72    Birgersson (Söderberg)
82    Eriksson (Velic)

På bilden slår Denis Velic in 2-1. Foto: Andreas Nilsson/bilderna.it

Presskonferensen efter matchen:

Match mellan två spelande lag i den härliga vårkvällen på Myran, och det bjöd på underhållning redan från början. Innan minuten hade gått stack Wihlborg upp och skaffade Östers första hörna. Denna styrdes direkt ut till en ny hörna från vänster, som Mario Vasilj nickade resolut men en bra bit före första stolpen. I femte minuten stack gästerna för första gången upp, när Johan Arneng lyfte in en boll mot Moses Ogbu men var väl optimistisk och bara nådde inspark.

Matchen fortsatte öppet, och bara minuten senare nickstyrde Alexander Henningsson ett inlägg precis till vänster om mål. Minuten senare var det dags för gästernas mest lovande namn Elliot Käck att visa upp sig, och det höll på att bli farligt. Ogbu dök upp inne i mitten men Vasilj hade inga problem att rensa det låga inlägget. På det följande inkastet visade Käck upp en mindre smickrande sida med en armbåge i ansiktet på Wihlborg, som korrekt fick frispark. I det numerära övertaget medan Wihlborg väntade på att få komma in på plan jobbade Sirius fram en hörna, som efter ett par moment höll på att ställa till det. När andravågen såg ut att dö ut studsade nämligen bollen bak mot Nadj och Oscar Pehrsson var mycket påpasslig, men Östermålvakten kunde med minsta möjliga marginal snappa upp bollen framför fötterna på honom.

Gästerna hade dock fått blodvittring och efter en bollvinst på mitten spelade Mrabti ut bollen till Karl Larson, och på dennes högerinlägg fanns hela tre blåsvarta tillgängliga inne i Östers målgård varav Ogbu blev den som tryckte in 0-1.

Redan i tjugonde minuten tvingades Öster göra sitt första byte, efter att Alexander Henningsson haltat tungt en stund efter en duell med en Siriusförsvarare. Inbytte Gero var spelsugen och vände i sin första bolltouch bort en försvarare och skickade in ett inlägg som Andreas Andersson i Siriusmålet dessvärre nådde och boxade undan. Gästerna kunde därefter kontra och Ogbu var alldeles fri med bollen i mitten, men tog för lång tid på sig och valde att gå omkull när försvaret täppte till runt honom. Fem minuter senare jobbade sig Gero genom på en lyftning från Velic, men kunde inte hålla ner den avslutande volleyn som tyvärr stack en bit över.

I 27 minuten stack Sirius än en gång upp på vänsterkanten och den resulterande hörnan höll på att sluta riktigt illa. Arneng klippte till utifrån och en skymd Nadj kunde nätt och jämt styra bollen utanför sin vänstra stolpe. Dryga halvtimmen in i matchen gjorde Velic ett bra jobb ut vid högerkanten och lyfte in ett inlägg på volley på vars retur Joakim Lindner drog till stenhårt men halvmetern över från distans. Minuten senare hade Öster tur, när Ogbu och Käck slank genom - Ogbu var solklart offside men Käck som fick bollen var det troligen inte, och blev av förklarliga skäl upprörd när han vinkades av.

Med fem minuter kvar till paus fick Öster fart igen. Först stal Gero bollen starkt på mittfältet och spelade ut till Konate, vars inlägg var en decimeter för högt för att Bergholtz skulle få styrsel på nicken. Minuten senare kom man upp på vänsterkanten igen och efter att ett lågt inlägg från Gero bröstats undan tog Bergholtz avslut via en försvarare men fick själv bollstudsen på sig och fick insparken mot sig. Två minuter senare kom så matchens bästa chans, när Wihlborg slet sig runt sin försvarare och rullade in bollen till Gero, vars avslut styrdes av en försvarande fot någon centimeter till höger om mål. Hörnan skulle dock återställa modet i Östertruppen. Vasilj fick stå häpnadsväckande fri och Bojent kunde pricka in bollen perfekt på pannan på mittbacken som styrde den säkert in i bortre burgaveln.

