Öster i Samhället och Idrottskliniken startar gymträning för tjejer

Öster i Samhället och Idrottskliniken startar tillsammans upp en helt ny aktivitet, gymträning på fredagskvällar – endast för tjejer. Med start den 10 januari öppnar Idrottskliniken I11 upp sitt gym mellan 19.30 – 21.00 endast för tjejer, med fokus på gym och gruppträning.
 

Patrik Mattsson & Ingela Melander Julin, Idrottskliniken:

- ”Idrottskliniken tycker att Öster i Samhället har gjort ett fantastiskt jobb med sin verksamhet under de senaste åren, i synnerhet kring Nattfotbollen. När frågan kom till oss om att vara med på något sätt så kändes det som en självklarhet för vår del. Att nu kunna erbjuda gymträning för tjejer tillsammans med Öster i Samhället känns väldigt bra.

Vårt mål med satsningen är att aktivera tjejer och skapa en samlingsplats för alla, oavsett bakgrund och kultur. Det spelar ingen roll från vilket bostadsområde man kommer ifrån.

Varje fredag kommer det att vara kvinnliga instruktörer på plats. Gymmet kommer också vara öppet om man vill träna själv istället för gruppträning.”

Varmt välkommen du som är tjej till Idrottskliniken I11 och vår start av gymträning för tjejer, den 10 januari klockan 19.30.”

 

Sara Lennqvist, CRS-ansvarig Östers IF:

”Unga tjejer behöver en egen arena, där man kan mötas från alla kvarter.”

 

Åldersgräns: Högstadiet och gymnasiet