Joakim Lindner klar för Östers IF


Under tisdagseftermiddagen fick Östers IF klart med ytterligare ett nyförvärv. Det handlar ommittfältare och balansspelaren Joakim Lindner som ansluter från fjolårets seriekonkurrent IF Brommapojkarna. 


Flera österanhängare minns säkert Joakim från en match mellan Brommapojkarna och Öster 2011 när Joakim avgjorde matchen med ett kanonskott i krysset bakom dåvarande österkeepern Joakim Wulf. Lindner är född 1991 och moderklubben är just Brommapojkarna och han har varit klubben trogen hela karriären bortsett från en utlåning till Gröndals IK i division 1 under 2010. 

På meritlistan har han 39 matcher i Superettan och 17 i Allsvenskan och har på de matcherna svarat för fyra  mål. Kontraktet med Öster är skrivet på 2 år. 

– Det känns riktigt bra att ha knutit till oss Joakim. Det är en målmedveten spelare med en härlig karaktär som kommer att passa perfekt in i vårt lagbygge. Vi får en stor och stark mittfältare som är bra i luften, en bra passningsspelare och bollvinnare och som har ett bra skott, säger Jens Magnusson i Östers Sportgrupp.

- Han är på plats och han kommer vara med i eftermiddagens träning i Tipshallen, avslutar Jens.

Vi hälsar Joakim välkommen till Småland, Växjö och Östers IF!

Bild: Hans Anderzon