Kämparglöd och fotbollsglädje för Östers ungdomslag i sommarens cuper!

Laxacupen för U14,Eskilscupen för U13 och Enkla Elbolaget Cup för P05 och P06. Ja, sommaren har inneburit flera cuper och turneringar för våra ungdomslag – och vi har all anledning att vara stolta över våra yngre spelare!

Öster U14 deltog med ett lag i årets Laxacup i Halmstad. Väderprognosen sa regn, men tji fick de och tur hade vi med fyra soliga dagar. Vi hamnade i en tuff grupp; Halmstad, Kalmar Södra, Hjältevadet/Mariannelund och Karlskrona. Under första dagen hade killarna ett tight och kontrollerat försvarsspel och släppte inte in några spelmål, endast två straffar och en frispark. Vinst mot Halmstad med 1-0 och sedan förlust med 0-1 mot Karlskrona. Andra dagen bjöd på vinst mot Hjältevadet/Mariannelund och lika mot Kalmar efter en tuff match. 

Tredje dagen startade med åttondelsfinal där vi tog hem segern mot Borens IK, och fick tufft motstånd av Träslövsläge i kvartsfinalen som vi förlorade. Eftermiddagens match mot Tyresö FF var också den tuff – killarna tog till en början ledningen men matchen slutar 2-1 till Tyresö. Under sista dagen återstod en sista match. Vi mötte Halmstad i en bra match där vi tog ledningen, tappade till 1-2, men lyckades komma tillbaka och kvittera. Matchen slutar 2-2 och det blir straffsparkar som Halmstad slutligen vinner. Efter 4 dagar är det så ett gäng trötta men glada killar som beger sig hemåt. Av helgens alla vinster är den största att se vilken glädje, sammanhållning och gemenskap gänget har!

 

Även Östers P05 spelade cup under sommaren – tre intensiva och härliga dagar i Enkla Elbolaget Cup. En något kyligare prognos för första augustihelgen, som för killarna i P05 inleddes med gruppspel där laget slutade tvåa efter ett tufft möte mot ett av Löddeköpinges tre deltagande lag. 

Som grupptvåa tog sig laget sedan an ytterligare ett Löddeköpinge-lag i kvalmatchen till A- eller B-slutspel. Efter tufft motstånd och förlust mot Lödde tog sig killarna till B-slutspel. Där blev det seger efter stabilt spel i kvartsfinalen, varpå de i semifinalen fick möta Furulund – en bra match där killarna länge hade övertaget och det efter ordinarie tid stod två lika. Furulund var snäppet starkare i sudden och tog hem segern, 3-2. Tufft för killarna att ladda om till bronsmatchen där de mötte ett starkt Oxie i en match som slutade till motståndarnas fördel. 

Helgen summerades som härliga dagar med glädje, gemenskap, kämparglöd och fina insatser av alla deltagare – fotboll när den är som allra bäst!