Inför IK Brage

På torsdag kväll spelas den historiska sista hemmamatchen för Östers IFs herrlag då IK Brage kommer på besök, precis som i den första tävlingsmatchen på "Vallen". Vi hoppas på mycket folk och det är gratis entrè till öppna sittplats och ståplatssektionerna. 

Östertränaren Roar Hansen kommenterar läget inför mötet med Brage: 

Även om vi inte har vunnit de senaste två matcherna på ordinarie tid, borta mot BP och cupmatchen mot Lärje-Angered är vi fortfarande samma lag, lika bra på allt som vi var bra på mot t.ex Trelleborg. Jag hoppas inte att folk i och runt Öster tror att vi ska kunna gå igenom säsongen utan någon som helst motgång, fotboll är inte alltid självklart och alla lag gör någon plattmatch varje säsong. Vad gäller cupmatchen finns inga bortförklaringar, det spelar ingen roll att det var fem eller sex nya spelare i startelvan utan jag har alltid samma krav och förväntningar på de som får förtroendet att starta matchen.

Vi har ju nu kommit fram till den sista matchen på klassiska Värendsvallen, och jag förstår till hundra procent de som blir nostalgiska eller vemodiga och tänker tillbaka på svunna tider, men som jag ser det var det en nödvändighet för Östers IF och Växjö som stad att denna förändring blev en realitet. Det ger klubben och staden riktigt stora chanser att bli mer framgångsrika och ännu större i framtiden. Vi som finns i och runt laget hoppas på en riktigt fin inramning med mycket folk och god stämning. Vi kan bara lova att vi ska göra allt för att bjuda på den bästa av underhållning och förhoppningsvis ta tre poäng. Vi har fullt fokus på matchen som när allt kommer omkring bara är en i mängden i vår långa serie. 

Laget har fått en ny spelare, Marcus Bergholtz från Helsingborgs IF, vad är han för spelare och hur ser du på honom? 

Han är en spelskicklig central mittfältare, klarar både de offensiva och defensiva rollerna men han trivs bäst i en balanserande roll. Han har hög passningsskicklighet och bra funktionell teknik. 
Jag vill inte se honom som en direkt ersättare till David Vidarsson, utan nu är Marcus här och bidrar med sina kvaliteter och då spelar vi utefter det och formerar laget efter de förutsättningar vi har nu. Jag vet att HIF trodde mycket på honom under hela hans tid där, men konkurrensen på deras mittfält är i det närmaste mördande och jag tror och hoppas att Marcus kommer att blomma ut i Öster när han får speltid och förtroende på planen. 

Månz Karlsson och Patrik Bojent missar matchen pga skador, båda två dras med problem i bakre lårmuskeln. Tillbaka i spel från 
avstängningar är Denis Velic och Mario Vasilj. 

Öster har följande trupp tillgänglig inför matchen: 

Alexander Nadj, Joakim Wulff, Stefan Karlsson,Mario Vasilj, Karl-Johan Lindblad, Jesper Andersson, Elmin Nurkic, Johan Persson, 
Fredrik Lundgren, Darijan Bojanic, Alexander Henningsson, Kevin Amuneke, Marcus Bergholtz, Andreas Wihlborg, Denis Velic, Jonas Hellgren, 
Matteo Blomqvist-Zampi, Freddy Söderberg, Andreas Birgersson, Filip Thurn. 

Matchen spelas torsdag 23/8 kl.18:00 på Värendsvallen i Växjö. 

Du som inte ser matchen på plats rekommenderas att följa den via vår Twitter på twitter.com/ostersif och/eller hashtaggen #oiflive. 

Du kan även följa matchen på Smålandsposten, Sveriges Radio (web) samt på TV4Sport. 

Text: Patrik Karlsson