Mysig målfest i Nöbbele

Solen tittade fram över charmiga Värnövallen lagom till matchstart mellan Nöbbele BK och Öster, och publiken bjöds på en trevlig match där David Johannesson utmärkte sig med sina fyra mål.

På artikelbilden lyfter Mario Vasilj, för dagen inbytt som topforward, in 0-8.

Johannesson

40' Nilsson (Rydén), Östlind (Björkén), Stahre (Lindblad)
56' Donkor (Ahonen), Velic (Hjalmarsson)
66' Elvby (Shaze)
69' Vasilj (Johannesson)

//oster.bilderna.it/#!album-1328

Öster satte bra fart direkt på ett Värnövallen där molnen just hade spruckit upp i ett strålande solsken. I fjärde minuten bjöd en nykomponerad vänsterkant på en bra sekvens när Nurkic spelade fram till Daniel Ahonen, som med en känslig yttersida hittade in med bollen till David Johannesson. Fri med Nöbbelemålvakten Heinvall gjorde dalslänningen inget misstag utan placerade in sitt första mål för dagen.

I åttonde minuten stack hemmalaget upp i anfall efter en bra direktlyftning för Olle Wendel att springa på, men Kalle Lindblad kunde hinna mellan och spela upp bollen.

Några minuter senare kom en ny bra framspelning från Ahonen till Johannesson, men då gjorde Nöbbeleförsvaret en bra insats och höll undan anfallaren. Johannesson skulle istället få sätta sitt andra mål på ett snöpligare sätt minuten senare, då hemmalagets målvakt halkade i det fortfarande våta gräset när han skulle rensa, och Österanfallaren kunde promenera in med bollen i mål.

Kvarten in i matchen hotade hemmalaget igen, när högeryttern slog ett bra högt inlägg mot bortre stolpen, där Kristoffer Björn fick med sig bollen ur luftduellen med Rydén men fick frispark blåst mot sig för ruff i kampen.

I 18e minuten var det nära från högerkanten, efter att Mattis Pavic gjort en jättelöpning, hunnit upp bollen på kortlinjen och lyft in en fin boll mot Ahonen vars nick tyvärr fick lite för dålig vinkel och studsade längs med mållinjen. Efter att bollen spelats runt ett varv kunde ändå Fritiof Björkén bryta in i straffområdet och distinkt klippa in trean med ett lågt avslut.

Björkén låg även bakom 0-4 målet åtta minuter senare med en perfekt löpning där han fick en bra boll, rundade målvakten åt vänster men kom lite ur läge, och kunde rulla bollen mot bortre stolpen där Johannesson dök upp och kunde peta in sitt tredje mål för dagen.

Därefter skapade Öster ett par hyfsade möjligheter men framför allt hade hemmalaget två bra långa bollar mot snabbe Linus Södergren, där Rydén tvingades gå upp en bit i plan och rensa för att vara på den säkra sidan. Fem minuter före paus utmanade Elias Fransson ordentligt när han tog sig runt på sin vänsterkant och avlossade ett stenhårt skott strax över ribban.

Öster hann med två bra chanser till före paus. först genom snyggt klapp-klappspel som mynnade ut i en fin boll in i straffområdet som Robin Strömberg var ytterst nära att få tån på men målvakten hann ner och kunde knipa. Strax därefter stod Isaac Shaze för en riktigt tjusig dribblingsräd när han passerade två led av försvarare, men hamnade i dålig vinkel och målvakten kunde täcka av nere vid stolpen på avslutet.

I inledningen av andra halvlek öste Nöbbele på för fullt för en snabb reducering, och både Simon Nilsson och Kristoffer Björn gjorde bra försök men fastnade innan de kom till avslut

I 46e minuten (matchen spelades i 2x40) placerade Pavic en bra högerhörna mot Filip Örnblom, som fick bra träff med pannan mot burgaveln men en försvarare kunde disciplinerat rensa undan på mållinjen.

Fem minuter senare var det nära igen när Ahonen gjorde ett bra jobb och rullade in bollen mot Johannesson, men en akrobatisk brytning av en försvarare petade bollen förbi anfallarens fot och räddade det öppna målet.

I 55e minuten blev det ändå Johannessons tur igen. På en löpboll petade han snyggt bollen förbi målvakten, sprang själv andra varvet och kunde ohotad vandra in med bollen i mål än en gång.

Fem minuter senare lönade det sig istället för Nöbbelemålvakten att spela långt ute, när Velic direktskarvade en boll för Donkor att springa på. Ghananen var helt fri men Heinvall hann ut bra och kunde rensa undan bollen.

I 65e minuten kom det så ändå ett ghananskt mål, när Shaze väggspelade sig in i straffområdet och kallt lyfte in 0-6. Två minuter senare var det nära igen efter en bra boll från Velic ut mot Pavic som såg ut att hinna runt sin försvarare in i straffområdet, men en resolut tryckare från Fransson stoppade effektivt det läget.

Strax därefter ersattes David Johannesson av Mario Vasilj, men just som publiken skulle börja muttra om defensiva byten visade det sig vara ett rakt byte med en Vasilj som låg och fiskade på offensiv planhalva. Taktiken höll på att ge utdelning redan efter någon minut, när Donkor skickade in en bra boll mot bortre stolpen, men Vasilj försökte trycka in den låga bollen med pannan istället för foten och nådde inte riktigt fram.

Istället blev Robin Strömberg näste målskytt när han styrde en låg högerhörna på volley upp i nättaket till 0-7.

Vasilj fick en chans till några minuter senare efter ett fantastiskt förarbete av Nurkic som tråcklade sig inåt längs kortlinjen innan han serverade bollen in till Vasilj som inte riktigt fick träff utan skickade avslutet i en båge över mål. Minuterna senare visade Super-Mario dock vad han går för, när han tog emot en lång boll från Velic och lyfte in den i mål från straffområdeslinjen.

De följande minuterna var Robin Strömberg inblandad i ytterligare två mål. Först gjorde han ett bra jobb ner mot kortlinjen innan han slog in en låg boll till Östlind som kunde pricka in 0-9. Minuten senare fick han bollen nickskarvad från Vasilj och kunde knoppa in dagens sista mål i högra krysset.

Matchens sista farliga avslut skulle faktiskt tillfalla hemmalaget, när Filip Bengtsson på stopptid klippte till stenhårt från tjugo meter, men en välplacerad Malkolm Nilsson kunde utan större bekymmer omfamna bollen.