Publikinformation: Öster - Örebro

På tisdag den 16 april väntar en ny kvällsmatch på Visma Arena med avsparkstid 19.00 där Östers IF tar sig an klassiska Örebro SK.

Nedan följer viktig information till dig som besökare på matchen.

VISITERING, INPASSERING OCH INTAG AV FÖREMÅL/VÄSKOR
Samtliga entréer för publikinsläpp öppnar 18.00. Se till att kom i god tid och ha din biljett redo vid inpassering för att undvika köer. Innan avspark kommer vi att hålla en tyst minut för Österlegenden, Guldspelaren och tidigare Östermålvakten, Göran Hagberg, som tragiskt gick bort i början av månaden.

OBS: Hemmastå är sen i höstas på nedre etage av Södra kortsidan och entré in hit sker endast utvändigt via Södra hemmaståentrén. Har du hemmaståbiljett och ska besöka Östergatan gäller endast besök på Bar 1930. Sedan tar du dig till Hemmaståentrén (utvändigt) för inpassage till läktaren. Gör detta i god tid för att underlätta inpasseringen.

Total väskförbud gäller för all publik.
Att tänka på:

  • Alla väskor är förbjudna att ta in på arenan
  • Förbudet gäller även plastpåsar och tygkassor (genomskinliga som ogenomskinliga)
  • Undantag av förbudet ges av medicinska skäl samt barns skötväskor
     
  • Mat, dryck, burkar, flaskor, godis och paraply får ej tas med in på arenan
  • Visitering sker i alla entréer
  • Ha ditt säsongskort eller biljett redo vid insläpp. Alla biljetter måste scannas in.

Övrig säkerhetsinformation
Respektera varandra och spelet på planen. Framförallt är det oacceptabelt med beteende som utsätter publik, personal och spelet på planen för risker, vilket till exempel handlar om:

– Bangers
 Inkastade föremål
 Okontrollerad/olaglig pyroteknik
 Bråk på och utanför arena

Matchen kan komma att brytas närhelst det bedöms finnas fara för spelare, publik eller personal.

Rökning: Rökning är inte tillåten inne på arenan.
Utrymningsvägar: Trappor måste hållas fria. Detta för att personal ska kunna jobba om en olycka sker.
Tryck inte på. Det blir ofta hårt tryck vid entréer innan match; köer bildas och vi ber er därför att komma i tid, ta det lugnt och visa respekt för – och omtanke om – såväl annan publik som personal.

Dessa föremål är ej tillåtna att ta med in:
Väskor. All typ av mat och dryck (om den inte används i medicinskt syfte). Glas, burkar, aluminiumflaskor. Laserpennor. Selfiepinnar. Drönare. Skjutvapen, knivar eller vapen av något slag. Alkohol. Olagliga droger. Skateboards, hoverboards eller andra personliga fritidsfordon. Djur (som inte hjälper gäster med funktionshinder). Alla enheter som kan störa publik eller arrangemang. Hjälmar. Masker (som inte avser att förhindra smittspridning). Projektiler som frisbees eller fotbollar. Aerosolburkar. Pyroteknik. Synliga obscena, oanständiga eller olämpliga kläder. Paraplyer. Stativ eller annan professionell kamerautrustning samt videokameror eller annan utrustning avsedd för video- och/eller ljudinspelning.

BILJETTER
Kom ihåg att matchbiljetter alltid är billigare på nätet och du slipper dessutom biljettköer på matchdag. På arenans biljettservice tillkommer en serviceavgift. För dig som inte har möjlighet till förköp öppnar biljettservice, som är belägen på arenans västra sida bredvid restaurangen, klockan 17.00. Alla barn upp till 5 år inkl. förskolebarn har fri entré (utan biljett) sittande i vuxens knä på hela arenan.

Skolkortet
Tillsammans med vår partner KraftPowercon erbjuder vi alla barn (Årskurs 1-6) i Växjö kommun, Skolkortet, som ger barnen möjlighet att uppleva elitfotboll på Visma Arena helt gratis under hela året. Skolkortet gäller endast på Familjeläktaren där fri sittning gäller på sektionerna N1, N2 och N3 samt på Hemmastå. Visa upp Skolkortet vid insläpp på Entré Östra.

Familjeläktaren En läktare som skall ge alla skolbarn i Årskurs 1-6 möjligheten till att se på livefotboll helt utan kostnad under hela året. Här gäller Skolkortet, vilket passar utmärkt för er i Växjö kommun som har barn 0–12 år. Barn 0–5 år inkl. förskolebarn går in gratis utan Skolkort sittandes i vuxens knä. På Familjeläktaren gäller fri sittning på stolar som är uppmärkta med en familjesymbol. Läktarens sektioner gäller N1, N2, N3 med entréinsläpp på Entré Östra ut med parkeringen närmast Fortnox. Visa upp Skolkortet och biljetter vid insläppet.

Aktiv sittplats
Under förra hösten öppnade vi upp för aktiv sittplats och är något som vi kommer att köra vidare med på Visma Arena. Aktiv sittplats är en levande sittplatssektion där du växlar mellan att stå och sitta vid den fasta stol som du bokar i förväg på vår biljettsida. Aktiv sittplats gäller sektionerna C1-C4 utanför Tommy Svensson Lounge.

Gäller Skolkortet på vanlig sittplats eller aktiv sittplats? Skolkortet gäller inte på ordinarie (numrerad) sittplats eller aktiv sittplats. Dessa kort gäller endast på Södra Stå och Familjeläktaren till barn och ungdomar som går i Årskurs 1-6. Ska barnet sitta på aktiv sittplats eller ordinarie sittplats måste en biljett förbokas på biljettsidan.

