Många mål i U21-matchen mot Husqvarna FF

De som befann sig på Vapenvallen igår kväll bjöds på en underhållande och resultatmässigt böljande match som lika gärna kunde ha slutat 8-8. Öster skapade många lägen, reste sig upp efter två tunga käftsmällar och hämtade hem en pinne med resultatet 4-4 efter 3-1-underläge i halvlek. Lägg där till två ribbskott i slutminuterna.

Så här beskriver Peter Wibrån matchen;

- Jag tycker att vi fick en kanonstart och Simon Wennerhag gjorde 1-0 i andra minuten. Fram till 23:e gjorde vi det riktigt bra, sedan föll vi något och blev veka i duellerna. Vi hamnade i en period då vi reagerade istället för agerade i situationerna. Försvarsmässigt hade vi det tufft och de satte två mål på oss då. Deras tredje kom i en fas där vi kommit tillbaka in i spelet och gjorde det mycket bra. Det kändes som en käftsmäll. I halvlek snackade vi om att inte gå för mycket med ytterbackarna utan välja läge med 100 % säkerhet. I andra gjorde vi sen det vi sa i paus och blev bättre organiserade mot deras offensiv. Vi inledde halvleken med ännu ett tidigt mål och fick vittring på nytt. Deras 4-2-mål kom efter att vi försökt spela oss ur eget straffområde. Vi reste oss från det också och hämtade oss tillbaka resultatmässigt. Sammantaget en underhållande match, vi fick oss ett par käftsmällar, vi reste oss, vi skapade chanser och avslut och vi gjorde fina spelmål. Kul att Simon Wennerhag, i nya rollen som 9:a centralt, gör två mål efter två mycket fina framspel av Emil Andersson som i sin tur höll ihop en ung backlinje på ett bra sätt. Riktigt roligt att Joakim Lindner och Jonas Hellgren gjorde sina första 90 min på mycket länge och att de gör det bra.

Målfakta

2’ 0-1 Simon Wennerhag
23’ 1-1 Emin Dugic
30’ 2-1 Andreas Tegström
39’ 3-1 Emin Dugic
47’ 3-2 Simon Wennerhag
50’ 4-2 Jakob Strandsäter
58’ 4-3 Alexander Henningsson
60’ 4-4 Andreas Birgersson
60’ Varning Liam Capeljan
76’ Varning Willjam Azizsson
84’ Varning Otto Eriksson
86’ Varning Fredrik Henriksson
88’ Varning Willjam Azizsson
88’ Utvisning Willjam Azizsson