Östers IF-Landskrona BoIS 2-0 (Tipselit)

U19/Tipselitlaget vann sin första seriematch för säsongen när Landskrona BoIS besegrades på hemmaplan med 2-0. Målskyttar för Öster var Jonatan Rehnström och Johan Andersson.

Laguppställning
Jakob Gerrevall
Albin Johansson – Humpus Wulff – Johan Andersson – Henric Widén
Adam Modig – Otto Ericsson – Bo Svensson – Jonatan Rehnström
Valentino Srpcanski - Pontus Gitselov

Första halvlek
Öster har startat sina matcher något passivt tidigare under säsongen och hela tiden fått kämpa sig in i matcherna. Det var något man hade pratat om inför dagens (Lördagens) match som något man ville göra annorlunda. Man ville vara aggressiva redan från den första minuten och därmed ta tag i spelet direkt, både det fysiska spelet samt spelet med och utan boll.

Det var något man lyckades med idag (Lördag) och det gav resultat redan omgående. Öster tilldelades en frispark i vänster innerposition, en frispark som Jonatan Rehnström förvaltade på absolut bästa sätt. Istället för att skruva bollen över muren så lurade han målvakten med att skruva den hårt i det bortre krysset, lika otagbart som snyggt.Öster fortsatte att spela bra även efter målet och Rehnström hade ytterligare ett läge att göra mål men skottet hamnade rakt i famnen på målvakten.

Fram tills dess hade inte Landskrona skapat mycket, man tvingades oftast till att slå långa bollar in bakom Östers backlinje. Men det kändes aldrig riktigt farligt när Öster spelade ett så pass stabilt försvarsspel. Landskrona etablerade lite mer eget spel någonstans mitt i halvleken. Öster positionerade sig en aning fel vilket gjorde det möjligt för Landskronas mittfältare att ”gå ner och hämta boll”. De kunde då komma rättvända mot Östers planhalva men detta rättade man till och fick därmed tillbaka initiativet i matchen.

Landskronas farligaste kvitteringsmöjlighet var ett friläge som anfallaren lobbade över både Gerrevall och mål. Även Öster hade ett par lägen att utöka ledningen och faktum var att 1-0 kändes aningen i underkant.

Andra halvlek
Den andra halvleken började nästan identiskt med den första. Alltså bra Öster spel och ett tidigt Öster mål på frispark. Återigen var det Jonatan Rehanström som slog frisparken enda skillnaden denna gången var att den gick via Johan Anderssons panna och in i mål. En perfekt slagen frispark som hittade Johan Andersson (som hade löpt sig fri i straffområdet) som avslutade det hela med en välplacerad nick. Målet gjordes i den 56:e matchminuten.

Öster kändes stabila i ytterligare 10 minuter innan Landskrona gjorde en offensiv förändring. Man valde att gå ner på tre backar i ett försök till att hota Östers ledning. Detta öppnade även upp för Öster att definitivt stänga matchen, vilket man hade kunnat göra om man bara utnyttjat det hela på rätt sätt. Hade Öster valt att spela sig runt på kanterna (som oftast var vidöppna) så är jag övertygad om att man gjort ytterligare något mål. Men istället försökte man allt som oftast spela sig fram centralt vilket var lite som att spela Landskrona rakt i händerna. Som tur var så var Östers försvarsspel orubbligt och Landskrona tilläts inte skapa tillräckligt bra chanser för att kunna spräcka nollan.

Med fem minuter kvar av matchen fick Landskrona en spelare utvisad efter ett mycket fult tilltag i form av en armbåge i ansiktet på Rehnström.

Christian Stridhs kommentar efter matchen
–Skönt med en vinst i U19-allsvenskan, det var ju ett tag sedan nu så jag är glad. Tycker vi gör en stabil insats, framförallt försvarsmässigt. Tycker hela laget uppträder lojalt mot varandra och samtliga spelare lägger ner ett hårt arbete i det vi gör. Offensivt gjorde vi två mål idag vilket är godkänt. Tycker det hade varit kul med ett spelmål men vi kommer inte riktigt upp till vår kapacitet i det offensiva spelet. Tycker vi sett till hela matchen är värda segern idag och det kändes som om vi var det bättre laget.

Matchens tre stjärnor
3 – Jonatan Rehnström - Jonatan stod för två poäng i matchen men bidrog med mycket mer än det. Hans attityd var oklanderlig och hans arbetsinsats var fenomenal över hela plan. Offensivt som defensivt.
2 – Henric Widén – Det är tredje matchen på rad som Henric tilldelas en utmärkelse här. Men, återigen en mycket stabil och fin insats!
1- Johan Andersson – Gjorde ett riktigt fint mål samt att det lugn och den stabilitet han bidrar med gjorde laget bättre. Fantastiska ledaregenskaper. Nästa match för U19/Tipselitlaget är nästa Lördag borta mot GAIS.