Oavgjort mot Falkenberg

Trots stundtals stort spelövertag förblev det trubbigt framåt mot Falkenberg, och flera bolltapp före paus ledde till underläge. Provspelande islänningen Antonsson räddade sedan en "poäng" med sitt nickmål på hörna tio minuter efter paus.

Lundahl Persson, Kozica, Magnusson, Ljung, Gustafson, Varmanen, Antonsson

45' Kozica (Westermark), Ljung (Hauksson), Antonsson (Adolfsson)
71' Gustafson (Bergmark Wiberg)
79' Magnusson (Rodic), Varmanen (Herdonsson)

Trupper m.m. finns på förbundets matchsida.

TÚFA OM MATCHEN:

"Vi är inte tillräckligt bra, särskilt i första halvlek. Det här långt ifrån vad vi ska prestera på den nivå vi vill vara.

Att gå ut och spela på 70% och tro att du ska vinna matcher, det funkar inte.

Andra halvlek mycket bättre, då skapar vi en hel rad chanser, vi måste bara lära oss att utnyttja dem också. Totalt sett inte i närheten av bra nog.

På söndag morgon åker vi på vårt läger, och det kan nog vara nyttigt nu. De senaste två-tre veckorna har vi gått i fel riktning och nu kan vi räta upp det.

Det kan behövas, vi har ett tufft schema kvar. På lägret möter vi KA som slutade tvåa i isländska ligan förra året och sedan har vi Mjällby och Kalmar så det gäller att vi steppar upp."

Bildspel från matchen, foto: Andreas Nilelind/bilderna.it:

FÖRSTA HALVLEK

Efter några inledande minuter där Falkenberg jagade hårt var det öster som skapade matchens första chans i fjärde minuten, när Sebastian Starke Hedlund lyfte en lång diagonalboll upp på Vladimir Rodic som tog emot, vände inåt och sedan avlossade ett av sina patenterade luriga avslut som tvingade målvakt Andersson att styra ut bollen till matchens första hörna.

Öster bet sig kvar runt Falkenbergs straffområde och två minuter senare var vi nog många som trodde att ledningsmålet skulle komma när Rodic lyfte ett fint inlägg mot bortre stolpen där Niklas Söderberg nickskarvade ner mot marken men målvakten stod för en jätteparad när han hann ner och fick näven på den.

I åttonde minuten fick vi sedan se snyggt klapp-klappspel när Adam Bergmark Wiberg rullade in en hård boll på Rodic som direktskarvade över backlinjen fram till Söderberg, men dennes avslut tog i en täckande fot.

Istället fick vi sedan se de gulvita gästerna sticka upp lite. Först samarbetade Ärlig och Sibelius snyggt på högerkanten men stoppades av en kompakt defensiv. När Öster sedan slarvade bort uppspelet till ett inkast högg Falkenberg direkt och Ärlig spelade en bra boll fram för Shahin som såg ut att vara på väg genom men Mattis Adolfsson var följsam och täckte tryggt ut bollen som kom inåt till hörna.

Därefter piggnade gästerna till och höll ganska mycket boll, men utan att hota direkt. Istället vann Bergmark Wiberg boll på egen planhalva i 17e minuten och avancerade snabbt innan han släppte en mycket bra boll fram på Jesper Westermark, som var fri med målvakten men missade förstatouchen och fick bollen lite för långt från sig, varpå Andersson hann dyka på den.

Minuten senare skapade gästerna sedan en riktigt bra chans när man efter en snabb frispark tog sig fram till vänster innan Eriksson slog bollen tvärs genom straffområdet till en väldigt öppen Borgström, men Prekovic var med bra och lämnade ingen yta öppen utan täckte avslutet.

Knappt en fjådedel in i matchen var vi sedan nära att få se ett konststycke, när Rodic trippade förbi en tämligen vårdslös tackling från veteranen Carlsson och sedan, framme vid straffområdeslinjen bara lättade bollen mot bortre burgaveln, som han inte kan ha missat med många centimetrar.

Veteranen Carlsson, som är inne på sin fjortonde säsong i gulvitt, tog sedan en ny chansning minuten senare när han rev ner Söderberg precis utanför straffområdet men fick ingen signal mot sig.

I 24e minuten kom sedan chocken. Falkenberg hade just avslutat högt över efter en hörna och Öster skulle spela upp bollen, men en dålig boll från Prekovic mot Hauksson blev till en än sämre boll tillbaka mot Adolfsson som ställdes mot en terrierjagande Shahin som vann boll och spelade in till Aguda som kunde trycka in 0-1 i helt öppet mål.

Två minuter senare kunde Öster återställt ordningen när Hauksson vann boll 15 meter utanför offensivt straffområdet, men islänningen blev lite väl sugen på att revanschera sig och gick på eget avslut fast han hade fyra rödklädda med sig, och Andersson kunde om än med viss möda plocka avslutet.

