Härligt målkalas mot BOIS

Österspelarna visade upp sin allra bästa sida i matchen mot Landskrona och bjöd på både fint spel, intensitet och många mål.
Efter matchen var Christian Järdler mycket nöjd med sina spelare.
"Jag är jättenöjd med hur vi hanterar den här typen av match, som jag hoppas vi aldrig behöver vara med om igen."

Joao Pedro - Kapcevic

74' Johannesson (Kapcevic)
76' Örnblom (M Karlsson)
79' Ljungberg (Drott)

Mer statistik på förbundets matchsida. Se höjdpunkter på TV4 Sport:

Järdler tycker:

"Jag är glad och nöjd med vinsten och poängen och att vi gör fem mål förstås. Men framför allt jättestolt över killarna. Jag är jättenöjd med hur vi hanterar den här typen av match som jag hoppas vi aldrig behöver vara med om igen.

Det är en match som är som gjord för att tappa fokus eller bli frustrerad när man får vara inne (i omklädningsrummet) i en timme eller vad det blev. Jag är oerhört nöjd med att vi kan hålla fokus och fortsätta arbeta metodiskt med vår idé.

Jag tycker att vi gör en väldigt bra första halvlek, 2-0 är helt rättvist i halvtid. Sedan som det blir med 3-0 på en straff - som jag tycker är straff - istället för kanske 2-1 och att de får känning som hade varit det värsta scenariot. Sedan är det ju ingen fight, vi är klart bättre.

Sköna poäng, skönt att vinna på hemmaplan och att vi gör mål igen, jag är nöjd och glad."

FÖRSTA HALVLEK

Öster kom ut som ett helt annat lag än det vi sett de senaste omgångarna, och fick också utdelning omedelbart. Inte ens en halvminut hade gått när Öster vann boll och spelade snabbt upp på Dragan Kapcevic, som såg att Joao Pedro överlappade in i straffområdet och rullade in en boll som brassen kunde styra förbi målvakten in i den vänstra burgaveln.

I sjätte minuten kom sedan matchens första tecken på oroligheter från bortaklacken. Mitt i ett farligt anfall där Kapcevic lyfte in bollen mot Pedro kastades en boll in från Landskronaklacken mitt i spelet och domaren tvingades blåsa av spelet. När sedan gästerna valde att inte spela tillbaka bollen till Öster när spelet återupptogs utbröt massivt missnöje från hemmapubliken.

Spelmässigt fanns det dock inga skäl till oro. Öster hade nästan allt spel och vann tillbaka bollen omedelbart när man väl tappat den. I tionde minuten illustrerade Jonathan Drott detta exemplariskt när han med en tuff brytning fick till en bra passning fram mot Simon Helg, som efter ett par vändningar skickade in bollen till Kapcevic vars avslut tyvärr täcktes.

Öster fortsatte dominera fullständigt men i 20e minuten kunde gästerna ändå jobba fram en hörna, men Robin Malmkvist hade inget problem med att plocka ner inlägget som kom i andravågen på denna.

Efter ett kortare uppehåll - då bortaklacken återigen försökt sig på bolltricket - tog Öster åter över initiativet och i 24e minuten utmanade Kapcevic men fick ett par rejäla smällar över benen och kunde inte få till något avslut.

Det dröjde till 35e minuten innan det blev riktigt farligt igen. Drott slog en femtiometersmacka på Johansson, som tog emot perfekt och försökte rulla in bollen bredvid målvakten som dessvärre kunde styra den decimetern utanför högra stolpen.

Fem minuter senare kom så tvåan fullt rättvist. Stefan Karlsson smekte en boll mot bortre stolpen där Kapcevic slet sig loss från två försvarare och kunde stöta in bollen med pannan.

På tre minuters stopptid fick vi sedan se ännu en bra chans när Anton Andreasson tryckte till stenhårt från 30 meter men bollen slank strax utanför högerstolpen.

ANDRA HALVLEK

Andra halvlek hann bara bli tio sekunder gammal innan bortaklacken med ett knallskott lyckades få matchen avbruten igen, och denna gång valde domare och förbund att inte återuppta matchen förrän de som inte kan bete sig avvisats från arenan, vilket ledde till ett uppehåll på fem kvart innan vi fick se spel igen.

Inledningsvis såg de rödblå ut att ha tappat lite av sitt fenomenala tempo från före paus av den långa vilan, men efter några minuter hade samtliga kommit upp i varv igen och i 52a minuten fick vi se ett snyggt samarbete där Johansson väggade sig fram med Joao Pedro och var fri i straffområdet när han fick en smäll över vaden och inte kunde avsluta. Denna gång tvekade inte domare Ladebäck utan pekade rakt på straffpunkten, varifrån Simon Helg kallt placerade inte trean till vänster om Kaddoura.

Nu hade Öster lekstuga och bara minuten efter straffen kunde man mycket väl utökat när Östers höga press gav hög bollvinst och Kapcevic ur fritt läge rullade bollen tätt utanför högra stolpen. Inte långt därefter prickade Stefan K in ett perfekt lågt inlägg bakom backlinjen där Pedro dök fram, men brassen kunde inte hålla nere avslutet som stack en bit över mål.

Det skulle ändå bara dröja ytterligare tre minuter innan nästa mål, när Joao Pedro spelade in bollen i mitten där en försvarare rensade bollen på Calle Johansson som blev helt fri och kunde dunka upp bollen i nättaket, hans fjärde mål för säsongen.

Nu bjöds vi på massor av små finesser från ett lekfullt Öster, men i 61a minuten fick vi se prov på kraft. Efter en hörna hamnade bollen ute hos Silverholt, som lyfte in bollen i mitten där Pedro tryckte till med huvudet, och när Kaddoura räddade slängde sig Kapcevic fram och forcerade in sitt andra mål för dagen.

Efter kvällens femte mål släppte Öster av lite på tempot, men fortsatte ha nästan all boll. Tolv minuter före full tid spelade Joao Pedro en låg boll in mot inbytte David Johannesson, men en stenhård rensning avstyrde det farliga läget.

I 84e minuten var Johannesson nära att slita sig till ett riktigt bra läge, men en rejäl tröjryckning från en försvarare bromsade honom tillräckligt för att målvakten skulle hinna före till bollen.

Johannesson var även nära minuten senare efter en fin framspelning från Calle Johansson, men målvakten hann ner och kunde få tag på det hårda låga avslutet. Efter en barmhärtigt kort stopptid blåste domaren sedan av matchen och spelarna fick ta en efterlängtad segerkullerbytta framför klacken.

Bildspel från matchen, foto: Andreas Nilelind/bilderna.it: