Oavgjort trots bra avslutning

Efter två segrar hemma får vi idag nöja oss med en poäng mot ett Örebro som stängde ner vårt spel i stort sett helt i första och sedan lyckades hålla undan när vi kom igång efter paus. Tränare Srdjan Tufegdzic tycker att det spel vi presterade när vi väl kom igång borde räckt till tre poäng.
- Det jag saknar är när vi tar kontroll över matchen efter vårt mål att vi inte har den där skärpan i sistapassen eller beslutsfattandet så vi kan avgöra.

 

ÖSTERS IF - ÖREBRO SK 1-1 (0-0)

0-1 47 Hamad
1-1 60 Kozica
Publik:  2785

 

Öster startade med:
Stulic
Pavic - Berg - Stenberg - Silverholt
Kusu - Hauksson
Rodic - Kozica - Rochester Sörensen
Bergmark Wiberg

Bänk:
Nilsson, Adolfsson, Westermark, Bonnah, Engqvist, Magnusson, Drott

Byten:
73' Magnusson (Rodic), Westermark (Rochester)
81' Bonnah (Kozica), Drott (Kusu)
90+4 Adolfsson (Pavic)

Mer statistik på förbundets matchsida.

 

TÚFA OM MATCHEN:

"I första halvlek gick det för långsamt, så vi hittade inte de ytor som fanns där och som vi hade planerat för. Därför blev det lätt för Örebro att försvara och deras matchplan fungerade i första halvlek.

Andra halvlek... det känns nästan som vi var tvungna att få målet mot oss för att få upp tempot och hitta rytmen i vårt spel, och det gjorde vi efter deras mål. Kvitteringen kommer i bra tid och sedan tror jag vi har tre riktigt riktigt bra chanser att ta ledningen, vilket jag tror hade räckt för oss.

Vi ska aldrig vara nöjda med en poäng hemma, och efter två bra insatser här hemma där vi gjorde sex mål totalt är det förstås en liten besvikelse att vi inte kan få in ett andra mål idag. Örebro kämpade bra och gjorde det de skulle, vi hade behövt vara lite vassare för att få med oss alla tre poäng idag.

Det jag saknar är när vi tar kontroll över matchen efter vårt mål att vi inte har den där skärpan i sistapassen eller beslutsfattandet så vi kan avgöra.

Jag vill tacka publiken för ett jättebra stöd, bara tråkigt att vi inte kan bjuda på en seger. Men samtidigt viktigt att inte förlora."

Bildspel från matchen, foto: Andreas Nilelind/bilderna.it:

 

 

FÖRSTA HALVLEK
Öster inledde ganska piggt och i andra minuten kunde Vladimir Rodic ha stått för en riktig delikatess när han lyfte bollen över en försvarare och avslutade från distans, men skottet gick alldeles för rakt på Eskelinen för att oroa ÖSK-målvakten.

I femte minuten såg det åter lovande ut när Öster kom med fyra spelare i full fart in i Örebros straffområde men Mattias Pavics inlägg blev lite för djupt och Eskelinen kunde plocka ner det.

Därefter tog lagen i mångt och mycket ut varandra, och det dröjde till 24e minuten innan något att notera hände. Då bröt Alex Hauksson bra djupt på egen planhalva, tog sig bollen mellan två motståndare innan han spelade bollen uppåt mot en helt fri Adam Bergmark Wiberg som tyvärr precis hunnit offside.

Halvtimmen in i matchen etablerade Öster lite tryck mot gästernas mål och jobbade fram dubbla hörnor från höger, där den andra blev riktigt farlig. Rodic fick tillbaka bollen, tog sig in i straffområdet och avslutade med en rapp yttersida som Eskelinen precis kunde blockera, men på returem hann ingen rödblå fram.

I 31a minuten lyfte John Stenberg en lång boll upp mot Pavic, som volleyskarvade vidare mot Bergmark Wiberg som var på väg genom, men Moro stod för en bra brytning med tåspetsen.

