Inför Varbergs BoIS

"En oerhört intressant motståndare"

Klockan 16 på lördag går Öster en ny kamp om tre poäng, nu på hemmaplan mot pigga nykomlingen Varbergs BoIS FC. 

Varberg är uppe i Superettan efter seriesegrar två år i rad och klubben har värvat mycket erfarenhet för att försöka behålla sin status som elitförening även nästa år. 

Roar Hansen ger sin syn på Varberg: En oerhört intressant motståndare. Jag känner till de flesta av nyförvärven och det är minsann inga dåliga spelare de tagit in. Man spelar med en imponerande trygghet i laget som gjort att man tagit flera skalper redan i serien. 
Vi mötte dom i träningsmatch i tipshallen under våren och då fick vi känna på att de inte är något div 1 lag på tillfälligt besök i Superettan utan de matchar de flesta lag. Se bara på matchen mot Hammarby där de plockade hem en pinne, mycket starkt gjort av en nykomling inför en fullsatt Söderstadion! 

Roars beröm till motståndaren är befogad, om man tar en titt i tabellen ser man att Varberg ligger på nionde plats med tolv poäng, vilket bara är fyra poäng från tabellens tvåa Hammarby. Dessutom har man spelat fem raka matcher utan förlust, så det är två lag med bra form och självförtroende som möts på lördag. 

För Östers del har veckan efter Bragematchen varit bra, man har tränat med hög kvalitet och fått bort den trötthet som kanske smugit sig på vissa spelare efter två långa bortaresor den senaste tiden. 

Roar igen: Vi har som sagt all respekt för motståndarna och vet att det krävs ännu en topprestation för att ta tre poäng, men vi litar till vårt spel och fokuserar bara på det. 

Östers trupp ser ut precis som mot Brage: 

Alexander Nadj, Darmin Sobo 
Stefan Karlsson, Karl-Johan Lindblad, Elmin Nurkic, Mario Vasilj, Månz Karlsson, Patrik Bojent, 
Johan Persson, Denis Velic, David Vidarsson, Kevin Amuneke, 
Andreas Wihlborg, Alexander Henningsson, Jonas Hellgren, Lucas Ohlander, Matteo Blomqvist-Zampi, Freddy Söderberg. 

Matchen spelas lördag 26/5 på Värendsvallen i Växjö. 

Du som inte är på plats följer bäst matchen via vår twitter #oiflive. 

Även Smålandsposten och Sveriges radio (web) rapporterar från matchen.

/ Patrik Karlsson.