Jeppes mål håller hoppet vid liv

Årets avslagnaste match, efter bortatappet senast, blev kanske inte stekhet men de tappra som trotsade isvindarna fick se ett riktigt fint mål av Jesper Westermark som gör att hoppet om en kvalplats fortfarande lever.

Bänk:
Prekovic (MV),  Kozica, Hauksson, Söderberg, Magnusson, Kusu, Johansson,  Varmanen

59' Hauksson (Yakoub)
66' Kusu (Starke Hedlund)
89' Söderberg (Mörfelt), Magnusson (Thorisson)

Mer statistik på förbundets matchsida. Se matchen i efterhand på Discovery+.

TÚFA OM MATCHEN:

"Stolt över killarna idag, de reser sig efter den tuffa förlusten i tisdags. En jämn match men idag jobbar vi för att förtjäna den där turen vi aldrig haft i år och hålla hoppet vid liv.

Nu måste vi fokusera fullt på Östersundsmatchen, ett bra resultat där så håller vi hoppet uppe in i sista omgången men det är alltid en svår match, särskilt borta.

(Om målvaktsbytet) Det är alltid ett svårt beslut att ta, men vi hade långa diskussioner i ledarstaben och valde att ta det här beslutet. Carl (Lundahl Persson) sattes inte på jättestora prov men var stabil och tillförde den energi vi behövde.

Vi kommer in i den här matchen efter ett par tuffa dagar, vi ville inte att det ska se ut som det gjorde i tisdags men nu gör vi allt för att göra det bästa av det som är kvar och nu lever serien fortfarande."

Det var svårspelat på Vismans regntunga gräsmatta idag, vilket syntes på passningsnivån från båda lag. Öster, som var det av lagen som hade något att spela för, inlesse pigagst och i andra minuten svepte Adam Bergmark Wiberg in ett flackt inlägg från vänsterkanten som Antonio Yakoub försökte klacka vidare mot Jesper Westermark i bra läge, men en bortaförsvarare kunde få benet mellan och bryta.

I femte minuten såg vi ett riktigt lovande anfall från vänster, när Lukas Bergquist lade en bra boll fram på Yakoub, som hann före sin försvarare och skickade en låghård boll inåt men Bragemålvakten Bernardini hann ner och kunde soppa bollen innan den nådde Westermark.

Brage spelade smart och utnyttjade Östers jagande. I sjunde minuten stal Tot Wikström bollen halvvägs in på egen planhalva innan han avancerade och hittade en bra boll över på Camoes som hade massor av yta men skickade ett avslut flera meter utanför vänstra stolpen.

För att vara ett lag med goda chanser på femteplatsen gjorde Brage inte många ansatser till eget konstruktivt spel första kvarten, utan lät Öster styra spelet fullständigt. I 13eminuten kom så bestraffningen för detta, när Bergmark Wiberg rullade en lång boll ut mot högerkanten där Thorisson fick gott om yta och kunde pricka in en fin boll i ytan framför mål där Westermark (med Yakoub i reserv bakom) mötte och touchade bollen över målvakten in i nät till 1-0.

Om Öster blev nervösa eller Brage vaknade kan vi låta vara osagt, men gästerna tog sedan över mycket av spelet. Redan i 16e minuten unde kvitteringen komit när Asante och Tot Wikström alldeles för enkel fick paasa sig fram genom Öster planhalva men Asante skickade avslutet över men lyckades få en hörna med sig.

I 19e minuten kom sedan gästernas bästa kvitteringchans, när Titi lyfte fram en bra boll förbi Östers backlinje som Lundahl Persson i närkamp med Camoes inte kunde hålla, varpå Nyarko fick i stort sett öppet mål men CLP fick ut vänsterfoten och kunde styra avlutet upp i ribbans undersida varpåBerg kunde rensa ut till hörna.

Halvvägs genom halvleken bröt hemmalaget Brages press med n lång boll upp från Yakoub på Westermark, som var nära att springa sig fri men tappade bollen halvmetern framför sig i den svåra nedtagningen och Zetterström kunde precis peta undan bollen ut till hörna.

