Publikinformation: Östers IF - GIF Sundsvall

På lördag väntar en mycket spännande sista omgång i Superettan där Öster spelar om ett avancemang till det allsvenska kvalet. Klassiska GIF Sundsvall gästar oss på Visma Arena och vi väntar storpublik när serien skall avgöras!

ÖSTERGATAN ÖPPNAR: 13.00
INSLÄPP: 14.00
AVSPARK: 15.00

Med två dagar kvar är det över 3000 som säkrat sin plats på arenan - och till denna dag har vi tagit fram flera biljetterbjudanden!

Säsongare tar med sig en vän, familjemedlem eller kollega helt utan kostnad. Ett mejl skickades ut i söndags med instruktioner på hur du går tillväga för att plocka ut en fribiljett på antingen sitt- eller ståplats. Familjer går fyra personer för det reducerade priset 280 kr (ord. pris 600 kr) på sittplats. På södra stå har vi haft ett enormt stöd under hela säsongen hittills och som belöning för detta kan du köpa en hemmaståbiljett för endast 50 kr/biljetten. Dessa erbjudanden gäller endast på webben.

Total väskförbud i anledning av förhöjd säkerhetsnivå i Sverige
Polismyndigheten har med anledning av den höjda säkerhetsnivån i Sverige gått ut med att det råder total väskförbud på alla större evenemang i Sverige. Det innebär att alla typer av väskor är förbjudna att ta med sig in på arenan. Detta omfattar även plastpåsar, genomskinliga som täckta.

Undantag ges av medicinska skäl och skötväskor
Personer som av medicinska skäl behöver ta med sig en väska in, samt för föräldrar med barns skötväskor, är undantagna från regeln.
Som vanligt är det inte tillåtet att ta med sig paraplyer, mat, godis, dryck, flaskor eller burkar in på arenan.

VISITERING, INPASSERING OCH INTAG AV FÖREMÅL/VÄSKOR

  • Visitering sker i alla entréer
  • Alla typer av väskor, paraplyer, flaskor, burkar, mat/dryck får ej tas med in
  • Ha din biljett redo vid insläpp (undvik skärmdumpar)
  • Alla biljetter måste scannas in
  • Kom i god tid!

Östergatan
Östergatans restaurang står öppen från kl 13.00. Trycket inne på restaurangen är högt så vi rekommenderar att boka bord i förväg. Detta gör du genom att skicka ett mail till ostergatan@ostersif.se där du anger ert antal i sällskapet. Vi har även ett reducerat pris på loger där du och ditt sällskap kan sitta i en helt egen loge genom hela matchen där matchbiljett och buffé ingår för endast 495kr/person. Se nedan vad som serveras denna matchdag. Kom ihåg att du måste ha skaffat dig en matchbiljett för entré till restaurangen.

RESTAURANGEN
Restaurangdelen av Östergatan avser större sällskap.

Buffén som gäller här: Helstekt biff med lök, krispig potatis med parmesanosten och vitlök, tryffelsky, Småländska charkuterier, nybakat bröd med vispat smör och sallad. Munkar & kaffe ingår i priset. 295 kr. Barn under 12 äter buffé för 69kr

Boka bord i restaurangen redan nu för att säkra bort till ert sällskap. Detta gör du genom att mejla Östergatan på ostergatan@ostersif.se och anger antalet i sällskapet samt om ni har eventuella önskemål.

BAR 1930
Sportbaren avser supporterföreningen East Front och publik med hemmaståbiljett.

Här gäller följande buffé: Helstekt biff med lök, hårt kryddade fries, chilibearnaise, sallad, smör & bröd. 179 kr.
Medlemmar i East Front har 15% rabatt på hela notan inne i Bar 1930

Tommy Svensson Lounge
Tommy Svensson Lounge öppnar alltid en timma innan avspark och är även öppen under halvtidspausen. I Tommy Svensson Lounge gäller entré från läktarhåll.

Longe och loge
För våra lounge- och logegäster sker entré via Restaurang Östergatan (på västra sidan) som öppnar 13.00. Mat och dryck beställer man enkelt inne på Restaurang Östergatan.

Denna matchdag kan du hyra en helt egen loge för 495kr/person där matchbiljett och buffé ingår.
För lounge- och logebokning hänvisas ni till att kontakta natalie.serrate@ostersif.se

Biljetter
Biljetter förköper du alltid enklast via vår biljettsidaKom ihåg att förköp alltid är smidigast för att undvika köer på matchdag. För dig som inte har möjlighet till förbokning öppnar biljettservice, som är belägen på arenans västra sida bredvid restaurangen, klockan 13.00. Arenan öppnar sedan för insläpp klockan 14.00. Alla barn upp till 5 år har fri entré (utan biljett) sittande i vuxens knä på hela arenan. Vi rekommenderar att du köper din biljett redan nu på nätet för att säkra den plats du önskar då biljettrycket är högre än normalt. Kom i god tid innan avspark!

Ståplats och aktiv sittplats är på nedre etage tillsvidare
Hemmastå finnes på nedre etage på Södra kortsidan säsongen ut och entré in hit sker endast via Södra hemmaståentrén. Har du hemmaståbiljett och ska besöka Östergatan gäller endast besök på Bar 1930 och sedan tar du dig till Hemmaståentrén för inpassage till läktaren. Gör detta i god tid för att underlätta inpasseringen.

Övre etage på Södra kortsidan har tillsvidare förvandlats till en vanlig sittplatssektion. Skolkortet gäller inte på dessa sektioner.

