Kryss med mersmak mot Falkenberg

Efter en något tveksam start reste sig Öster och gjorde en riktigt gedigen insats mot seriekonkurrenten Falkenberg. Det oavgjorda slutresultatet speglade inte Östers spelövertag och bland annat en frispark i kryssribban av Bajrovic och en tung stolpträff av Levi kunde mycket väl gett ett helt annat slutresultat.

På artikelbilden lyfter Bajrovic in ledningsmålet över Falkenbergs målvakt.
Alla bilder: Andreas Nilelind/bilderna.it

 

ÖSTERS IF - FALKENBERGS FF 1-1 (0-0)
63 1-0 Bajrovic
83 1-1 Svensson

Publik: 427

 

Öster startade med:
Sobo
K Lindblad - Vasilj - Karlsson
Björkén - Shaze - Andreasson - Östlind
Levi - Bajrovic
Johannesson

 

Byten:
46'    Örnblom (Vasilj), Drott (Johannesson), Crona (Andreasson)
73'    Lövdahl (Östlind), Stahre (K Lindblad)
81'     F Lindblad (Bajrovic), Östlind (Levi)

Referat kommer under kvällen. Liverapporteringen går att läsa på @oifmatch.

Matchen går att att se i repris på smp.se HÄR.

 

FÖRSTA HALVLEK

Förra året skilde det två serier mellan lagen men det brydde sig Öster inte om i en bra start på hemmaförsäsongen i Tipshallen. I tredje minuten stack Robin Östlind på sin vänsterkant och lyfte ett inlägg mot mitten där både David Johannesson och Admir Bajrovic fanns på plats, men en reslig mittback kunde nickstyra bollen förbi alla ut mot högerkanten.
 
Efter några minuter sjönk passningskvalitén från båda lagen dramatiskt och i frånvaro av konstruktivt spel kunde gästerna lyfta bollar mot snabbe Elfsborgs-lånet Viktor Götesson som i inledningen var ett konstant hot. Efter att ha missat förstaläget höll sig Götesson i sjätte minuten framme på ett inlägg och kunde avsluta från nära håll mot vänstra stolpen men fick se Darmin Sobo göra en bra räddning.
 
Efter en period av fladdrande spel från båda sidor tog Öster så småningom tag i matchen runt tjugonde minuten. Första försöket, en lovande omställning med tre man i full fart mynnade tyvärr ut i en passning på hälen på Levi men det skulle snart bli desto bättre. I 22e minuten provade Kalle Lindblad ett välplacerat lågt inlägg mot Johannesson, men en försvarare styrde bollen ur vägen för dalslänningens panna ut till hörna.
 
Två minuter senare bjöd Darmin Sobo på lite show när han efter att ha tappat bollen i en duell med Johannes Vall fortsatte med bollen vid fötterna och dribblade en FFF-anfallare innan han valde att spela bollen vidare.
 
I 34 minuten sprang sig Johannesson i bra läge när Jesper "Joby" Andreasson lyfte en lång boll över gästernas backlinje, men fick inte domslutet med sig när mittback Rodevåg såg ut att trampa honom på hälarna. Någon minut senare var det nära när Johannesson kunde ta sig in i straffområdet men avslutet stack strax utanför vänstra stolpen.
 
Jonathan Levis tidigare lagkamrat Erik Pärsson låg ständigt på lut för att straffa fjolårets motståndare Öster, och i 33e minuten var det nära när han nickstyrde ett inlägg precis utanför vänstra stolpen.
 
I 34e minuten bjöd Öster på riktigt tjusigt spel efter att Johannesson vunnit tillbaka bollen på vänsterkanten och spelat bakåt till Östlind. Denne bröt inåt och spelade Levi som direktklackade tillbaka till Östlind som med bra fart var på väg in i straffområdet men dessvärre fastnade på en försvarare.
 
Fyra minuter före paus fick Öster frispark tjugo meter från mål efter att Levi blivit bryskt stoppad. Bajrovic stegade fram och drog bollen mot vänstra krysset, där gästernas målvakt precis kunde få fingerspetsarna på bollen och styra den i ribbans undersida. Det som sedan hände lurade de flesta, då ropen om mål i hallen var många, men returen studsade i målvakts-Nilssons rygg mot mål, men fick sådan underskruv att den självmant stannade på fel sida mållinjen och kunde snappas upp utan att passera denna. I vilket fall en grym frispark och en riktigt bra målchans.
 
Öster avrundade halvleken bra, bara minuten efter frisparken var både Bajrovic och Johannesson framme och utmanade Hampus Nilsson men denne gick ut tidigt och kunde nicka undan bollen. Minuterna senare blev det irriterat när Levi slagit en fin boll i djupled som Johannesson (som, visade det sig på reprisbilderna, inte heller var offside) undvek att springa på för att undvika offside men linjedomaren likafullt valde att vinka av för offside i ett läge där Bajrovic hade varit helt fri med målvakten och fick ett gult kort för sina protester.
 

ANDRA HALVLEK

Admir Bajrovic visade tidigt i andra halvlek mer vilja när han slet sig runt från höger och försökte ta sig in i straffområdet men precis tappade bollen över kortlinjen i 47e minuten. Tre minuter senare var öster än en gång nära att ta ledningen när Levi bröt sin från höger och klippte till stenhårt mot första krysset men målvakten lyckades trycka bollen i stolpen innan en försvarare kunde rensa.
 
Några minuter senare var Östlind nära efter ett bra inlägg från Shaze, men kunde under hård uppvaktning inne i målområdet inte få träff på bollen utan fick nöja sig med hörna.
 
Med dryga timmen spelad tog matchen fart. Först genom ett lågt inlägg från Drott som en FFF-försvarare nickade strax utanför egen stolpe, och minuten senare genom en lång boll av gästerna upp mot Götesson som hade bra fart men neutraliserades av i halvtid inbytte Filip Örnblom.
 
Ytterligare någon minut senare kom så ledningsmålet. Levi lyfte bollen över backlinjen fram på Bajrovic som touchade bollen i en oroande hög båge över målvakten, som dök precis på rätt sida av ribban ner över mållinjen.
 
Tre minuter senare kunde kvitteringen kommit när en slarvig bakåtnick i Östers försvar öppnade för Vall, som hittade in med en bra boll i mitten där Götesson föll över en strategiskt springande Kalle Lindblads axel i sitt försök att nå bollen men helt korrekt inte fick något domslut med sig.
 
Halvannan minut senare satte Sebastian Crona en fin genomskärare till Björkén som sneddade in bakom backlinjen och fick iväg ett bra avslut men målvakten lyckades få foten på bollen och kunde avstyra.
 
I 72 minuten fick gästerna frispark i bra läge tio meter utanför straffområdet men inhoppade Kwakwa drog bollen stenhårt rätt i muren. Istället bjöd inbytte Lövdahl på Östers vänsterkant på en snygg räd någon minut senare när han på egen hand tog sig någon meter in i straffområdet innan det tog stopp.
 
Falkenberg tog sig in mer i matchen mot slutet och i 83e minuten gav det utdelning. Snabb bollförflyttning inåt från vänsterkanten lämnade öppet för David Svensson bortom Östers backar och lagkaptenen - tillika FFF:s meste spelare genom tiderna - gjorde inget misstag när han tryckte dit kvitteringen.
 
Efter kvitteringsmålet gick luften ur matchen lite, men Öster hann med ett hyfsat läge i näst sista matchminuten när Östlind slog ett lågt inlägg från högerkanten ut mot vänstra delen av straffområdet där Lövdahl smugit sig upp, men västgöten kunde inte riktigt nå bollen som stack ut över kortlinjen.

//oster.bilderna.it/#!album-1409