Öster värvar Niklas Söderberg

Öster värvar anfallare Niklas Söderberg som ansluter från IK Brage.

Niklas som kommer ifrån Stockholm där han representerat bland annat IFK Lidingö innan han värvades till Norrköpingslaget IF Sylvia för spel i Norrettan. Efter två starka säsongen där med 19 mål på kontot så blev han inför 2021 värvad till IK Brage. Där han forsatt sin fina utveckling och hade stor del i klubbens starka säsong 2022 där han noterades för 10 mål och flera målgivande passningar. 

- Niklas är en spelare som jag känner till väl sedan mina år i Norrköping och som jag tror på mycket. Det känns väldigt bra att han nu är en Österspelare, säger klubbdirektören Jens Magnusson.

Kontraktet är skrivet på tre år och sportchefen Vito Stavljanin är väldigt nöjd över sin senaste påskrift:

- Vi får in en anfallare som kommer ifrån en väldigt stark säsong och som vi är övertygade om kommer att fortsätta att utvecklas hos oss. Det är en spelskicklig och målfarlig spelare som kan göra mål både med huvudet och fötterna. Han spetsar till vår trupp ytterligare och det känns väldigt bra att ha Niklas på plats hos oss i Växjö. 

Östers nya anfallare var och besökte sin nya klubb under måndagen och ser fram emot säsongen som kommer:

- Det känns fantastiskt kul att vara på plats och jag ser fram emot att vara med på resan mot Allsvenskan. Vi ses på Visma Arena 2023, avslutar Niklas.

Varmt välkommen till Östers IF!