Efter en trevande omstart tog Öster över det mesta av spelet och borde nog kunnat vinna omgenrepet mot GAIS, men ett par misstag gjorde att man fick jobba i uppförsbacke och nöja sig med ett kryss.

Stulic
Örnblom - Berg - Stenberg
Varmanen - Engqvist - Hauksson - Drott - Nordström
Mortensen - Toris-Brenner

46' Nilsson (Stulic), Westermark (Mortensen)
63' Adolfsson (Berg), Rochester (Drott), Johansson (Engqvist)
71' Pavic (Varmanen)
78' Keene (Brenner Toris)

DENIS VELIC OM MATCHEN:

"Det var en helt okej genomförd träningsmatch, bra att få en genomkörare, få 90 minuter på vissa spelare och få igång de här inför omstarten.

En ganska typisk träningsmatch där man saknar det lilla sista, den där intensiteten kanske som kommer på köpet med tävlingsmatcherna.

Ser man matchen som helhet så tycker jag vi inleder ganska svagt första 15-20 tyvärr. Vi hade pratat ganska mycket om att vara aggressiva och våga kliva på, stå högt och första 15-20 tycker jag blir ganska tvärtom,  och när GAIS får tid och plats är de duktiga.

Helt okej andra delen av första halvlek där vi kommer in mer i matchen och är ganska modiga. Andra halvlek tycker jag vi är bra. Vi vågar stå högt, vinner mycket boll, skapar nmånga situationer och dår göra ett mål ganska tidigt. Sedan har vi väl möjligheten att stänga matchen, men återigen hamnar vi i en situation där vi själva ställer till det för oss. GAIS har väl två lägen i andra halvlpek och det första är en misskommunikation i backlinjen och det andra är målet, där lite tekniska  misstag gör att vi hamnar i de situationerna.

Starkt ändå att vända tillbaka och få med oss en poäng och något positivt i slutet av matchen. Det är ett fint anfall som visar5 hur vi vill spela, vi får med oss mycket folk och vänder spelet bra.

Totalt sett ganska okej, jag tycker vi förtjänar att vinna den här matchen som den ser ut i andra halvlek, men som det blev på slutet är det okej att vi kryssar.

Det ska bli kul att komma igång med matcher inför mer publik, vi möter två bra  motståndare så vi ska justera vissa saker under veckan och läsa på ordentligt inför matchen mot Värnamo."

Det märktes att spelarna i båda lag hade spring i benen efter ett ofrivilligt uppehåll och redan halvminuten in i matchen jobbade Teo Brenner Toris fram en hörna när han klackfintade sig förbi en grönsvart försvarare men sedan fick sitt låga inlägg täckt ut över kortlinjen.

Dryga två minuter senare kom nästa Österchans när hemmalaget vann bollen på mittplan och TatuVarmanen slog ett fint inlägg mot målområdet där både Nicolas Mortensen och för dagen forwardande Brenner Toris fanns, men försvarsbjässen Lumbana nådde lite för högt och kunde nickstyra över alla rödblå ut till hörna.

Matchen tycktes sedan gå i stå, men i 12e minuten visade GAIS en kvalitet Öster saknar när man på ett par snabba tillslag spelade sig från målvakt upp till ett 4-mot-3 läge som resulterade i ett ledningsmål när Lindbergs låga boll från vänster hittade in till (Uppsala-)Johan Andersson som hade all tid i världen på sig att dunka in bollen i helt öppet mål.

I 24e minuten skapade Öster så sin första riktigt bra chans när Mortensen och Varmanen samarbetade till höger och den sistnämnde lyfte en riktigt bra boll in framför mål där  Brenner Toris nådde högst men styrde nicken utanför vänstra stolpen.

Minuten senare skapade Öster dubbla chanser. Först halvmissade GAIS-målvakten en undanboxning på ett Nordström-inlägg, så att bollen hamnade hos Varmanen som tryckte till rejält och tvingade fram en bra räddning. Returen landade till slut hos Jonathan Drott, som från 25 meter knorrade bollen precis utanför högra stolpen i målställningens bakre del.

I 27e minuten var det näraien, efter att Hauksson vunnit boll högt med den sorts vulkanhårda tacklingar han redan börjat skämma bort oss med, och Brenner Toris spelat fram Mortenseen som skruvade bollen tätt utanför högra krysset i ett läge där Brenner Toris sprungit sig fri inne i mitten.

Öster styrde sedan spelet resten av halvleken och skapade ett antal mindre lägen. Ett avslut av Engqvist strax till vänster i 32a minuten, en straffsituation i 40e minuten där man i efterhand ser att Drott nog sprang in i Lumbana och ett skottläge minuten före paus där Drott framspelad av Varmanen avslutade över var det som stack ut.

Två minuter efter paus stressade inbytte Jesper Westermark GAIS-försvaret att släppa till en hörna, som skulle bli viktig. Inbytte målvakten Oscar Ekman var sen ut, och Drott kunde få upp foten och klippa in kvitteringen.

Tio minuter senare bjöd John Stenberg på show när han drev upp bollen från egen planhalva, väggspelade och tog sig in i straffområdet där han sökte passningen in mot en helt ren Engqvist, men en väldigt vig klackspark från Lumbana nådde precis upp och kunde ändra riktining på bollen.

Öster fortsatte ha mest boll men dryga timmen in i matchen sattes inbytte målvakten Mathias Nilsson på prov när Lindberg tog sig in i straffområdet och avslutade hårt mot högra stolpen, och tvingade Nilsson trycka ut bollen till hörna.

Öster var ytterst nära att ta ledningen i 69 minuten när Calle Johansson fick bollen i straffområdets ytterkant och avslutade stenhårt förbi målvakten men i ribban.

Minuterna senare var istället gästerna nära att ta ledningen när Nilsson gick ut för att rensa en långboll men slog den på Stenberg och göteborgarna istället bjöds på en chans där Lindberg slog bollen mot öppet mål men Mattis Adolfsson hann emellan och kunde styra undan.

Spelet tog sedan fart igen i slutminuterna. I 86 minuten kom ett GAIS-inlägg från vänster som Åberg nickade över. Sekunderna före full tid utnyttjade gästerna ett slarvigt Österuppspel och Åberg kunde spela fram en soperen Ibrahim som iskallt placerade in vad vi nog var många som trodde var segerbollen för GAIS.

Öster förvaltade dock bollen metodiskt, och med 20 sekunder kvar av stopptiden skickade Stenberg en fin crossboll över på Pavic, som rullade dagens längsta sidledspassning genom hela straffområdet bort till Nordström som fick drömträff och skickade in kvitteringen i bortre burgaveln.