Vad innebär en "aktiv sittplats"?
Aktiv sittplats är där du växlar mellan att stå och sitta vid den fasta stol som du bokar i förväg på vår biljettsida. Aktiv sittplats gäller sektionerna C1 till C4 och bokas som vanligt på biljettsidan. Skolkortet gäller inte på aktiv sittplats.

Skolkortet
Tillsammans med vår partner KraftPowercon erbjuder vi alla barn (6–12 år) i Växjö kommun, Skolkortet, som ger barnen möjlighet att uppleva elitfotboll på Visma Arena helt gratis under hela året. Skolkortet gäller endast på Familjeläktaren där fri sittning gäller på sektionerna N1, N2 och N3 samt på Hemmastå. Har du ännu inte fått ditt skolkort? Då kan du hämta ut ett i biljettservice som öppnar 13.00. Skolkortet är biljetten för hela året, ingen ytterligare biljett krävs för ditt barn. Du som äldre anhörig tar ut din biljett på vår biljettsida.

Familjeläktaren En läktare som skall ge alla barnfamiljer möjligheten till att se på livefotboll helt gratis under hela året. Här gäller Skolkortet, vilket passar utmärkt för er i Växjö kommun som har barn 0–12 år. Barn 0–5 år går in gratis utan Skolkort sittandes i vuxens knä. Läktarens sektioner gäller N1, N2 och N3 med entréinsläpp på Östra sidan ut med parkeringen närmast Fortnox.

Souvenirshop
Köp din Fars dag-present i Arenashopen bakom Södra stå och souvenirvagnen inne på Östergatan. Här har vi mängder av erbjudanden som du kan överraska din pappa med! Arenashopen öppnar 14.00 med det största sortimentet och souvenirvagnen öppnar 13.00 med ett mindre sortiment. Kortbetalning sker endast i Arenashopen och endast Swishbetalning i souvenirvagnen.

Shopen är belägen inne på arenan bakom Södra stå i riktning mot Storgatan. Souvenirvagnen är öppen inne i restaurangen nära entrén. Vänligen besök arenashopen för det bredaste utbudet eller om det är någon storlek som inte finns i lager i souvenirvagnen. Vi har även en onlineshop där du kan köpa kläder och souvenirer dygnet runt.

Kiosker
Fyra kiosker är öppna inne på arenan som erbjuder traditionellt kiosksortiment samt kokt och grillad korv.

För sittande hemmapublik finns två kiosker på västra långsidan, en på östra långsidan, en vid souvenirshopen på södra kortsidan. Staglabaren avser endast hemmasupportrar på ståplats som finns under Södra stå med enkelt kiosksortiment inkl. folköl och korv med bröd, där utbudet kommer att utökas till nästa år.

För allas trevnad, var vänlig släng ert skräp i våra utställda soptunnor, samt PET-flaskor i våra pantkärl som står utställda vid varje kiosk samt på övriga ställen runt om på arenan. Pantpengarna går oavkortat till Östers ungdomslag.

Digitalt matchprogram
Det digitala matchprogrammet publiceras på hemsidan och på alla våra sociala medier några timmar innan avspark under matchdag. I den kommer finns det nyttig praktisk information över våra evenemang, vad som erbjuds och sker på matchdagar, senaste nyheterna om föreningen samt trupper för respektive lag.

Halva potten
Halva potten-lotterna säljs av våra publikvärdar runt om på arenan. Här tar vi endast emot swishbetalning. Vinnaren ropar speaker ut under andra halvlek med vinnande lottnr och vinstbelopp på storbilderna. Vid eventuell vinst tar du med dig den vinnande lotten till receptionen. Skulle du missa detta finns samtliga vinnare på vår hemsida.

Nu har vi även öppnat upp för Julpotten 2023 där du kan köpa jullotter via Östers biljettsida och har chans att vinna 100 000 kr på julafton samt en mängd andra priser mellan 15 - 23 december.

Klubbstolar
För dig som har klubbstolsbiljetter sker entré via Restaurang Östergatan (på västra sidan) som öppnar 13.00. Föranmälan sker via utskickat formulär och samtliga besökare behöver visa upp säsongskort i entrén. Därefter är ni välkomna till Stig Svensson Lounge för mat och dryck i trevligt sällskap.

Kontantfritt
Visma Arena är en kontantfri arena. Detta gäller restaurang, kiosk, Halva Potten och biljettluckan. Kort- och Swishbetalning mottages i souvenirshopen och kioskerna.

Rökfritt
Visma Arena är en rökfri arena utan undantag.

Parkering/lokaltrafik
Parkera kan man göra på flera ställen i samband med match, I11-området, vid Fortnox, alternativt vid TeleConsult Arena och Värendsvallen. Smidigast är dock alltid att åka lokaltrafik, gå eller cykla till arenan. Flera linjer stannar precis utanför arenan, gå in på Länstrafiken Kronoberg för att hitta just din linje.

För er som inte kan vara på plats
Om du inte kan vara på plats sänds matchen på Discovery+. Du ser samtliga matcher i Allsvenskan och Superettan på Discovery. Använder du dig av Östers unika länk nedan när du tecknar abonnemang så får Östers IF en del av intäkten. Använd länken här

Avspark på Visma Arena sker klockan 15.00. Vi rekommenderar att du köper din biljett redan nu och att komma i god tid till arenan!

 

Välkommen till den sista omgången i Superettan när allt skall avgöras!