Poängtapp i toppstriden

Halvtimmen in i lördagens match såg det - efter vackra måla av Kusu och Rochester - väldigt lovande ut för att vi skulle kunna sätta lite press på lagen ovanför kvalstrecket, som inte spelar förrän på tisdag. Men en olycklig omställning och en styning av Österförsvaret kostade två poäng och tränare Tufegdzic var inte riktigt nöjd efter matchen.
- Det är synd, vi har allt i egna händer idag och bra stöd men lyckas inte stänga matchen.

Stulic, Adolfsson, Silverholt, Magnusson, Drott, Zahirovic, Gustafson

79' Silverholt (Varmanen), Magnusson (Kozica), Drott (Hauksson)
83' Adolfsson (Rodic), Gustafson (Pavic)

Mer statistik på förbundets matchsida.

TÚFA OM MATCHEN:

"Örgryte har varit ett helt annat lag sedan Brynjar (Gunnarsson, tog över som tränare i slutet av maj efter Dane Ivarsson, red:s anm) tog över och ligger topp fem i poäng sedan dess, så vi visste att det här skulle bli en svår uppgift.

Men idag var det vi som tappade segern genon att falla in i gamla ovanor. Vi startade matchen riktigt bra, inte bara för att målet kom men med bra bollvinster, bra positionsspel och vi hittade ytor precis som vi hade tränat på.

Men efter 2-0 kändes det som att vi var nöjda med det. När vi hittade samma ytor fullföljde vi inte och då  tappade vi till ett par omställningar, de utnyttjade en och helt plötsligt hade de fått hopp om en poäng och mer energi.

Andra halvlek kommer vi inte in i alls, och har otur med studsen på deras kvittering. Sedan tyckr jag vi får in bra energi med bytena och har ett riktigt bra läge och ett par mindre chanser och borde kunnat avgöra.

Vi ska aldrig vara nöjda med en poäng, särskilt inte när vi haft 2-0 hemma, men vi måste släppa det. Det är små marginaler och idag lyckas vi inte, nu kämpar vi vidare.

Det är frustrerande att vi inte kan fullfölja när vi kommit in så bra i matchen, men vi har bara oss själva att skylla. När man byggt upp det moment vi hade får vi inte bli nöjda med att bara ha bollen i rätt ytor för sedan kommer det ju ett par kontringar och så får de målet och en helt annan tro på sin chans.

Det är synd, vi har allt i egna händer idag och bra stöd men lyckas inte stänga matchen."

Öster inledde starkt och kunde i ärlighetens namn fått straff redan efter 25 sekunder när Vladimir Rodic vunnit boll ute till höger och spelat Dzenis Kozica, vars boll in mot Adam Bergmark Wiberg definitivt styrdes upp på en Örgrytespelares arm, men domaren tyckte det var för kort avstånd för att blåsa.

Redan i andra minuten kom så gästernas första målchans när de för dagen mörkblå fick frispark tio meter utanför Östers straffområe och Haglind Sangré slog den lågt vilket blev lurigt i det våta gräset men Mathias Nilsson kunde plocka avslutet.

Öster höll ändå mycket boll i inledningen och i 4e minuten spelade man runt bra till höger innan bollen styrdes ner till Alex Hauksson, som dessvärre inte alls fick till avslutet utan skickade bollen en bra bit över.

Efter ett par minuter där ÖIS bitit sig fast högt upp i banan vann Manasse Kusu så i 9e minuten bollen en bit utanför eget straffområde, fick den via Rochester ut till Rodic på högerkanten som tog med sig bollen långt innan han spelade in till Kusu som tagit en lång löpning, lade bollen till rätta och placerade upp ett av årets mål i bortre krysset.

Öster hade sedan ett hyfsat läge bara minuten senare efter att Mattias Pavic tagit upp bollen längs vänsterkanten och slagit en lång boll över på Rodic, som avslutade stenhårt men metern utanför vänstra krysset.

Kvarten in i matchen kunde det blivit farligt för gästerna när kapten Paulsson tog sig fram till vänster och rullade in bollen framför mål mot Lundberg, men anfallskollegans avslut lämnade mycket att önska och gick flera meter bredvid mål.

I 20e minuten kom sedan ett lågt inlägg från Varmanen, som rensades av en Örgryteförsvarare på Rochester, men dansken fick bollen lite fel och kunde inte få med sig den in mot mål utan den stack ut över kortlinjen. Två minuter senare snodde Rochester sedan bollen påpassligt strax utanför offensivt straffområde, men valde att gå på eget avslut trots medspelare i bra lägen och slog bollen rakt på en försvarare och undan.

