Första bortaförlusten för året

Vi lyckades inte förlänga bortasviten när vi mötte ett Örebro som var effektivt medan vi borde varit vassare. Matchen hade nog sett helt annorlunda ut om vi inte fått vårt mål redan i femte minuten avvinkat för en snäv, men korrekt offside. När hemmalaget sedan utnyttjade sin första riktiga chans blev det uppförsbacke och Örebro spelade smart och tvingade oss jaga.  På stopptid hann vi ändå med en reducering  av Matte Pavic som gör att vi inte lämnat planen utan att göra mål på ett drygt halvår.

Bergmark Wiberg

67' Westermark (Kozica), Silverholt (Varmanen), Magnusson (Bonnah)
74' Rochester Sørensen (Kusu)

Mer statistik på förbundets matchsida.

TÙFA OM MATCHEN:

"En tuff match mellan två bra lag. Vi började bra, kontrollerade spelet större delen av första halvlek men släppte tyvärr in ett enkelt mål där vi borde gjort det bättre.

Med det målet fick Örebro ett helt annat självförtroende med sig in i andra halvlek. Vi jobbade ändå på bra och borde kunnat kvittera, vi har bland annat Bergmarks jätteläge.

Andra målet stänger matchen men jag gillar att vi inte ger upp, jobbar in i det sista och får in en reducering, även om det inte räckte till poäng idag.

Nu måste vi utnyttja de här dagarna väl, jobba stenhårt och komma väl förberedda till torsdagens match."

FÖRSTA HALVLEK

Efter en händelsefattig inledning såg det riktigt lovande ut i femte minuten när Adam Bergmark Wiberg snodde åt sig bollen på mittplan och avancerade till höger innan han lade en perfekt låg boll in bakomm mittbackarna där Dzenis Kozica kom flygande och iskallt styrde upp bollen i vänstra burgaveln - men fick se sitt konststycke bortdömt för en korekt men oj så precis offside, axeln och lite av bröstet låg fel.

I tolfte minute fick Mathias Nilsson göra sitt första ingripande när Hamad lyfte in en frispark mot bortre stolpen där Björndahl fanns och fick konstig träff på bollen som tog en båge, men inte lyckades ställa Nilsson.

Två minuter senare hade vi återigen marginalerna mot oss när Alex Hauksson gjorde vad som såg ut som en bra brytning 30 meter från Örebros mål och skapade ett jätteläge där vi hade fyra spelare mot två, men domaren inte bara blåste frispark utan även hittade ett gult kort på "Höken".

Sedan hade Öster ett par möjligheter på vänsterkanten, bland annat en mycket tveksam offside mot Rodic och ett läge i 22a minuten där Rodic hade Bergmark Wiberg och Kozica i mitten men avslutade via en försvarare i båge ut över kortlinjen.

Knappa halvtimmen in i matchen skulle hemmalaget istället slå till. På en snabb boll upp från vänsterbacken had Milleskog studsarna med sig och passerade både Engqvist och Stenberg innan han skickade ett lågt skott mot höger burgavel, som Nilsson lyckades stoppa men returen gick ut till en påpassligt placerad Björndahl som kunde stöta in ledningsmålet.

Nu började Öster lyfta längre bollar och var nära att få utdelning ett ppar gånger. Tio minuter före paus var Ahmed Bonnah på väg fram men en iskall utrusning och lyftning av Eskelinen i Örebros mål avstyrde, även om kylan kunde straffat sig när Bergmark Wiberg sånär lyckades kämpa till sig kontroll över bollen innan målvakten hunnit tillbaka, men bromsades tillräckligt för att hindra läget.

Fem minuter senare visade Bergmark Wiberg sin snabbhet när han hann ikapp och var på väg att runda en försvarare, men denne valde att ta ett strategiskt gult kort och klippa benen på anfallaren. En smart strategi då Östers frisparkar hade svårt mot ÖSK:s rejäla mittbackar.

ANDRA HALVLEK

Efter paus var det som Österspelarna ville lite för mycket. Både Rodic och Bonnah hade avslut en bra bit över i inledningen. I 52a minuten såg det mer lovande ut när Varmanen lyfte bollen från sin högerkant mot bortre men lite för långt för Bergmark Wiberg, som fick en båge på nicken som gick över mål.

I 57e minuten borde så kvitteringen ha kommit  när Öster ställde om snabbt. Först hade faktiskt hemmallaget ett bra läge när Hamad lyfte in en frispark och Moro var framme och störde Nilsson, som ändå kunde rädda. Efter visst rabalder kunde Öster sedan kontra och bollen gick ut till Rodic som drog ett stenhårt lågt avslut ur ingen vinkel som tvingade Eskelinen att göra en jätteräddning och på returen fick Bermark Wiberg vidöppet mål men missar tillslaget och styr bollen strax utanför.

Halvtimmen före paus fick Mathias Nilsson visa upp sig när Mpindi spelade in till en fri Björndahl och Östermålvakten tvingades göra en jätteräddning - som han tyvärr inte ens får tillgodoräkna sig i statistiken då flaggan för offside kom upp snart därefter.

Öster fortsatte ha mycket boll, mot ett motstånd som var nöjda med detta och visste att det skulle öppna för omställningar, men kom inte till många riktiga lägen. I 78e minuten såg det ändå lovande ut när Öster spelat runt bra och bytte kant till inbytte Rochester till höger, som väggspelade sig fram och rullade in bollen mot mål där hela anfallsbesättningen Rodic, Bergmark Wiberg, Westermark och Magnusson rusade in i målområdet, men bollen styrde på Rodic framför mål och stack ut över kortlinjen.

Fem minuter före full tid skulle Östers kvitteringsjakt straffa sig, när en lång boll upp möttes av Milleskog, som i duellen träffade Pavic med en vårdslös armbåge. Detta gjorde att den sidan var fri när Milleskog fick tillbaka bollen från Hamad och den tidige inhopparen kunde cementera sin matchvinnarroll genom att dunka in 2-0 invid vänstra stolpen

Även om matchen nu i praktiken var avgjord jagade Öster vidare, och i 89e minuten öppnade det för en ny kontring från hemmalaget, där Hamad fick mycket yta och nog trodde han hade placerat in bollen lågt vid bortre burgaveln, men en fin fotparad av Mathias Nilsson stoppade detta.

Istället skulle Öster i femte stopptidsminuten få till en reducering när Pavic lyfte in en boll mot mål och Eskelinen måste ha förvantat sig en styrning för hansläppte den, och fick se den studsa nesligt via stolpen in.

Nu gick vi för fullt för kvitteringen och när matchens sista anfall avslutades med ett inlägg från Pavic minuten senare fanns sju rödblå inne i straffområdet och Stenberg nådde faktiskt högst, men i hård kamp med två försvarare kunde han inte få mycket kraft i nicken och Eskelinen kunde plocka nerbollen och vänta ut slutsignalen.