Inför: Gefle IF - Östers IF


Efter en dryg veckas ledighet för österspelarna är det nu dags att återigen möta allsvenskt motstånd. På lördagen åker växjölaget till Gävle för att försöka ta tre poäng. 
Och det är ett stärkt Östers IF som möter Gefle, inte minst med tanke på bruten förlustsvit och segern mot IFK Göteborg i matchen innan uppehållet. 

- Det var viktigt för oss. Det var ju rättvist också. Vi hade en svår period dessförinnan. Alla lag kommer ha sådana under säsongen och nu har vi haft vår hoppas jag, säger östertränaren Andreas Thomsson. 

Hur viktigt var det med ett litet uppehåll för er?
- Det var intensiva första 11 omgångar och dessutom hade vi cupspel. Allsvenskan är ny för många och det har varit mycket för många av spelarna. Både kropp och huvud behövde pausen. Samtidigt var det jättekul att se gänget igen och vi har tränat bra efter uppehållet, säger Thomsson. 

Om vi summerar lite. Hur ser du på Östers IF inledande 11 omgångar?
- Prestationsmässigt har vi varit med i alla matcher och det ska vi ha med oss. Ta Malmö borta som exempel. Där hade vi det lite jobbigt, men det var ändå nära att vi tog en pinne. Så poängmässigt kan jag ”hitta” några till i jämförelse med det vi tagit, men det kan å andra sidan säkert alla lag göra. Det jämnar ut sig under säsongen, hoppas Andreas Thomsson. 

Vad vet du om motståndet i omstarten, Gefle IF? Hur ser du på Gefle som lag?
- Ett erfaret och stabilt allsvenskt lag. Lite oförtjänt rykte och underskattat likt många andra lag från mindre orter. Gefle IF gör det bra helt enkelt, säger Thomsson.

Gör du några ändringar i truppen, jämfört med IFK Göteborgs-matchen?
- Josef Elvby är ju avstängd. Johan Persson var sjuk förra matchen, men är tillbaka nu. Dessutom tillkommer Fredrik Lundgren, avslutar Thomsson.

Truppen mot Gefle IF: 
Alexander Nadj, Robertino Kljajic, Patrik Bojent, Elmin Nurkic, Mario Vasilj, Månz Karlsson, Johan Andersson, Stefan Karlsson, Marcus Bergholtz, Kenny Pavey, Darijan Bojanic, Alexander Henningsson, Johan Persson, Fredrik Lundgren, Vlado Zlojutro, Denis Velic, Freddy Söderberg, Pablo Piñones-Arce, Matteo Blomqvist-Zampi

Text: Marcus Sjöholm