Korken ur mot Landskrona

Det blev rejäl islossning på Landskrona IP när Öster målkurva fortsatte uppåt. Nye målkungen Alex Hauksson (4 mål på de 4 senaste matcherna) stod för två mål och Tatu Varmanen och Emil Engqvist debuterade i målprotokollet i en väl genomförd bortaseger.

Westermark - Mortensen - Pavic

62' Kusu (Engqvist)
76' Lima (Mortensen), Mujanic (Pavic)
Mer statistik på förbundets matchsida

Se höjdpunkter från matchen:

Öster drog maximal nytta av sin 3-4-3 uppställning och satte hög press direkt mot ett Landskrona som såg lite överraskat ut. Efter en snabb omställning i andra minuten som mynnade ut i ett Mattis Adolfsson-undannickat inlägg tillbringade bollen behagligt mycket tid på skåningarnaas planhalva, men utan att vaska fram några riktiga farligheter.

Matchens första riktiga målchans kom istället för de vitsvarta i 19e minuten, när en lång lyftning från mittfältet nådde en besvärande ren Linus Olsson, som nickade ner bollen framför må där Hofsö hade i princip öppet mål men lyckades dra avslutet över.

Två minuter senare vann Öster tillbaka bollen högt och ett snabbt inkast av Oliver Silverholt öppnade för Mattias Pavic, som trots både smäll i ryggen och en aggressiv tackling fick iväg ett farligt avslut mot första stolproten, men BOIS-målvakten Kaddoura stod rätt och kunde med visst besvär stoppa bollen.

Nu hade spelet jämnat ut sig och i 24e minuten såg det lite oroande ut när Olsson tog sig in från höger och hade Jensen i bra läge i mitten, men en högkaratig brytning av Alex Hauksson skickade istället bollen i en försmädlig båge i famnen på Mathias Nilsson.

Nu hade hemmalaget tagit tag i spelet men som så ofta öppnade det för det "försvarande" laget. I 34e minuten väggspelade Tatu Varmanen snyggt med Nicolas Mortensen och fick en öppning på sin högerkant, varifrån han prickade in en låg fin boll framför mål där Jesper Westermark kom störtande. När anfallaren inte nådde bollen visade Emil Engqvist istället sin styrka när han lite längre in i plan slet sig loss från sin försvarare och efter en lite lustig mottagning kunde utsida upp bollen i nättaket.

Öster stod sedan för ett riktigt bra läge före paus, när man efter ännu en hög bollvinst fick in bollen till Mattias Pavic, som lite väl osjälviskt spelade vidare till Engqvist som inte alls fick till avslutet utan skickade bollen rakt på Kaddoura.

halvlekens sista riktiga farlighet kom istället i 42a minuten när Hofsö mötte ett inlägg från vänsterkanten och satte nicken riktigt bra vid marken precis vid högra stolpen, men Nilsson stod för en jätteräddning och när skåningarna vann tillbaka bollen för ett nytt avslut stod Stenberg i vägen och täckte undan.

Efter paus såg vi två lite försiktigare lag och de första tio minuterna bjöds vi inte på mycket förutom en riktigt snygg soloräd av Stenberg när han i 54e minuten tog bollen från sidlinjen in förbi tre försvarare men sedan blev lite väl optimistisk och gick på - ett om vi ska vara helt ärliga inte helt lyckat - eget avslut istället för stt söka Westerberg eller Mortensen som båda stod i bra positioner.

I 57e minuten trodde nog de flesta att kvitteringen skulle komma när Olsson styrde en låg hörna förbi Östermålvakten in framför mål där lagkapten Andersson hade ett jätteläge, men disciplinerat försvarsarbete av Westermark som störde precis tillräckligt mycket men utan att riskera straff gjorde att skåningen inte fick ordentlig träff på bollen och Mathias Nilsson hann ner och kunde plocka den.

Med 25 minuter kvar av matchen brakade sedan allt loss på en gång. I 64e minuten nickade Westermark en hörna tätt utanför vänstra stolpen. Två minuter senare bjöd Stenberg på en ny utflykt när han drev bollen från djupt ner på egen planhalva upp fem meter utanför offensivt straffområde, och försökte nå Mortensen med en djupledsboll som en försvarare i panik rensade mot eget mål och tvingade Kaddoura att göra en massiv fotparad men Pavic fick inte alls till avslutet på returen ochdomaren hittade en frispark för hemmalaget.

Skåningarna stod dock för ett av många snabba bolltapp under matchen och bara halvminuten senare hade Öster åter bollen med sex man precis runt offensivt straffområde. Slutresultatet var dock en magnifik soloinsats när Hauksson fick bollen fem meter utanför straffområdet och helt oresonligt tryckte upp avslutet otagbart högst upp i vänstra krysset.

Nu var Landskrona i rejäl gungning och bara 15 sekunder efter avspark kunde Hauksson bryta en chanspassning och via två klackväggningar ta med sig bollen upp till offensivt straffområde där Silverholt spelade in till en soperen Mortensen som rullade avslutet centimeter utanför högra stolpen.

Tre minuter senare kom ändå trean, och det var efter en ny soloprestation. Varmanen fick bollen av Mortensen (efter en briljant brytning av Pavic) nån meter in på offensiv planhalva och accellererade sedan bara, vände inåt förbi två spelare innnan han avslutade hårt mot vänstra stolpen - men fick se sitt avslut styra på lagkapten Andersson i en båge söderöver och helt ställa målvakten till 0-3.

Varmanen hade sedan ett avslut till i bra läge i 73e minuten som täcktes undan innan lite försiktighet började slå rot i de rödblå och hemmalaget började kliva fram igen. I 77e minuten fick Olsson Halloween-läskigt mycket både tid och utrymme med bollen metern bakom straffpunkten men avvaktade tillräckligt länge med avslutet för att en välplacerad Adolfsson på innebandymålismanér skulle hinna gå ner på knä och täcka ut skottet till hörna.

På hörnan skulle ändå reduceringen sedan komma. En välplacerad boll möttes av Olsson vars nick enligt alla rimlighetspriciper skulle suttit men Nilsson stod för en tokräddning, men tyvärr fanns Ekblom på plats och kunde stöta in returen.

Nu började dock hemmalaget chansa allt vildare i en vag aning om att kunna jaga ikapp, och det kunde rimligen bara sluta på ett sätt - vilket det också gjorde. I 83e minuten skickade Westermark in bollen på en hårt jobbande Lima, vars insats ställde både Mujanic och Hauksson fria och det var islänningen som kom först till bollen och spikade igen matchen med en stenhård boll upp i nättaket förbi en resignerad Landskronamålvakt.

Efter det spelade båda lag mest av matchen och det blev lite spännande först i tredje tilläggsminuten när Landskrona fick frispark metern utanför Östers straffområde och frågan väcktes om hur mycket vi skulle putsa på målskillnaden. Skåningarna drog dock en rejäl chansning metern över ribban och vi kan stiga av plan med tre plusmål i en tuff bortamatch.