Öster förstärker med en back

 

Tom Stahre är klar för två säsonger i Östertröjan. Han kommer närmast från spel i division 2-laget BKV Norrtälje.   

 

Årets tredje nyförvärv kommer inte som en överraskning. Den snart 22-årige backen har tränat med laget några veckor och han debute-rade i den rödblå matchtröjan när Öster tog emot allsvenska Helsingborgs IF i årets första försäsongsmatch.

 

Östers tränare Thomas Askebrand om nyförvärvet;

- Vi är jätteglada och nöjda med att Tom ansluter till truppen. Han har en bra spelförståelse, är brytsäker och stark i huvudspelet. Han har goda tekniska färdigheter och han har också en bra vänsterfot.   

 

Nyförvärvet om den nya utmaningen;

- Att det blev Öster handlar kanske mer om tillfälligheter och när Thomas Askebrand hörde av sig om möjlighet till träning med Öster, fanns det inget att tveka på. Jag har inte tränat med andra klubbar utan jag satsade allt fokus på Öster. Därför är jag nu mycket glad och nöjd med att det nu är klart. Jag är också stolt att få spela i en så anrik klubb som Öster men också sugen på de utmaningar som väntar. Det är sköna grabbar i laget, vi har en bra sammanhållning och alla drar åt samma hål. Alla är beredda att göra skitjobbet. Jag hoppas kunna bidra till laget med min inställning, spelförståelse, bra huvudspel och kanske rent av två tre mål. 

 

SPELARFAKTA

 

Födelseår: 1994
Vikt: 84 kg
Längd: 193 cm
Moderklubb: IFK Vaxholm
Tidigare klubbar: IFK Vaxholm, Täby IF, AIK, UE Llagostera och BKV Norrtälje

 

Frågor hänvisas till

Thomas Askebrand, 070-998 26 52

Tom Stahre, 070-729 80 48

 


 
Följ Östers IF i sociala medier: