Inför Halmstads BK

Öster gör på måndagen sin tredje hemmamatch då Halmstads BK kommer till Värendsvallen. 

Öster kommer från en svängig match mot J-Södra där första halvlek var i klar Östermajoritet och 1-0 i paus var helt rättvist. I andra halvlek började J-södra bättre och när man väl fått in kvitteringen rann det på till 3-1 och mitt i allt blev Mario Vasilj målchansutvisad och därmed kändes matchen körd. Ändå, med vändningarna mot TFF och ÄFF i minnet så visste vi att vårt lag lägger sig inte för att man släppt in mål. Öster lyckades även för tredje matchen i rad vända underläge till poäng och matchen slutade 3-3, vilket visar på mycket god moral och kampvilja! 

Roar Hansens tankar inför mötet med Halmstad: 
"Vi är såklart nöjda med vår poängställning, 10 poäng på 4 matcher är fullt godkänt speciellt om man ser till vilka lag vi mött i dessa matcher. Jag tycker ändå inte att vi nått upp till vår högsta nivå än och det kan man kanske se som en styrka men jag vill se att laget når dit i varje match. Vi får inte börja bli nöjda nu och tro att det kommer rulla på bara för att inledningen varit bra resultatmässigt. I matchen mot Halmstad kommer det krävas en riktigt topprestation från vår sida för att kunna ta poäng och allra helst för att vinna" 

Halmstads BK som förra året blev degraderade från Allsvenskan efter att skrapat ihop till 14 poäng har haft en viss spelaromsättning inför året, viktiga kuggar har lämnat och ersatts av spelare med stor rutin från spel i Superettan samt ett par islänningar som man hoppas ska göra skillnad till HBKs fördel. Dessutom knöt man till sig Växjö BK fostrade målvakten Rasmus Ryden för att säkra upp bakom förstavalet i mål, Karl-Johan Johnsson, efter att Rasmus inte fått förlängt med oss i Öster. Förhoppningen och tron att laget ska ta sig tillbaka upp direkt igen är stor på hemmaplan. 
Man har öppnat serien ungefär som man kan förvänta sig, en blandning av bra och mindre bra prestationer har gjort att man ligger i mittenskiktet strax bakom toppen. Senast spelade matchen var hemma mot degraderingskollegorna TFF som man besegrade med 3-1. 

Mario Vasilj är avstängd från matchen efter sin utvisning mot J-södra, Fredrik Lundgren ersätter honom i truppen. 

Halmstad har inga avstängningar inför matchen. 

Prelimänar trupp för Öster: 

Alexander Nadj, Darmin Sobo 
Elmin Nurkic, Stefan Karlsson, Karl-Johan Lindblad, Månz Karlsson, Patrik Bojent, 
Johan Persson, Denis Velic, David Vidarsson, Andreas Wihlborg, Alexander Henningsson, Jonas Hellgren, Fredrik Lundgren, Kevin Amuneke, Matteo Blomqvist-Zampi, Andreas Birgersson, Freddy Söderberg, Anton Henningsson 

Matchen spelas måndag 7/5 kl 19:00 på Värendsvallen i Växjö. 

Du som inte är på plats följer bäst matchen via vår twitter #oiflive. 

Även Smålandsposten och Sveriges radio rapporterar från matchen.

 

/ Patrik Karlsson