Östers IF och Right to Dream påbörjar ett samarbete

 

Samarbetet mellan Östers IF och Right to Dream skall leda till att spelare som har tagit examen från Right to Dreams akademi i Ghana, ges möjlighet till träning med Östers IF, och som förhoppningsvis i förlängningen leder till ett professionellt kontrakt med Östers IF.

 

Östers IF och Right to Dream delar samma filosofi hur fotboll ska spelas samt att båda parterna är väldigt engagerade i sina akademier genom att ge ungdomar de bästa förutsättningarna till både utbildning och fotboll.


Samarbetet kommer att gynna Östers IF, Right to Dream och självklart spelarna. Samarbetet medför möjligheter att få in unga talangfulla spelare från västra Afrika i Östers IF:s organisation samt att Right to Dream får en bra samarbetspartner för att deras studenter skall hamna i den bästa miljön för sin fotbollsmässiga utveckling.  

 

Östers IF har, som inledning av samarbetet, skrivit ett kontrakt med Isaac Shaze, för säsongen 2015.

Isaac kommer senast från Östersund FK, men var under 2014 utlånad till Umeå FC. Isaac har examen från Right to Dream-akademin, och har bra erfarenhet av att spela på elitnivå i Sverige samt är en spelare som är användbar på flera positioner i laget. Kontraktet är finansierat av en till Östers IF extern part.

 

Right to Dream är en av de mest framgångsrika akademierna i Afrika, som ger ungdomar i västra Afrika möjligheten att utvecklas genom både utbildning och idrott. Genom Right to Dreams akademi har spelare kommit fram som Majeed Waris och David Accam, som sedan har utvecklats vidare i Sverige. Spelarna bl.a. gått vidare och representerat sina landslag i VM och Afrikanska mästerskapen.

 

Information om Right to Dream 

http://academy.righttodream.com/

 

Sven Johannesson                                                       

Ordförande Östers IF

 

 


 

Följ Östers IF i sociala medier: