Nytt poängtapp mot Landskrona

 

Öster tog även i årets andra möte med Landskrona en poäng efter att ha haft ledningen. Denna gång kom ledningsmålet på en nick från lagkapten Velic, och Öster borde kunnat stänga matchen innan skåningarnas kvittering kom.


ÖSTERS IF - LANDSKRONA BOIS 1-1 (1-0)
41' 1-0 Velic
80' 1-1 Jarl

 

Publik: 2314

 

Öster startade med:

Berglund
Joza - vasilj - Lindblad - Bojent
Bergholtz - Velic - Elvby
Wihlborg - Gero - Henningsson

 

Byten:
50' Hellgren (Wihlborg)
62' Söderberg (Velic)
90+2' Birgersson (Henningsson)

 

Referat kommer under natten, statistik finns på förbundets matchsida.

 

Se målen på TV4/Fotbollskanalen.

 

Presskonferensen efter matchen (video: Mikael Bruér):

 

 

Vädret var inte på Östers sida i matchen mot Landskrona och matchen höll på att börja nästan lika illa. Bara halvminuten hade gått när Robin Hofsö nickskarvade fram en boll mot gästernas målkung Andrew Stadler och endast en taktisk löpning från Mario Vasilj gjorde att Oscar Berglund kunde hinna först på bollen.

   Efter ett par ganska ofarliga anfall kom Östers första riktiga möjlighet i sjätte minuten. Gero bröstade ner till Velic som lyfte in i straffområdet där Henningsson sprungit mellan backarna, men Amr Kaddoura i BoIS-målet hann precis före Alle på bollen. Minuten senare höll gästernas Andreas Dahl på att överraska. Från distans klippte han till med ett tungt skott som Berglund tvingades tippa till hörna. Denna slutade i ett riktigt farligt läge när Berglund inte fick grepp om ett inlägg och bollen rullade ut till en Landskronaspelare som lyckligen avslutade rakt på en täckande Vasilj.

   Strax därefter kunde det blivit riktigt farligt för Öster när Wihlborg drog med sig försvaret och skickade in en boll bakåt mot Henningsson, som dessvärre halkade i det våta gräset och inte lyckades få tag på bollen. Minuten senare stod Henningsson för ett jättejobb när han gick från egen planhalva, slet sig förbi två försvarare och jobbade sig in i plan nere vid kortlinjen, men hans förstapass fastnade på en försvarare och det andra hamnade så småningom hos Elvby som avslutade hårt men på en täckande försvarare. Två minuter senare plockade Gero ner bollen nära straffpunkten och snurrade runt snyggt, men kunde inte få riktig träff på avslutet som målvakten utan bekymmer kunde plocka.

   Med dryga kvarten spelad lyckades Wihlborg nästan överraska bortalaget. På en passning från Velic bröt han inåt och klippte själv till med vänstern mot första stolpen, men målvakten kunde med viss möda freda sitt mål och på returen kunde backen Daniel Jarl störa Velic. Minuten senare sprang sig Gero fri på en snygg klackskarvning från Velic, men vinkades av för offside - ett beslut som såg tveksamt ut även efter granskning av tv-bilderna.

   Nu hade Öster mest boll men 20 minuter in i matchen var det nära för gästerna. I en omställning kom Stadler löpande i mitten men Rønnes skruvade djupledsboll blev någon meter för lång för att amerikanen, som annars haft ett jätteläge, skulle nå den. Även nästa riktiga farlighet, tre minuter senare, tillföll gästerna. En lyftning mot Jonny Lundberg - som nickade ner bollen till BoIS båda mål i somras - nickades ner till Stadler som fick lurig träff men Berglund hann ner vid stolpen och kunde parera bollen och returen kunde Vasilj rensa ut över sidlinjen.

   En dryg halvtimme in i matchen stod lagen för varsitt bra anfall i snabb följd. Först gjorde Henningsson ett bra jobb och spelade in bollen till Gero, vars direktpassning dessvärre inte nådde Velic. När gästerna sedan ställde om var Dahl ytterst nära att nå Stadler, som sprungit bakom backlinjen men dessbättre inte fick kontroll över bollen utan tappade den förbi sig.

   Efter en lugnare period tog matchen fart när det närmade sig paus. Med sju minuter kvar lyfte gästerna in en boll från vänster som Stadler gymnastiskt hoppsparkade och fick till ett giftigt avslut men Berglund var än en gång på tårna och kunde plocka bollen. Minuten senare, ur till synes ingenting, lyfte Henningsson in en inåtskruvad boll från kanten som ställde Landskronaförsvaret, och med en precis nick nådde Denis Velic först på bollen och kunde skalla in ledningsmålet.