Fem minuter före paus fick vi se halvlekens målchans, när Dzenis Kozica spelade fram Bergmark Wiberg som sprang sig fri men ur dålig vinkel rullade bollen några decimeter framför vänstra stolpen.

Efter att inte ha haft mycket framåt pressade sedan gästerna lite de sista minuterna före paus och kom till ett farligt läge i 45e minuten när Kusu glidtacklings-styrde en låg boll från höger ut till hörna - en rensning som vid andra granskning inte var så nära eget mål som det kändes live.

 

ANDRA HALVLEK
Efter paus tog matchen ett helt annat tempo och gästerna jobbade fram en frispark i farligt läge efter bara tiotalet sekunder när Björndahl sprang ihop med Stenberg precis utanför straffområdet. Efter en del bestyr prickade Hamad frisparken nära första stolpen och Victor Stulic kunde inte riktigt trycka undan bollen utan den slank in i burgaveln.

Baklängesmålet satte dessbättre fart på Öster och bara två minuter senare tog sig Rodic runt bra och hade tre medspelare inne i boxen men försvaret kunde styra ut hans låga inlägg till en hörna.

I 56e minuten fick Örebro ett farligt omställningsläge efter att Öster slagit bort bollen i anfallet, och Björndahl fick en perfekt boll bakom Östers backlinje men kom lite ut takt och fick ingen riktig kraft i avslutet, som Stulic kunde parera för att sedan se Månz Berg iskallt jogga ikapp bollen strax framför mållinjen och spela undan den.

Minuten senare fick vi se riktigt snyggt spel när Öster kortpassade sig runt genom Örebros försvar men ingen spelare ville ta avslut och till slut styrde Mark Rochester bollen in framför mål där en ÖSK:are kunde nicka undan.

Ännu snyggare blev det i 60e minuten när ett antal distinkta pass slutade med att Kozica spelade ut bollen till Rochester på vänsterkanten innan han tog löpningen in framför mål dit dansken levererade bollen perfekt och Kozica kunde vinkla in kvitteringen.

Bara två minuter senare kunde Öster sedan ha vänt matchen när Bergmark Wibergs avslut täcktes till en Hauksson i bra läge som vände runt sin försvarare och avslutade med en utsida mot första stolpen men Eskelinen kunde med visst besvär styra ut avslutet till hörna.

I 64e minuten var vi nog många som blev oroliga när Hamad åter la upp bollen för frispark i bra läge strax utanför Östers straffområde. Stulic såg ut att lämna väl mycket yta till höger om sig men visade med sin fina räddning på Hamads väl slagna frispark att det var tanken att få skottet dit.

Nu hände det mycket och bara två minuter senare bröt Hauksson högt och öppnade för Bergmark Wiberg som inte riktigt fick kontroll på bollen, men Hauksson hann ikapp den och kunde spela in till Rodic framför mål men en försvarare kunde precis få benet mellan och täcka undan skottet.

Samma två Österspelare var i centrum för nästa jätteläge bara minuten senare när Hauksson spelade ut till Bergmark Wiberg innan han fortsatte in i straffområdet där islänningen fick tillbaka bollen och ånyo sökte vänstra krysset men även denna gång fick se Eskelinen styra avslutet utanför vänstra stolpen.

Efter en period med mer pendlande spel lyfte Öster trycket ordentligt tio minuter före full tid och jobbade fram flera hörnor. I 87e minuten steg sorlet på Visma Arena när Öster ställde om med tre man mot två men Bonnah blev lite väl het och avslutade själv rakt på Moro istället för att spela ABW eller Magnusson som följt med upp och sökt bra lägen.

I andra stopptidsminuten var inbytte Jesper Westermark på väg att springa sig fri till vänster på en fin boll från Bonnah men åkte på en ruskig tackling från Moro, som fick syna det röda kortet. Westermark såg lyckligtvis ut att klara sig oskadd från de våldsamma satsningen.

Med en man mer jagade Öster stenhårt men kom inte till något riktigt läge trots stort spelövertag sista minuterna.