Lovande utsikter

En ny hemmaseger och relativt trygg tvåmålsseger mot ett lag som innan den här omgången låg precis bakom oss i tabellen är alltid skönt, men sättet vi vann på idag var det stora glädjeämnet. Adam Bergmark Wiberg visade att han är ytterst användbar även på topp och mot slutet av matchen var det små marginaler som höll oss från att bättra på målskillnaden betydligt mer.

Bergmark Wiberg

68' Magnusson (Bonnah)
76' Rochester (Varmanen)
82' Zahirovic (Rodic), Adolfsson (Kozica)

Mer statistik på förbundets matchsida.

TÚFA OM MATCHEN:

"Vi hade svårt borta mot Utsikten men idag tycker jag vi visade rätt inställning från första minuten. Vi pratade efter Västeråsmatchen om att du måste förtjäna din plats på planen, särskilt om du ska vinna  och jag tyckte det kändes idag , från förberedelserna fram genom hela matchen.

Vi fick en bra start på matchen men det viktigaste för mig är att vi inte får panik när vi åker på kvitteringen. Vi fortsätter spela det spel vi vill ha och det gav utdelning i längden.

Jätteglad för segern och hoppas vi kan ta med oss rätt saker från det här och fortsätta spela bra fotboll.

Ett riktigt stort steg uppåt från Västeråsmatchen, vi tar till oss av ett härligt publikstöd och ser till att göra det bästa av det, nu ska vi försöka ta med oss det här in i de kommande matcherna.

(Om spelschemat) Killarna spelar hellre match än tränar, nu gäller det bara att se till att vi är hundra procent påkopplade mot Skövde, som är ett nytt bra lag vi möter redan på tisdag."

Utsikten klev upp bra i början på bortareturen mot Öster, men när storebror Westermark med dryga minuten spelad valde att vika hemåt istället för att ta avslut i bra läge kunde Öster vända spelet oh sånär jobba fram ett bra läge när Vladimir Rodic lyfte en lång boll upp mot mittplan där Adam Bergmark Wiberg nickskarvade vidare och endast en mycket rådig utrusning och rensning av Utsiktens målvakt - Hertha Berlinförvärvet - Palmowski stod mellan Ahmed Bonnah och ett friläge.

Palmowskis rensning ledde till och med till matchens första hörna, en kort variant som ställde Östers försvar lite men i slutändan kunde John Stenberg resolut rensa undan.

Efterhand som Öster allt mer fick igång sitt kortpassningsspel förlades spelbilden alltmer mot den norra målburen på Visma Arena. I tionde minuten var vi nära att bjudas på ett konststycke när Rodic chippade in bollen i mitten där Bergmark Wiberg i en rörelse tog emot och lyfte bollen över Mohideen, innan han rullade avslutet någon decimeter utanför högra stolpen.

I 16e minuten fick vi sedan se en lång boll upp från Stenberg på Rodic som höll i innan han rullade vidare på Bergmark Wiberg som såg ut att komma lite urvinkel men distinkt placerade in ledningsmålet i bortre burgaveln.

Efter målet föll vi lite djuoare, men utan att Utsikten kunde utnyttja det till en början och i 20 minuten var vi yterst nära att kunna utöka efter att Manasse Kusu vunnit boll strax utanför eget straffområde och avancerat innan han lyfte en boll på Bergmark Wiberg som var på väg genom när han föll på en försvarares ben. Bollen smet vidare till Kozica som även han föll, men domaren valde att frispark på förstaläget.

Halvtimmen in i matchen började Utsikten sedan ta tillbaka mark genom att spela mer av det tuffa spel vi såg på Bravida Arena, och efter ett par rejäla smällar blev Österspelarna också mer försiktiga. I 35e slog gästerna sedan en smart variant på en frispark, och kom loss med tre spelare framför mål varav Hedenquist kunde trycka in kvitteringen med pannan.

Fem minuter före paus hade vi sedan lite flyt när Bergmark Wiberg plockade ner en lång boll till Alex Hauksson somm klassfintade bort en spelare innan han skjöt via en försvarare coh bollen styrdes helt otagbart förbi målvakten.

Om  spelet pendlade i första fick vi se ett totalt påslaget Öster efter paus. Bara halvminuten in i andra spelade Kozica en bra boll som ABW, med en vänlig bedömning, släppte vidare till Silverholt som fick bra träff mot högra krysset men målvakten kunde styra ut till hörna.

I 51a minuten såg det ut som Kozica borde fått frispark precis utanför straffområdet efter Kusus bra bollvinst mendomaren lät spelet gå vidare.

Detta föll dock väl ut för Öster då Kusu sedan vann tillbaka bollen på egen planhalva innan han spelade Hauksson.Islänningen passade Rodic som hittade en fin boll fram på Kozica som hann ifatt bollen precis före kortlinjen innan han spelade en låg boll in i mitten där Bergmark Wiberg pressade sig framför sin försvarare och stötte in 3-1.

Bergmark Wiberg kunde sedan blivit tremålsskytt i 57e minuten när han mötte Kusus fina boll med en diagonallöpning innan han försökte placera bollen till vänster, den riktning målvakten rörde sig från, men Palmowski kunde prcis få upp högerhanden och vifta undan avslutet.

I 64e minuten kom sedan en av få riktigt heta chanser för gästerna när Randelovic lyfte en bra boll på Bohm, som kunde vända runt en felvänd Österförsvarare och pricka bollen mot första stolproten, men Stulic var säker och plockaade bollen utan att släppa retur.

Bohm hade sedan en tung frispark i ribbans ovansida tre minuter senare, men skulle inte lyckas anteckna sig i protokollet idag.

Efter ett kort cooling break kunde vi sedan i 70e minuten fått se matchens mål, när Hauksson frispelade (en misstänkt offsidespringande men troligen precis på rätt sida) Rodic som iskallt tog med sig bollen förbi målvakten  (senap eller ketchup på den?) innan han ur dålig vinkel avslutade klockrent i stolpen. På returen avslutade inbytte Isak Magnusson på volley men då kunde målvakten styra ut till hörna.

Hörnan blev en variant där Rodic fick tillbaka bollen och avslutade hårt, målvakten precis lyckades rädda och Stenberg sedan tryckte (den förvisso väldigt svåra) returen precis utanför stolpen.

I 84e minuten ställde sedan Öster om snabbt innan Bergmark Wiberg åkte på vad som i wrestling kallas en clotheslining, det vill säga en utfälld arm över halsen när han kom springande i full fart. Domaren var dock smidig nog att bara ge Pallaruelo dennes andra gula och slapp därmed viss papperersexercis men nådde samma slutresultat - Öster kunde spela av matchen med en man mer på plan.

Tre minuter in på stopptiden kunde sedan Öster bättrat på målskillnaden när ABW frispelade Magnusson, som gjorde det mesta rätt men fick se målvakten styra den delikata avslutningschippen precis utanför högra stolpen.

Minuten senare gav ytorna ett nytt läge när Bergmark Wiberg sprang sig loss ute till vänster innan han spelade in till Marc Rochester Sørensen vars avslut styrdes av en bac tätt över ribban.

På stopptidens sista sekunder var sedan Alen Zahirovic nära att ta sig rätt genom försvaret men fastnade efter att ha trasslat sig förbi tre försvarare på den sista men vi kunde ändå räkna hem andra hemmasegern i rad och 21e raka matchen i Superettan vi gör mål.