Öster U21 storseger mot ett utspelat Varberg


Måndagskvällen bjöd på den målfest som många väntat på. I en soldränkt Myresjöhus Arena vann U21 storstilat mot ett passivt Varbergs BoIS FC. 8-0 (4-0)!

Jonas Hellgren gjorde 3 mål mot Varberg.

 

Öster tog tag i matchen från minut ett fram till slutsignalen och bjöd på ett anfallsspel i mångfald och ett brett spektra i kreativitet och variation. 

 

Målchanser och halvlägen sköljdes som vågor över Varberg. Öster ställde upp med ett lag bestående av åtta spelare från U19-laget och tillsammans med härförarna från A-laget kom mycket att stämma. 

 

Öster gavs extra tid och möjlighet då Varberg i mångt och mycket stod stilla i presspelet. Det är inte heller rättvisande att på så vis förminska Österlagets seger då laget verkligen tog chansen och bjöd upp till show och målfest under stora delar av matchen.

 

3-målsskyttar och tongivande i anfallsspelet för kvällen blev lagkapten Andreas Birgersson och Jonas Hellgren. Varberg kom inte att skapa mycket för kvällen men vid de två chanser som dök upp i början och i slutet av matchen, så visade Robertino Kljajic i Östermålet både vakenhet och skarp fokus, i synnerhet då Varberg i slutminuterna fick till ett bra långskott som Kljajic allert tippade till hörna.                             

 

Målskyttar

9’ 1-0 Jonas Hellgren

18’ 2-0 Emil Jönsson

20’ 3-0 Jonas Hellgren

26’ 4-0 Andreas Birgersson

67’ 5-0 Simon Wennerhag

69’ 6-0 Andreas Birgersson

74’ 7-0 Jonas Hellgren

80’ 8-0 Andreas Birgersson 

 

Tränare Peter Wibrån om matchen

- Nu kom matchen att gestalta sig som den gjorde och jag är nöjd med att vi tog tag i matchen direkt men också att vi punkterade den redan i första halvlek. Vi tar chansen samtidigt som Varberg inte sätter hög press på oss. Vi har ett stort bollinnehav, skapar många anfall med variation, skapar bra målchanser, halvlägen och vi gör många mål. Det behöver vi. De som såg matchen har nog inget emot att vi spelade som vi gjorde ikväll. Jag tycker att samarbetet mellan U19- & A-lagsspelare fungerade bra. Ett kvitto för det blir också att vi fortsatte spela i andra halvlek utan att slå av på takten eller börja slarva med bollen.  

 

Andreas Birgersson om matchen


Startelva

2. Fredrik Henriksson, 9. Jonatan Rehnström, 11. Jonas Hellgren, 14. Emil Jönsson, 15. Andreas Birgersson (K), 16. Emil Andersson, 19. Simon Wennerhag, 20. Otto Eriksson, 21. Jonathan Stolth, 23. Philip Hausenkamph och 31. Robertino Kljajic (mv)


Avbytare

7. Valentino Srpcanski, 8. Albin Johansson och 16. Lukas Quist 

 

Nästa match

Omgång 10 spelas borta mot Landskrona BoIS den 3 juni kl 17.00.

 

För matchfakta och tabell --> Svenskfotboll.se