   Med två minuter kvar till paus tog Joza en offensiv utflykt, bröt ett uppspel från gästerna och var på väg genom när Dahl satte in en hård tackling utan att vara nära att träffa bollen, men ändå bara fick frispark mot sig. Frisparken försökte Velic dra in direkt, men lyckades inte hålla ner utan bollen stack någon meter över.

   Knappa minuten senare var Öster mycket nära att utöka sin ledning. Elvby slog en bra löpboll som Wihlborg fångade och kom helt fri, men Landskronamålvakten täckte av Wihlborgs skottfält bra och skåningen försökte istället få bollen inåt i plan mot en framstormande Gero, som tyvärr inte riktigt nådde fram.

 

Öster inledde andra halvlek med en hörna, men det dröjde ytterligare fem minuter (inklusive två tveksamma och en solklar offside på Gero) innan det skulle bli farligt på allvar. Då hann Gero upp en lång boll, spelade bak till Bojent vars inlägg till slut hamnade hos Henningsson, som trots att bollen kom snett till honom fick på en bra volleyträff, men dessvärre kunde Kadourra rädda.

   Tio minuter in i andra byggde Öster upp lite press, och Joza kunde skicka in ett bra inlägg där Gero och Velic drog åt sig uppmärksamheten i mitten medan Henningsson smög in bakom backarna, men tyvärr nådde en av Landskronas långa mittbackar precis bollen och kunde nickstyra den över Österanfallaren.

   I 64 minuten jobbade Landskrona fram en bra chans, där Rønne drog på sig bevakning och klackade bollen till Dahl som fick bra träff men fick se Lindblad täcka undan skottet.

   Tre minuter senare kom så jätteläget där öster kunde ha stängt matchen. Henningsson ryckte, trots att Rønne hängde honom i armen runt på sin vänsterkant och tog sig in längs kortlinjen. Hans låga inlägg styrde Landskronamålvakten rakt ut till Söderberg, som tyvärr fick bollen mot vänsterfoten och trots mycket yta inte lyckades få avslutet på mål.

   Minuten senare var det nära igen. Joza gjordes ner ute till höger och frisparken lyfte Bojent in mot mål där Kaddoura kunde styra den över ribban men Vasilj inte var långt från att hinna först på bollen. Nu bjöd Öster på bra spel och bara minuterna senare blev det farligt på nytt. Henningsson lyfte in en boll mot Söderberg i bra läge framför mål, men Landskronas vänsterback störde tillräckligt mycket (alternativt fick huvudet mellan) för att Freddys nickavslut inte skulle gå på mål.

   I 77 minuten såg det lovande ut igen, när Gero var på väg framåt på egen hand, men en frejdig utrusning och glidtackling av Landskronamålvakten satte tyvärr punkt för det anfallet.

   Mitt i Österdominansen stack gästerna så upp och lyckades jobba till sig en hörna. Första försöket boxades tillbaka över kortlinjen, men på det andra tog Daniel Jarl et smart positionsbyte och kunde nickstyra bollen över allt och alla in i bortre burgaveln.

   Med knappa tio minuter kvar fick Öster på nytt jaga ett ledningsmål, och man satte fart direkt. Gero bröt in i straffområdet och drog iväg ett lågt skott som kunde ställt målvakten men fastnade på ett försvararben. På returen halkade (likt många andra idag) Bergholtz men fick på köpet en lurig bollbana på sitt avslut, som en back dessvärre ändå kunde nicka undan. På inlägget efter hamnade bollen hos Henningsson, men även hans hårda avslut styrdes undan av ett ben.

   Efter att Öster varit de som jagat ett segermål hårdast skapade Landskrona i första stopptidsminuten ett bra dubbelläge som mycket väl kunde gett dem det. Dahl lyfte in en frispark som ställde Österförsvaret och endast ett långt ben från Berglund stoppade Adelstam från att nå först på bollen. På returen försökte Ahmetovic prickskjuta in bollen från distans men då hade Berglund hunnit upp och kunde precis styra ut bollen till hörna.

   Öster hann med ett avslut till efter att Henningsson jobbat fram en hörna. Bollen letade sig ut till Elvby som fick en väldigt hård träff som dessvärre skruvade sig någon meter till höger om mål.