Låna en upplevelse på utvalda bibliotek i kommunen
I samarbete med Växjö kommun finns nu möjligheten för barn och unga under 18 år att låna en fotbollsupplevelse. För att du ska kunna låna en fotbollsuppelvelse krävs det att du äger ett lånekort och är under 18 år. Du skaffar ett lånekort genom att klicka här.

Matchbiljetterna hämtas ut i fysisk form på biblioteket och går inte att reservera på bibliotekets hemsida. Ha i åtanke att det endast finns ett begränsat antal biljetter per match, så gå till närmaste bibliotek redan idag. Barnet måste vara med när du lånar upplevelsen och det går enbart att göra ett lån per match.

Läs mer här.

ICA-biljetter
Hos ICA-butiker i Kronobergs län kan du köpa ICA-biljetter till ett reducerat pris när du handlar. Biljetterna gäller på valfria stolsplatser som är märkta med ICA-loggan på Sektion J2-J4.

ÖSTERGATAN
Östergatan med Restaurang och Bar 1930 står öppen från kl 17.00. Inne i Bar 1930 gäller 15% på hela notan för East Front-medlemmar, gäller både mat och dryck. Kom ihåg att du måste ha skaffat dig en matchbiljett för entré till restaurangen.

Tommy Svensson Lounge öppnar alltid en timma innan avspark, från 18:00, och är även öppen under halvtidspausen. I Tommy Svensson Lounge gäller entré från läktarhåll. För våra lounge- och logegäster sker entré via Restaurang Östergatan (på västra sidan) som öppnar 17.00. Mat och dryck beställer man enkelt inne på Restaurang Östergatan.

BAR 1930
Bar 1930 är där hemmasupportrar på Ståplats laddar upp inför match. East Front-medlemmar har 15% rabatt på hela notan här inne vid uppvisande av medlemskortet - gäller både mat & dryck. Meny finner du här. Här inne gäller ingen bordsbokning.

Restaurangen
Är ni ett större sällskap som vill boka bord? Då passar restaurangdelen alldeles perfekt. Boka bord genom att mejla Östergatan på ostergatan@ostersif.se och ange antalet i ert sällskap samt om ni har särskilda önskemål eller funderingar.

Klubbstolar
För dig som har klubbstolsbiljetter sker entré via Restaurang Östergatan (på västra sidan) som öppnar 17.00. Föranmälan sker via utskickat formulär och samtliga besökare behöver visa upp säsongskort eller biljetter i restaurangentrén. Därefter är ni välkomna till Stig Svensson Lounge för mat & dryck i trevligt sällskap.

KIOSKER
Fem kiosker är öppna inne på arenan som erbjuder traditionellt kiosksortiment samt kokt och grillad korv.

Två kiosker finns på Västra långsidan, en på Östra långsidan, en närmast souvenirshopen på Södra kortsidan och en som enbart är avsedd för hemmasupportrar på ståplats (Staglabaren). Bortapublik på Ståplats har en kiosk öppen.

För allas trevnad, var vänlig släng ert skräp i våra utställda soptunnor, samt PET-flaskor och tomburkar i våra pantkärl som står utställda vid varje kiosk samt på övriga ställen runt om på arenan. Pantpengarna går oavkortat till Östers ungdomslag.

SOUVENIRSHOP
Finns på arenan bakom Södra Stå och i souvenirvagnen inne på Östergatan. Arenashopen öppnar 18.00 med det största sortimentet (fler artiklar och storlekar) och souvenirvagnen öppnar 17.00 med ett mindre men fint sortiment! Kortbetalning sker endast i Arenashopen och endast Swishbetalning i souvenirvagnen.

Vi har även en onlineshop där du kan köpa kläder och souvenirer dygnet runt!

DIGITALT MATCHPROGRAM
Det digitala matchprogrammet publiceras på hemsidan och på alla våra sociala medier några timmar innan avspark under matchdag. I den finns det nyttig praktisk information över våra evenemang, vad som erbjuds och sker på matchdagar, senaste nyheterna om föreningen samt trupper för respektive lag.

HALVA POTTEN
Halva Potten-lotterna säljs av våra publikvärdar runt om på arenan. Här tar vi endast emot swishbetalning. Vinnaren ropar speaker ut under andra halvlek med vinnande lottnr och vinstbelopp på storbilderna. Vid eventuell vinst tar du med dig den vinnande lotten till receptionen med entré mot Östra långsidan. Skulle du missa detta finns samtliga vinnare på vår hemsida.

KONTANTFRITT
Visma Arena är en kontantfri arena. Detta gäller restaurang, kiosk, Halva Potten och biljettluckan. Kort- och Swishbetalning mottages i souvenirshopen och kioskerna. 

RÖKFRITT
Visma Arena är en rökfri arena utan undantag.

PARKERING/LOKALTRAFIK
Parkera kan man göra på flera ställen i samband med match, I11-området, vid Fortnox, alternativt vid TeleConsult Arena och Värendsvallen. Smidigast är dock alltid att åka lokaltrafik, gå eller cykla till arenan. Flera linjer stannar precis utanför arenan, gå in på Länstrafiken Kronoberg för att hitta just din linje.

TV/STREAMING
Om du inte kan vara på plats direktsänds matchen på Discovery+ och TV4 Play. Du ser samtliga matcher i Allsvenskan och Superettan på på båda nämnda kanaler.

 

ARENAKARTA - VISMA ARENA

 

Välkommen till en fantastisk kvällsmatch på Visma Arena!