Östers IF mäter tre stjärnor i akademicertifieringen för 2023

I dag presenterades det senaste resultatet för 2023 års Akademicertifering av SEF och Unioach. En mätning och certifiering som alla SEF-klubbar involveras under varje år i syfte att utveckla ungdomsverksamheten.

Östers IF hämtade in 5 291 poäng av totalt 10 000 möjliga, en ökning från föregående år. Precis som förra året landade akademin på tre stjärnor av totalt sju möjliga i den nya mätningen.

Läs mer om årets resultat på SEF:s hemsida.

Fakta Certifieringen:
Varje år utför Svensk Elitfotboll (SEF) en certifiering av medlemsklubbarna som ingår i Unicoach och deras akademier. Samtliga föreningars ungdomsverksamhet genomlyses och poängsätts i syfte att utveckla svensk elitfotboll.

Det är SEF:s akademiutvecklare Thomas Hasselgren och certifierare Jimmy Högberg, Thomas Westerberg, Hans Lindbom och John Wall som besöker klubbarna och deras ungdomsakademi.

Certifieringen är ett långsiktigt arbete där elitklubbarnas ungdomsverksamhet utvärderas årligen. Arbetet med certifieringen startade 2010, med idéer från Elitprojektet, att inrikta sig på klubbens verksamhet för spelare 10–19 år. Det övergripande målet med projektet är att skapa framtida elitspelare till svenska elitklubbar. Sedan 2014 har även klubbar utanför SEF erbjudits deltagande. 2022 förändrades certifieringen till dagens modell där en förening maximalt kan få 10 000 poäng och sju stjärnor.