I 33e minuten fick Öster frispark pecis utanför straffområdet, en frispark som först såg lite billig ut men kom från en riktigt bra boll fram av Söderberg, som hade ställt Bergmark Wiberg helt fri om denne inte fått en (vad som såg ut att vara förvisso helt oavsiktlig) touch på vaden av Borgström och tappat balansen. Frisparken skickade Söderberg hårt i muren och avslutade sedan än hårdare via försvarare ut till hörna.

Tio minuter före paus tog Sigurgeirsson sedan en löpning från mittlinjen runt flera försvarare innan han rullade bollen inåt mot straffpunkten där Herdonsson mötte upp men halkade just i skottögonblicket och fick bollen högt över.

Två minuter senare fick vi nästan en karbonkopia på samma anfall även om Sigurgeirsson startade några meter in på egen planhalva denna gång och fick göra Carlsson en extra gång på vägen men bollen in blev bättre och hittade Hauksson.  Islänningens låga avslut fastnade dock på ett försvarande ben och Falkenberg kunde rensa undan i andravågen.

Mot slutet av halvleken kom Östers spel av sig lite igen och med fyra minuter kvar var Falkenberg istället nära att utöka när Sibelius hittade en lång boll upp på Shahin, som höll undan och fösökte lyfta bollen över Prekovic. Bollen hade så bra fart att den inte stoppades fast Östermålvakten fick näven på den, och studsade retfullt mot mållinjen men lyckligtvis hade Adolfsson fullföljt sin defensiva löpning och kunde rensa undan med vad som inte kan ha varit många dobbars marginal.

ANDRA HALVLEK

Det hann inte gå många sekunder efter paus innan det var nära igen. Avsparkande Öster spelade tillbaka bollen till Sigurgeirsson, som lyfte en lång boll upp mot Rodic. Yttern sprang sig fri men lyfte denna gång chippen högt över mål.

Öster styrde sedan spelet fullständigt och jobbade fram flera hörnor under sin press. I 55e minuten kom så belöningen när Rodic lyfte en hög vänsterhörna mot bortre stolpen där provspelande Thorsteinn Antonsson visade sin styrka när han höll undan två försvarare och nickade in kvitteringen.

Tre minuter senare kunde vändningen mycket väl kommit när Herdonsson tog med sig bollen fram och hittade en bra passning in till Söderberg, men dennes avslut fastnade i ett block.

I 62a minuten satte Öster upp ett riktigt skolboksanfall med snabba distinkta passningar uppåt, och när Söderberg vinklade ut bollen till Bergmark Wiberg - nu på topp efter bytena i halvtid - hade denna mycket yta men tappade fart och kunde bara få med sig en hörna ur situationen.

I 64e minuten var det nära igen när en av många hörnor hittade Starke Hedlund som nickstyrde strax utanför högra stolpen.

Öster fortsatte sedan ha ett närmast totalt spelövertag och tråcklade in gott om bollar in i straffområdet, men komplicerade sistamomenten varje gång och fick inte ut något poängmässigt. I 71a minuten var man mer direkta och närmre att näta. Siguregeirsson fick retur på en egen boll , nickade in den framför mål där Bergmark Wiberg nickade med bra fart mot vänstra krysset men målvakten precis hann dit.

Med 18 minuter kvar jobbade FFF så fram sin första rejäla chans i andra halvlek, när Shahin såg ut att vara på väg att springa sig fri men Antonsson hann ikapp och höll ut anfallaren mot kanten och täckte ut avslutet till hörna.

Knappa kvarten före full tid var det så nära igen när Sigurgeirsson spelade in bollen till Kozica, som direktskarvad över till Ljung som hade en stor öppning, men nyförvärvet tog lite för lång tid på sig och när avslutet kom kunde ett ben styra ut det till hörna.

I 80e minuten hann Öster sedan med två bra chanser. Först lyfte Ljung ett inlägg som Andr+e Gustafson var ytterst nära att nå med pannan och halvminuten senare fick Varmanen bollen från Ljung och slog ett mycket bra inlägg som Kozica nådde framför mål men nickade precis utanför högra stolpen.

Sista  tio blev sedan svängigt. Falkenberg bjöds på ett bra läge efter ett slarvigt uppspel men Antonsson bröt bra och räddade upp sitt slarvfel, och precis därefter spelade sig Öster genom fint men Söderbergs hård avslut från nära håll satt tyvärr i burgavelns utsida.

I 85e minuten kunde gästerna sedan återtagit ledningen när Grgic tog sig genom Östers backlinje men Prekovic gjorde ett bra jobb med att följa med och täcka och anfallaren som snittade ett mål per match i Astrio ifjol kom ur vinkel och fick inte  till något avslut.

Öster hann sedan med ett läge i 87e minuten när Gustafson ghorde ett bra jobb och vände runt innan han spelade bakåt men Söderberg satte avslutet rakt på målvakten. Matchens sista riktiga chans tillföll istället Falkenberg i andra stopptidsminuten när Grgic tog sig fram och avslutade hårt mot vänstra burgaveln, men Prekovic hann ner och styrde ut bollen till hörna.