Förlust trots spelmässigt övertag

Trots en man mer på plan i 50 minuter lyckades vi inte dra nytta av det, och istället kunde ett smart spelande Östersund kontra in segermålet i slutet av matchen.

Kozica, Bonnah,  Magnusson, Ljung,  Johansson, Lundahl Persson, Varmanen

71' Kozica (Söderberg), Bonnah (Herdonsson)
75' Ljung (Hauksson)

Mer statistik på förbundets matchsida.

TÚFA OM MATCHEN:

"Jag är besviken på resultatet, särskilt att förlora hemma efter vå fina svit på fyra rak segrar. Jag tycker ändå vi spelade bra, åtminstone i första halvlek. Vi hade matchen under kontroll, var väldigt nära att ta ledningen, måste varit på centimetrarna när.

Andra halvlek lyckas vi inte hitta genom deras täta försvar, vi försöker hitta ändringar med byten men når inte hela vägen, Adam har ett bra lägen vid 0-0 och Dzenis har en bra chans att kvittera sedan. Men det är klart att vi måste skapa mer när vi spelar elva mot tio hela andra halvlek.

Samtidigt gör Östersund det väldigt bra, de spelar efter sina förutsättningar efter utvisingen och utnyttjar sin chans väl, de ska ha all cred för hur de spelade matchen.

Jag har sett sen mitten av förra säsongen hur de blivit bättre och bättre och visste att det här skulle bli en tuff match.

Vi skapade mer i första halvlek än vi gjorde i elva mot tio, något jag sett förut. Det är inte alltid en fördel att spela en man mer och idag såg vi det. Vi kunde kanske gjort bättre ändringar för att dra nytta av det och få till spelet bättre men idag fick vi inte till det.

Vi måste sätta oss och titta på den här matchen och lära oss av vad vid kunde gjort bättre. Hur vi kan utnyttja övertaget och inte stressa utan ta den där extra passningen som behövs för att hitta rätt läge istället för att stressa in bollen."

Det syntes tidigt att mötet mellan Öster och Östersund skulle bli en ganska tuff match - lite otippst mellan två lag som vill spela snygg fotboll men här smällde det från första stund. I sjätte minuten kom så matchens första riktiga chans när Runar Sigurgeirsson skickade ett långt inkast mot första stolpen där en ÖFK-försvarare pecis kunde nickrensa ut till hörna.

Jämfört med tidigare matcher hade Öster sedan betydligt svårare att få igång samma flyt i spelet. I 10e minute lyfte Vladimir Rodic en boll in mot bortre stolpen där Adam Bergmark Wiberg fanns, men inte kunde ta emot den svåra höga bollen.

I 12e minuten kunde det sedan blivt ett riktigt bra läge när Manasse Kusu vann boll djupt på egen planhalva och tog med sig bollen upp mot mittplan. Kusu hade en spelare i bra läge på var sida men lyckades inte välja mellan framspelning och avslut utan slog något mellanting som dessvärre inte hotade alls.

Därefter började matchen vis upp ett tråkigare ansikte. Runt 13e minuten var ÖFK:s Adjoumani inblandad i två situationer på en halvminut som vardera kunde renderat gult kort - först en stämpling mot Kusu, sedan en sen spark mot vaden på Herdonsson - utan att domaren satte ner foten och detta satte sedan sin prägel på matchen.

Det tuffa spelet fortsate, i 14e minuten kapade Karlsson Grach Siguergeirsson utan att åka på mer än en tillsägelse och i 17e minuten fick Rodic en arm upp i ansiktet men spelet gick vidare.

Även om vi inte riktigt dragit nytta av det ännu kommer Sigurgeirssons långa inkast vara ett vapen i år, och i 20e minuten såg vi ett bra exempel på det när han kastade bolln in på Westermark, som sånär kunde vända runt vid första stolpen men Mazur kunde rensa ut till hörna.

