsidan, en vid souvenirshopen på södra kortsidan. Staglabaren avser endast hemmasupportrar på ståplats som finns under Södra stå med enkelt kiosksortiment inkl. folköl och korv med bröd, där utbudet kommer att utökas till nästa år.

För allas trevnad, var vänlig släng ert skräp i våra utställda soptunnor, samt PET-flaskor i våra pantkärl som står utställda vid varje kiosk samt på övriga ställen runt om på arenan. Pantpengarna går oavkortat till Östers ungdomslag.

Halva potten
Halva potten-lotterna säljs av våra publikvärdar runt om på arenan. Här tar vi endast emot swishbetalning. Vinnaren ropar speaker ut under andra halvlek med vinnande lottnr och vinstbelopp på storbilderna. Vid eventuell vinst tar du med dig den vinnande lotten till receptionen. Skulle du missa detta finns samtliga vinnare på vår hemsida.

Nu har vi även öppnat upp för Julpotten 2023 där du kan köpa jullotter via Östers biljettsida. Jullotter säljs även på våra hemmamatcher.

Klubbstolar
För dig som har klubbstolsbiljetter sker entré via Restaurang Östergatan (på västra sidan) som öppnar 11.00. Föranmälan sker via utskickat formulär och samtliga besökare behöver visa upp säsongskort i entrén. Därefter är ni välkomna till Stig Svensson Lounge för mat och dryck i trevligt sällskap.

Kontantfritt
Visma Arena är en kontantfri arena. Detta gäller restaurang, kiosk, Halva Potten och biljettluckan. Kort- och Swishbetalning mottages i souvenirshopen och kioskerna.

Rökfritt
Visma Arena är en rökfri arena utan undantag.

Parkering/lokaltrafik
Parkera kan man göra på flera ställen i samband med match, I11-området, vid Fortnox, alternativt vid TeleConsult Arena och Värendsvallen. Smidigast är dock alltid att åka lokaltrafik, gå eller cykla till arenan. Flera linjer stannar precis utanför arenan, gå in på Länstrafiken Kronoberg för att hitta just din linje.

För er som inte kan vara på plats
Om du inte kan vara på plats sänds matchen på Discovery+. Du ser samtliga matcher i Allsvenskan och Superettan på Discovery. Använder du dig av Östers unika länk nedan när du tecknar abonnemang så får Östers IF en del av intäkten. Använd länken här

Avspark på Visma Arena sker klockan 13.00. Vi rekommenderar att du köper din biljett redan nu och att komma i god tid till arenan!

 

Välkommen till en fantastisk matchdag på Visma Arena!