I 29e minuten bjöds sedan gästerna på ett läge när Östers mittfält gav bort bollen till Tot Wikström sm spealde fram Titi i jätteläge, men avslutet rakt på stressade inte ens målvakt Lundahl Persson.

Efter lite pendlande spel kom så ett jätteläge för Öster att utöka i 37e minuten. Mörfelt slet sig loss till höger, sprang runt försvaret och rullade in en hård boll framför mål där Westermark såg ut att nå den, men var bnågra centimeter från att få kraft att styra den mot det öppna målet.

Fem minuter före paus var det åter nära. Westermark vann boll högt och spelade Ljung som vände runt innan han passade Thorisson, vars låga boll in framför mål mot Yakoub bröts av en Brageändalykt ut över kortlinjen precis utanför högra stolpen.

I 43e minuten speade Öster runt bollen bra strax utanför Brages straffområde och var nära i flera lägen, bland annt en lyftning av ABW mot en fri Mörfelt som precis nickades undan och Thorissons rappa avslut som täcktes.

Minuten senare spelade Starke Hedlund fram Bergquist som rullade en fin boll in från vänster precis bakom Yakoub och när Westermark försökte nå den hann en försvarare mellan.

Efter en avvaktande inledning på andra fick Bergquist i 51a minuten frispark tio meter utanför offensivt straffområde. Lyftningen nickades undan men mynnade ut i en fin passning från Bergmark Wiberg fram mot Yakoud, som hölls undan effektivt av Zetterström men nog skulle haft hörna med sig istället för den inspark det nu blev.

I 53e minuten såg det farligt ut när Brages målvakt var långt ute och nickrensade en boll, men hade marginalerna när sig när Westermark som tagit löpningen blev avblåst för en hårfin offside.

Timmen in i matchen radade Öster upp ett par lägen som kunde blivit farliga. Först ett brant inlägg från Bergquist somm damp ner precis bortanför Westermark och några moment senare en låg boll in från Thorisson som studsade på Westermark tillbaka till ABW men dennes skott täcktes undan.

I 62a miuten tog sedan ett Brageskott så illa på Hedlund att denne tvingadesbryta matchen, varpå Adam Herdonsson tog steget ner till mittbackspositionen.

Efter en lång period med mycket spel på mittpla hettade matchen till sista. Först lyftes en snabb frispark upp på Mörfelt, som vände runt men skickade aslutet en braa bit till vänster om mål.

I anfallet efter slog Tot Wikström ett inlägg som såg ut att styra på armen på Thorisson, men vi hade marginalerna med oss och domaren tyckte armen var intill kroppen och lät spelet gå.

Därefter bet sig Brage fast runt Östers straffområde och pressade stenhårt men utan att komma till några avslut. Istället kunde Kusu vinna boll och spela Hauksson, som skickade en lång boll upp mot Westermark. Målvakten gick ut långt för att rensa och halkade till lite, så rensningen landade hos Bergmark Wiberg som nog tyvärr inte insåg hur snett ute Bernardini var utan gick själv istället för att spela en snabb boll kmot mål.

I fjärde stopptidsminuten var Brage så nära ett jätteläge att kvittera. Arvidsson slog en bra boll mot en helt fri Izountouemoi på straffområdeslinjen, men Månz Berg moonwalkade bak med vänsterfoten och lyckades bryta passningen.

Istället kunde Öster ställa om, och Söderberg hade Ljung och Westermark med sig i bra positioner på varsin sida, men gick själv och när passningen väl kom vardet en Bragespelare i vägen.

I sjunde stopptidsminuten spelade Bergmark Wiberg fram Hauksson, som såg att försvararna täckte hans passningsvägar och istället gick själv i den rejäla luckan mot mål och avslutade mot första rysset men Bernardini kunde styra ut skotte till hörna. Domaren blåste av precis efter den korta hörnan och iochmed Utsiktens förlust i Skövde vaknar hoppet om en Allsvensk kvalplats igen.