Öster föll på målsnöret

firandet får vänta

Södertälje fotbollsarena har blivit något av en mardrömsarena för Öster. På fyra resor till Kringelstadens konstgräs (varav en aldrig resulterade i match) hade Öster bara fått med sig en enda poäng hem - och fler blev det inte i går. Ett sällsynt blekt Öster var aldrig nära, och när Mohammed Mbye nickade in 1-0 förlängdes spänningen i Superettan ytterligare en omgång.

88 M Karlsson - S Karlsson

Det kan bero på den feber som ska ha härjat i truppen eller på mättnad - i vilket fall gjorde Öster mot Assyriska en av sina sämsta insatser för året.
Det började ändå hyfsat. I tredje minuten fick Öster en hörna från vänster som rensades ut till Joachim Lantz, som dock fick avslutet högt över mål. Lantz var för övrigt en av blott två Österspelare som ens fick till ett avslut på mål i matchen. Även Henningsson skulle försöka sig på ett skott tidigt i matchen, men hade inte siktet bättre inställt och prickade resultattavlans översta det.
I åttonde minuten hade Öster tur, när Ceyhun Eris avslutade från nära håll, men ett fåtal centimeter över ribban.
Öster stod inte att känna igen från uppvisningen hemma senast. Trots att man tränat mycket på konstgräs var passningsstandarden låg, många bollar rullades på motståndare eller rakt ut över linjen.
Knappa fjärdedelen in i matchen skulle det bli farligt hos Nadj igen. Efter ett anfall på högerkanten rullades bollen in till Christer Youssef, som fick avslutet tätt över mål. Bara två minuter senare var Youssef ånyo framme. Från en position obehagligt lik den Chennoufi klippte in kvitteringen från i måndags fick han den här gången skottet på mål, men Nadj var med bra och kunde parera skottet till hörna.
Med dryga tio minuter kvar skapade i alla fall Öster något som liknade en målchans, när ett inlägg från högerkanten nickades strax till höger om Assyriskas mål.

I inledningen av andra halvlek visade Österspelarna en helt annan skärpa. Såväl bolltempo som passningsprocent ökade markant, men trots att man spelade runt bollen bra på hemmalagets planhalva hittade men inga luckor. Det gjorde däremot Assyriska, som i 50 minuten stack mellan med en omställning och ett skott som Nadj endast med yttersta fingerspetsarna kunde styra utanför sin vänstra stolpe.
Fem minuter senare var det Östers tur att sticka upp i en snabb omställning. Bojent rullade fram bollen i bra läge mot Wihlborg, som inte lyckades få den med sig och i irritation avlossade en lång obegriplig skånsk svordomsramsa åt sig själv. Minuten senare försökte sig Söderberg på ett avslut, som dock fastnade på ett försvarande ben utan att orsaka någon större oro.
Öster slog inte helt oväntat mycket luftbollar in mot Malmqvist i Assyriskas mål, men Alvesta-sonen hade ofta bra hjälp av sina mittbackar att hålla luftrummet fritt. Timmen in i matchen lyckades en inlyft Bojent-frispark ändå oroa lite, men mer än en - i sin tur lättrensad - hörna fick man ändå inte ut av läget.
Med dryga tjugo minuter kvar hettade de till lite på plan när Henningsson och David Durmaz gav sig in i en privat knuffningsmatch efter att Henningsson dragit på sig en frispark.

Fem minuter senare var det Östers tur att har fru Fortuna mot sig. Wihlborg fick bollen i bra läge inne i straffområdet, men hakades i skottögonblicket upp av Hezha Agai. Assyriskaspelaren gick klockrent på foten och domaren stod bara några meter bort med fri sikt, men valde att inte blåsa, vilket istället gav hemmalaget ett omställningsläge.
Mot matchens slut bosatte sig båda lagen nere runt Nadj:s straffområde, och det kom därför inte som någon egentlig chock när hemmalaget till slut fick utdelning på sin press. Efter tre raka hörnor lyfte Youssef in en boll på Mohammed Mbye, som utan problem kunde placera in nicken bakom Alexander Nadj.
Efter målet var hemmalaget mer än nöjda, och Öster förmådde inte skapa något mer konstruktivt utan matchen rann ut i ett långt antiklimax

Text: Support1930