Östers IF vann veterancup

Välmeriterade Östers IF bestående av  Hans Eklund, Claes Green, Stefan Paldan, Jesper Jansson, Jonas Axeldal, Andreas Lindau, Peter Wibrån, Klas Persson och coachen Jan Jansson levde upp till förväntningarna och vann veterancupen på herrsidan.

För första gången någonsin arrangerades Rödsle veterancup i helgen. Sju herrlag och fem damlag slogs om titeln som vinnare av den första upplagan.

– Inför det här visste vi inte riktigt vad vi gett oss in på, men med facit i hand har det gått över förväntan måste jag säga, säger Peter Hjelm som var en av de ansvariga bakom arrangemanget.

– Allt flöt på bra, spelarna var nöjda och det var mycket folk. Sedan finns det småsaker som vi kan förbättra.

Vädret var strålande och ett par hundra personer gästade Fredriksbergs IP under lördagen. Östers IF som kom med flera landslagsmeriterade kryssade mot både Oskarshamns AIK och Fårbo FF i gruppspelet. Men i slutspelet drog de ändå det längsta strået. Oskarshamns AIK besegrades i semifinalen med 3–2 och i finalen mot IFK Oskarshamn blev det hela 7–1.

– Jag tycker det överlag var väldigt bra spel. För de flesta var det ju ganska många år sedan de la av och det är lite roligt hur man kan mötas på andra villkor nu. För 20 år sedan hade det inte funkat att Fårbo FF skulle möta Öster.

Förhoppningen är att Rödsle veterancup nu ska bli en tradition som kan locka ännu flel lag till kommande upplagor.

– Ja, absolut, det måste bli en tradition nu. De vinnande lagen i klasserna fick som pris att det är gratis anmälan för dem nästa år, säger Hjelm som har en del planer för hur cupen kan utvecklas.