Öster hann med en hörna till innan halvtid, men dessvärre hamnade Velic offside. Halvlekens sista chanser skulle istället tillfalla gästerna. Först genom Kim Skoglund som tog avslut strax till vänster och halvminuten senare när Mrabti nickade över på ett inlägg från Käck.

Öster hade mest boll i inledningen av andra halvlek, men kom inte till avslut förrän efter fem minuter. Då blev det dock desto bättre, när Elvby skickade in bollen till Denis Velic, som snurrade runt och avslutade distinkt nere vid bortre stolpen till 2-1. Efter böljande spel var det Gero som kom till nästa riktiga avslut fyra minuter senare, men Andersson läste skottet väl och släppte det tryggt om än nära utanför stolpen till inspark. Minuterna senare rullade Öster upp gästerna ordentligt, men Sirius försvarade sig bra och en halvhjärtad lyftning in framför mål blev enda resultatet.

Öster fortsatte dock pressa på i våg efter våg men kunde inte få till avslut. Istället var det med timmen spelade gästerna som stack upp och oroade när Mrabti stack in bollen mot Ogbu men Vasilj kunde nicka ut bollen till hörna. På denna blev det stökigt, och Hopkins kunde komma till avslut mot en sittande Nadj som ändå lyckades rädda undan bollen till en ny hörna. Denna skarvade Pehrsson obehagligt tätt till vänster om mål. Vid det här laget hade Sirius definitivt jobbat sig in i matchen igen, och skapade i 67e minuten ännu en hörna efter ett farligt kantanfall. Denna gång nickade Bergholtz undan bra, och när Larson fumlade med bollen uppstod matchens mest spektakulära situation. Gero tog bollen och var på väg förbi, med fri lejd mot mål ("snabbast på plan" som Björknesjö påpekade på presskonferensen) och Larson såg ingen annan utväg än att fult riva ner Gero, men hade turen på sin sida och fick bara gult för att förseelsen skedde på offensiv planhalva.

Trots att Öster var en man kort efter att Gero tvingats linka av för en stund var man i 70e minuten nära när Söderberg plockade ner bollen till vänster i straffområdet och snurrade runt, men avslutet stack en bit till höger. Den hårda fällningen minuterna tidigare verkade inte avskräcka Gero, som i 72a minuten drog upp ett anfall på egen hand genom två briljanta dragningar i full fart, men tyvärr slog den avslutande passningen för optimistiskt. Tolv minuter före full tid stod Gero för ett nytt snyggt anfall när han petade bollen runt en Siriusspelare men när passningen mot en fri Birgersson kom hade Siriusförsvaret precis lyckats ställa denne offside.

Med tio minuter kvar stack Wihlborg på en boll från Bergholtz, och klippte in ett stenhårt inlägg som dessvärre gick halvmetern för djupt för att Birgersson skulle kunna nå det. Fem minuter senare var det dags för ännu en ödesminut för Öster. Inbytte Otto Eriksson tog avslut från straffområdeslinjen, och målvaktsreturen missade en ständigt jagande Birgersson. Istället för en andrachans kunde Sirius ställa om och Stefan Silva gick på egen hand in i banan och drog in kvitteringen nere vid Nadjs högra stolpe. Öster lyckades ändå samla sig igen, och tre minuter senare drog Bergholtz igång ett anfall med en snygg tvåfotsdribbling innan han spelade ut bollen till Konate, som såg att Bergholtz och Birgersson hade bevakning och pricksköt bollen in bakom dem på Otto Eriksson, som kom bra till bollen men inte fick till träffen som drog en bit till höger om mål.

I 92a minuten var Öster nära att återta ledningen när Eriksson väggspelade sig fri men fick bollen precis för långt framför sig för att ta avslutet och när det följande inlägget kom lyckades Larson störa Gero tillräckligt för att han inte skulle nå bollen. I 95e minuten skulle så Öster så få en sista chans att få med sig segern när Bergholtz trycktes ner några meter utanför straffområdeslinjen. Frisparken slog Wihlborg i muren men när bollen slank genom var Elvby nära att kunna avgöra, men Andersson stod för en sista poängräddande touch när han styrde ut avslutet till en resultatlös hörna.

Fullständig statistik finns på Förbundets matchsida. Se målen på Fotbollskanalen HÄR.