Slarv på Östers mittfält gav sedan gästerna en riktigt bra kontringschans i 24e minuten, men bergsäkert defensivt jobb av Kusu eliminerade den möjligheten.

Knappa halvtimmen in i matchen utökade hemmalaget sedan sin ledning efter att Rodic vunnit en höjdboll, väggspelat med Rochester och sedan levererat bollen in framför mål där Rochester letat sig in och smekte upp bollen i första krysset.

Efter målet blev Öster än en gång lite väl försiktiga och gästerna kunde styra mer av spelet. Detta kunde gett utdelning redan i 34e minuten när Paulsson lyfte in en boll som styrdes till en helt fri Andreasson, men målvakt Nilsson var ute bra och gjorde sig stor och täckte undan avslutet.

I 38e minuten kom sedan ändå reduceringen, och den kom minst sagt snöpligt. Haglind Sangré rensade bollen från eget straffområde upp mot mittplan, där den studsade olyckligt och John Stenberg missade sin nickrensning vilket gav Sadiku fri lejd mot mål, och en smart passning in i mitten gav Dahlqvist öppet mål att rulla in 2-1 i.

Tre minuter före paus borde nog Öster kunnat göra mer av en bra omställningschans när Bergmark Wiberg stack i mitten på en boll från Rochester och försökte nå Rodic, men Haglind Sangré hann mellan med en fot och kunde få ut bollen till inkast.

Efter paus pendlade spelet mycket, och ingendera laget skapade någr riktiga chanser först tio minuterna. I 58e minuten såg vi åtminstone ett försök från Öster när Rochester spelat inåt till Rodic, men dennes boll mot kortlinjen blev lite för hård och Varmanen hann upp den halvmetern för sent.

Timmen in i matchen kom så två spelsekvenser som kom att bli helt avgörande för resultatet. Först stack Bergmark Wiberg på en långboll och såg ut att vara på väg genom när ÖIS-försvararen som rivit ganska rejält i honom föll och fick frispark med sig. Momentet efter spelade gästerna upp bollen på högerkanten och Andreasson slog en låg boll in framför mål, som styrde på Stenberg och helt ställde Nilsson när den snöpligt studsade in i högra burgaveln.

I 65e minuten var Rochester sedan på väg in i straffområdet när han rycktes ordentligt i tröjan av Brorsson och fick frispark med sig metern utanför straffområdet. Frisparken skickade Bergmark Wiberg hårt mot vänstra stolpen dit målvakt Wallinder hann ner men tvingades släppa retur och denna knäades av Hauksson centimeter utanför vänstra stolpen.

Två minuter senare var Öster nära igen när Rochester la bollen genom backlinjen för Rodic, men en fantastisk utrusning av Wallinder gjorde att han hann precis före Österyttern på bollen och kunde peta undan den.

Mot slutet av matchen märktes det tydligt att båda lagen gick för full pott, med viss slagsida mot det södra målet där Öster anföll. I 80e minuten piskade Kusu in ett stenhårt lågt inlägg mot målområdet där flera rödblå fanns men Örgryte kunde rensa. Två minuter senare nickskarvade Stenberg en frispark mot bortre stolpen där Jonathan Drott var på väg men inte riktigt hann fram innan bollen gick över linjen.

I 85e minuten vann precis inbytte Mattis Adolfsson en duell precis utanför ÖIS straffområde och Bergmark Wiberg kunde nå bollen, men kom ur vinkel och fick starta om anfallet från högerkanten. När bollen sedan lyftes in fanns André Gustafson i bra läge och revs ner av Andreasson, men domaren valde att ta frispark för Brorsson som sprungit in i Adolfsson precis bredvid.

Tre minuter före full tid skapade Öster sedan ett jätteläge när Silverholt tog ett snabbt inkast och Gustafson nickskarvade fram bollen till Adolfsson, som precis som vanligt imponerade med sin snabbhet och rann förbi sin försvarare och avslutade lågt mot bortre, men Wallinder kunde rädda.

Adolfsson, som för dagen spelade som anfallare, var inblandad i en hel del. I 90e minuten fick han bollen från Bergmark Wiberg och tog löpningen ut till höger, men fick inte tillräckligt lyft på inlägget utan en försbarare kunde bryta. 20 sekunder in på stopptid spelade han fram Bergmark Wiberg, som tyvärr inte verkade kunna välja mellan framspelning och avslut och gjorde något mittemellan.

Nu var ordern "alla långa på topp" och med även Stenberg därinne lyftes alltmer bollar in framför Öis mål. Två minuter in på stopptid var det nära att ge utdelning när Bergmark Wiberg slog ett fint inlägg från högerkanten som Stenberg mötte med pannan och nickade tätt utanför högra stolpen.