ÖSTER VÄRVAR CALLE JOHANSSON

Efter ett år som utlånad spelare till Östers IF och ha startat upp årets säsong tillsammans med samma trupp så står det nu klart att Östers IF värvar 20-årige Calle Johansson. Mittfältaren köps loss från Kalmar FF och har skrivit på ett treårskontrakt med klubben. 

Calle imponerade stort under säsongen 2018 i Östertröjan och deltog i totalt 29 matcher, varav det blev 6 mål och 3 assist för 20-åringen som mestadels spelade i en mittfältsroll på högerkanten. Calle som också har tio stycken ungdomslandskampen på meritlistan, från U17- till U20-landslaget. 

Christian Järdler, nöjd Östermanager: 

”Vi är väldigt glada att Calle väljer oss och att Östers IF kan signa en U20-landslagsman med allsvenska meriter. Calle har trivts här sedan första dagen och vi har trivts med honom. Han är en väldigt skicklig spelare med fin teknik, bra speluppfattning och en vass kombinationsspelare. Han är lurig och väldigt bra på att ta sig förbi och runt motståndare med boll. Calle gjorde 6 mål 2018 och vi hoppas på fler i år. Det finns en oerhörd potential i Calle.” 

Calle Johansson om övergången: 

”Det känns fantastiskt skönt att ha skrivit på för tre år med klubben. Det har känts bra här redan sedan starten från förra året och trivs väldigt bra både i klubben och staden. Resan framöver med klubbens målsättningar tycker jag ser väldigt spännande ut och jag ser fram emot möjligheten att få fortsätta spela på Myresjöhus Arena och inför supportrarna.” 
 


Carl Johansson
Född: 1998 
Position: Mittfältare
Moderklubb: Blomstermåla IK
Matcher 2018: 29
Mål 2018: 6
Assist 2018: 3 
Ungdomslandskamper: 10