Inför Assyriska FF

Öster möter på söndag Assyriska FF på konstgräset på Södertälje IP och kan åka därifrån som ett allsvenskt lag. 

Ja under kommande söndagseftermiddag kan det äntligen bli helt klart att Öster spelar i allsvenskan nästa säsong. Förutsättningarna är enkla; blir det vinst för Öster eller förlust för BP som möter Ängelholm på bortaplan så är saken klar.

Roar Hansen ger här sin syn på kommande match: 
"Vi måste se det som en helt vanlig match, även om vi i bakhuvudet vet vad en vinst skulle innebära. Det är min uppgift som tränare att hålla spelarnas tankar på rätt saker och få dom att ta en sak i taget. Om man svävar iväg blir det lätt att man glömmer sin uppgift. Under veckan har vi faktiskt tränat både i Tipshallen och på C-planen eftersom det ligger konstgräs där, vi brukar inte fokusera så hårt på underlaget men kände att vi ville det nu när det gäller lite extra. Vad gäller själva matchen kommer vi riktigt motiverade och spelsugna upp till Södertälje. Jag tror att Umeåvinsten, och det klara spelövertaget gjort oss lite lugnare inför den här matchen. Hela truppen hänger med upp till matchen men det har gått lite oroande febersjukdom i laget senaste dagarna, jag hoppas dock att det lagt sig till matchen och att de som varit sjuka hunnit piggna till igen". 

Öster skickar därmed följande trupp till Södertälje: 

Alexander Nadj, Joakim Wulff, Dzevad Selimagic, Darmin Sobo, Stefan Karlsson, Johan Andersson, Mario Vasilj, Jesper Andersson, Joachim Lantz, Karl-Johan Lindblad, Patrik Bojent, Elmin Nurkic, Johan Persson, Fredrik Lundgren, Darijan Bojanic, Alexander Henningsson, Marcus Bergholtz, Andreas Wihlborg, Denis Velic, Jonas Hellgren, Matteo Blomqvist-Zampi, Andreas Birgersson, Freddy Söderberg, Filip Thurn. 

Matchen spelas söndag 7/10 kl 16:00 på Södertälje IP. 

Du som inte ser matchen på plats rekommenderas att följa den via vår Twitter på twitter.com/ostersif och/eller hashtaggen #oiflive. 

Du kan även följa matchen på Smålandspostens hemsida samt i Sveriges Radio (web). 

Text: Patrik Karlsson