Kryss mot Allsvenskt motstånd

Vi fortsätter hålla tätt bakåt i år, denna gång mot Allsvenskt motstånd i form av ett Kalmar FF som verkar vara på uppgång. Före paus dominerade Östers stort mot ett ungt Kalmarlag medan gästerna med ett mer ordinarie lag i andra halvlek tog över mer av spelet men inte lyckades hota när det väl kom till avslut.

 

ÖSTERS IF - KALMAR FF 0-0 (0-0)

 

Öster startade med:
Nilsson
Varmanen - Adolfsson - Stenberg - Pavic
Hauksson - Rochester Sørensen - Kusu
Kozica - Westermark - Magnusson
Byten:
65' Zahirovic (Kozica), Bonnah (Magnusson)
70' Brenner Toris (Westermark)
74' Engqvist (Hauksson)
78' Eklund (Rochester Sørensen)
85' Svernfors (Kusu)
Fullständiga laguppställningar på förbundets matchsida.

 

TÚFA OM MATCHEN:

"En bra match mot starkt motstånd, Kalmar är ett bra Allsvenskt lag så vi fick ett bra test idag. Jag tycker vi löste det bra.
I första halvlek har vi tre bra chanser att ta ledningen, och spelet i första blev precis som vi vill ha det.
I andra halvlek gjorde de en hel del byten direkt och tog kontroll mer över matchen och skapade också ett par lägen.
På det stora hela tycker jag et var en bra match, det enda som saknades var målen.
Nu ser vi fram mot tävlingsmatcherna, ska bli kul att möta ett väldigt bra Norrköping. Samtidigt jobbar vi på vårt spel och att utvecklas vecka för vecka."

 

 

Bildspel från matchen, foto: Andreas Nilelind/bilderna.it:

FÖRSTA HALVLEK

Öster kom till start med ett betydligt mer ordinarie lag än gästerna Kalmar FF (där tränare Rydström själv gått ut med att han ville "utsätta dem (sina spelare) för situationer de inte är vana vid") och det syntes ganska tydligt. Öster kunde ta ett ganska stabilt grepp om matchen och satte utan att ta onödiga risker in den höga press tränare Srdjan Tufegdzic förklarat att han vill se.

Dryga tio minuter in i matchen resulterade det sånär i mål när Marc Rochester Sørensen lyfte in en frispark från vänsterkanten som nickades undan, varpå Mattis Adolfsson försökte konstsparka in bollen men Kalmars nye målbrasse kunde plocka det försöket.

I 19e minuten visade Alex Hauksson bra fart när han tog sig fram till vänster och rullade in en boll som Jesper Westermark styrde, men Friedrich i KFF-buren blev återigen för svår och kunde styra ut avslutet till hörna.

Halvvägs genom halvleken kom en period där gästerna plötsligt såg betydligt mer samspelta ut, och spelade runt bollen smart så Öster tvingades jaga i några minuter. Precis när man började fundera på om det skulle se ut så resten av matchen visade Manasse Kusu takten med en rejäl bollvinst på mitten, och i ett slag förvandlades spelbilden igen och nu fortsatte Öster bjuda på ett rappt spel följt av aggressiv press när man väl tappade bollen.

Man omväxlar också med snabba uppspel och i 26e minuten borde det lönat sig när Dzenis Kozica spelade en helt ren Isak Magnusson, men denne såg ut att få  en spark på hälen precis i avslutsmomentet och fick inte bollen på mål. Domare Sjöberg var dock tydlig med att han inte tänkte peka på straffpunkten.

Två minuter senare snodde Westermark åt sig bollen efter en bra brytning av Hauksson 25 meter från mål och skickade iväg ett avslut som såg ut att sticka långt till höger, men knorrade rejält mot mål och tvingade målvakten att styra ut den till hörna för att inte riskera något.

Mitt i en stor Österpress stack gästena i 31a minuten upp i en snabb omställning men en resolut satsning av John Stenberg bromsade anfallet tillräckligt för att medspelarna skulle hinna hem och organisera sig.

Tio minuter före paus kom nästa riktigt bra läge för Öster på en riktig bjudning när Kalmarörsvaret under press slog bollen rakt till Westermark på straffområdeslinjen men Friedrich täckte bra och när Westermark försökte hitta in med bollen till en medspelare hade Israelsson hunnit hem och fick foten mellan. Friedrich tvingades sedan göra en riktigt bra räddning när han styrde ut westermarks tredje försök precis utanför stolpen.

Hörnan som följde blev sedan till Kalmars bästa chans före paus när Shamoun satte otrolig fart och rushade från i stort sett hela Öster men när han spelade inåt mot Arvidsson hade Tatu Varmanen hunnit dit och störde så denne inte kom till avslut.

Kalmar hotade sedan med en frispark från nära håll tre minuter före paus, där ingen i bortalaget var nära att kunna utmana Stenberg när denne distinkt nickade undan bollen. Sista chansen före paus var istället Östers när Kozica lyfte in en boll mot Magnusson i straffomådet, som definitivt såg ut att styras undan av en Kalmararm men inte heller denna gång fick Öster domslutet med sig.

 

ANDRA HALVLEK

Efter paus fick vi se en klart mer rutinerad uppställning från gästerna och redan innan en minut passerat kombinerade nye Kevin Jensen fint med Isak Jansson som kom genom men ur vinkel och skickade avslutet en bra bit över.

Jansson var sedan på väg genom två minuter senare och hade i stort sett sprungit sig fri men fick se sig ikappsprungen av mittback Adolfsson som inte bara hann ikapp utan även kunde peta bollen riskfritt från anfallaren ut över kortlinjen.

Öster jobbade sig efterhand tillbaka in i matchen och i 60e minuten trodde vi att man jobbat fram ett bra läge när Hauksson fick in bollen till Rochester framför mål, men islänningen hade i sitt slit längs kanten tappat bollen över linjen och anfallet blev avblåst.

Nu tillbringade Öster alltmer tid på C-planens norra halva och åtta minuter senare såg det riktigt lovande ut när Westermark högg på en misslyckad nedtagning och hade Zahirovic med sig i mitten men Backman rättade till sin msis genom en rejäl höfttackling och Öster fick nöja sig med en frispark fem meter utanför straffområdet.

Öster fortsatte hålla bollen runt Kalmars straffområde och bland annat Zahirovic hade ett tungt avslut rakt på en försvarare innan spelet jämnade ut sig mer igen.

Sista 20 minuterna återtog Kalmar mycket av spelet men minuterna före full tid jobbade Öster iallafall fram ett bra läge när Pavic lyfte in en frispark från distans som skarvades vidare av Svernfors mot bortre stolpen, där Stenberg såg ut att få ett läge men en försvarare precis hann få foten mella och styra avslutet ut till hörna.