Kryss mot rivalen

Vi fick se en mållös men stundtals riktigt välspelad match när topptippade seriekollegan Trelleborg kom till Tipshallen. Frånsett ett par dippar styrde Öster matchen och tränare Tufegdzic såg resultat av det man jobbat med på träningarna.

 

ÖSTERS IF - TRELLEBORGS FF 0-0

Publik: 342

 

Öster startade med:
Nilsson
Varmanen - Berg - Stenberg - Silverholt
Kusu - Hauksson
Magnusson - Sörensen - Brenner Toris
Kozica

Byten:
45' Adolfsson (Berg), Westermark (Kozica), Pavic (Brenner Toris), Engqvist (Hauksson)
47' Wibrån (Silverholt)
61' Zahirovic (Magnusson)
71' Svernfors (Sörensen), Eklund (Kusu)
80' Magnusson (Varmanen)
Mer statistik på förbundets matchsida.

 

TÚFA OM MATCHEN:

"En bra match. I första halvlek var vi inte med första fem-sex minuterna men efter det tycker jag vi hade bra kontroll över matchen. Bra tempo, bra fart på bollen, vi skapar en del chanser. Vi träffar stolpen, två gånger tror jag. Små missar, nära att gå in.

Jag tycker det var en bra första halvlek, bra tempo och mötte bollen högt upp i plan.

Andra halvlek mötte de oss högre så vi fick inte samma tid med bollen som i första. Men sedan öppnade det bakom dem och vi kunde skapa en dem, Emil var nära men hade otur. Tror hans chans var fem centimeter från.

Totalt: en bra match, jag ser mycket positivt av det vi har jobbat på - och förstås många saker vi behöver förbättra"

 

 

Bildspel från matchen, foto: Andreas Nilelind/bilderna.it:

 

FÖRSTA HALVLEK

Gästerna tog kommandot i inledningen av matchen och hotade direkt när man i andra minuten bröt ett Österuppspel och ställde om snabbt. Ängelholms-värvningen Salama (som fått stora hyllningar i skånk press av sin förre tränare Roar Hansen) tog upp bollen själv och ville nog imponera i sitt nya lag men knorrade avslutet en bra bit utanför högra krysset.

Skåningarna radade sedan upp offensiva hörnor och ett par frisparkar i bra lägen under de första tio minuterna, men trots en pjäs som Isak Jönsson att slå dessa på lyckades man inte göra det särskilt farligt.

Runt nionde minuten var det sedan som det klickade till i Öster och den höga pressen satt plötsligt vilket gjorde TFF oroliga. I tionde minuten fick vi se en riktigt vass kombination när Månz Berg svepte en femtiometers cross prick på Oliver Silverholt, som efter en nedbröstning lyfte in bollen framför mål där Teo Brenner Toris smugit sig fram och endast en mycket irriterande tåspets-undanpetning av Trelleborgs prestigevärvning Bödvarsson stoppade Teo från ett jätteläge.

När Öster istället tagit över och vann varenda boll och satte stenhård press på gästerna dök det såklart upp en chans åt andra hållet. Offia snappade åt sig en dåligt slagen bakåtpassning och jobbade fram ett fint läge för Salama, men dubbla bra insatser av Berg täckte både inspelet och andraläget.

I 16e minuten lyfte Tatu Varmanen in en boll som var snäppet för hög för att (en i ryggen hårt ansatt) Isak Magnusson skulle nå den, men en smart löpande Brenner Toris hann på bollen före kortlinjen och såg ut att kunna utmana men försvararen kunde täcka ut till hörna. I röran efter hörna vräktes Berg omkull och blev av med bollen, och vi var nog många som blickade mot straffpunkten men domaren lät spelet gå vidare.

I 20e minuten kom så Östers första riktiga lägen när man efter en stunds press med två inlyfta frisparkar från vänster slog en boll från högerkanten in framför mål som Kozica inte nådde men bolln studsade på en försvarare ut till Magnusson som utmanade målvakten lite med sitt låga avslut.

De kommande minuterna skapade Öster så två riktigt heta målchanser. Först en 50-emtersboll från Berg precis fram på straffområdeslinjen som Kozica sprang sig fri på och tunnlade målvakten men bollen rullade retfullt i stolpen och ut över kortlinjen.

Knappa minuten senare lyfte Varmanen ett högt inlägg från höger som Magnusson mötte vid bortre och nickade otagbart för målvakts-Larsen men tyvärr klockrent i vänstra stolpen.

 Efter tio minuter av stor Österdominans öppnade sig en farlig chans för omställning för gästerna i 31a minuten, när både Offia och Salama kom i full fart men Berg använde sin fysiska status och sprang mellan och nickade undan bollen från den huvudet kortare Offia och avväpnade läget.

Minuten senare ställde samma skånska anfallsduo om igen, denna gång i ännu bättre läge men John Stenberg läste spelet bra och klev in mitt i sistapassen från Offia mot Salama och kunde med hjälp avMathias Nilsson vända spelet.

Även om Öster fortsatte styra spelet fram till paus så var det skåningarna som skapade halvlekens sista farliga läge när Olausson minuterna förepaus spelade fram Salama, som ur bra läge knorrade bollen en ba bit utanför högra stolpen.

 

ANDRA HALVLEK

Fyra byten ihalvtid av Öster, plus ett oplanerat bara 15 sekunder in i andra, kombinerat med ettt otal byten från TFF gjorde att båda lagen hade svårt att få till något av det spel vi fick se i första.

Tio minuter in började spelet sätta sig lite och vi kunde först fått se ett drömmål av TFF när Wettergren lyfte fram bollen till Göransson som prcisionssprungit genom Östers backlinje och var hyfsat fri, men kunde inte få ordentlig träff på en svår volley och mest petade bollen i famnen på Mathias Nilsson.

Två minuter senare hade Varmanen och Isaksson kombinerat snyggt till vänste och jobbat fram en hörna som kunde gett utdelning när Larsen bozade ut den till inbytte Simon Wibrån vars skott definitivt blockerades av armen på en TFF:are men domaren ansåg att det inte var tillräckligt för att blåsa straff.

Wibrån var delaktig även nio minuter senare när vi bjöds på ännu ett av de låga inlägg han firade såna triumfer med mot länslaget, denna gång på foten på Rochester Sörensen som styrde direktavslutet en bit till höger och över mål.

I 73e minuten kom Östers bästa målchans sedan paus, när Jesper Westermark stal bollen högt och spelade fram Alen Zahirovic som kom lite ur vinkel men ändå var mycket nära att lyckas lyfta bollen med en utsida över Larsen, som tyvärr fick upp överarmen och kunde stoppa bollen.

Öster kunde sedan mycket väl fått en straff i 84e när TFF drällt med bollen i eget straffområde och Jönsson tjurrusade omkull Magnusson på straffområdeslinjen för att inte släppa till ett läge, men domaren släppte detta.

Fyra minuter före full tid var Öster nära ett segermål när Mattias Pavic stack fram en bra boll till Zahirovic, som nådde den vid kortlinjen och spelade in till Emil Engqvist som styrde avslutet förbi målvakten men precis utanför högra stolpen.

Knappa minuten senare var det nära igen när Enqvist skarvade fram Westermark inne i straffområdet, men dennes skott täcktes i en hög båge ut ur straffområdet igen.

Matchen hade vaknat till mot slutet och på stopptid var Trelleborg nära att kunna jobba fram ett jätteläge när Östers backlinjen missade en offsidefälla och en TFF:are kom väldigt fri, men Mattis Adolfsson visade återigen att han trots sin längd även är riktigt snabb och inte bara han ikapp utan kunde även utan att ta några risker peta undan bollen ut till hörna.