Tre minuter senare var det ytterst nära att ett nytt inkast från islänningen gav utdelning. Rask kunde förvisso nicka undan men Öster fick tillbaka bollen in framför mål och Manasse Kusu avslutade stenhårt i vänstra stolpens insida men någon centimeter för långt åt vänster och bollen studsade ut igen.

I 25e minuten fick vi se fint kombinationsspel från Öster innan Alex Hauksson spelade in till Niklas Söderberg, som precis i avslutsmomentet blev störd och avslutet gick ut till hörna.

I 32a minuten vann ABW bollen bra innan han spelade Hauksson, som avancerade fram mot straffområdet där han blev nedtryckt fem meter utanför och fick frispark.

I 38e minuten fick Niklas Söderberg med sig bollen och tog avslut från bra läge som relativt tydligt styrdes på en ÖFK-spelare över, men domaren valde att döma inspark.

Två minuter senare blev det riktigt stökigt, efter en situation där Sinyan vräkt omkull Bergmark Wiberg och flera spelare gav sig in i diskussionen, varpå Sinyan tilldelades direkt rött kort.

Redan i 44e minuten kunde det sedan blivit mer, när Westermark jagade bollen och krokade ihop med Weilid, varpå båda gick i backen tämligen dramatiskt, men domare Melin valde att bara döma för att bollen gick ut till inspark.

I den andra av de fem stopptidsminuterna kom sedan en situation som lär diskuteras länge. Kusu lyfte en lång boll mot mål som Keita missbedömde och såg - tämligen tydligt för oss som satt i linje med den södra kortlinjen - ut att hoppa in över mållinjen med, men domaren missade detta och assisterande på den sidan var tyvärr tio meter ur linje och såg inte alls.

Två minuter senare var det nära igen. Rodic lyfte in en hörna på Berg som hade vidöppet mål men blev tufft tagen av Amatkarijo och inte lyckades styra bollen på mål.

ANDRA HALVEK

Två minuter efter paus blev det riktigt farligt direkt när Adaam Herdonsson lyfte in en boll mot första stolpen som Keita endast med stort bekymmer lyckades styra ut till hörna.

Öster bet sig sedan kvar och minuten senare kom en ny hörna, där Westermark kom till bra läge men såg ut att få bollen på axeln och stötte den över mål.

I 54e minuten kom så en jättechans att ta ledningen. Herdonssons jobb gjorde att Söderberg kunde vinna boll och spela upp på Rodic, som hade med sig både Söderberg och Bergmark Wibrg mot en ensam ÖFK-försvarare. Rodic höll dock i bollen för länge och när passningen inåt kom hade Adjoumani hunnit tillbaka och kunde bryta ut till hörna.

Timmen in i matchen kom sedan en liten tankeställare för ett Österm som blivit ganska bekväma i sitt spel med en man mer på plan. Weilid fick bollen strax utanför straffområdet och drog en yttersida i ribbans överkant.

Öster fortsatte ha mest boll, men körde fast i inläggsförsök som Keita gång på gång plockade.

Kvarten före full tid hettade det sedan till ordentligt. Inbytte Kozica lyfte in en bra boll mot Westermark, som Östersunds målvakt Keita precis kunde boxa undan. Sedan fullföljde Keita sin rusning ut mot straffområdeslinjen och lyckades vinna bollen från Rodic, som annars haft jätteläge att spela in den franför öppet mål.

Med sju minuter kvar av matchen hände det så mycket på en gång. Först lyfte Kozica in bollen på Bergmark Wiberg som avslutade med en konstspark från nära hål men Keita stod för en jätteräddning och lyckades sedan även springa ikapp bollen och rädda den från att gå ut till hörna.

Halvminuten senare var bollen istället uppe på andra sidan av planen där Kabuye fick ta sig förbi Rodic alldeles för lätt och sedan kune ta sig inåt innan han spelade Kroon som avslutade via en Österförsvarare, vilket helt ställde Prekovic som fick se bollen rulla in i högra burgaveln.

Därefter kom vad som borde varit en rejäl jakt från Östers sida av sig lite. Ett halvlväge i 86e minuten när Sigurgeirsson fick in bollen och Kozica fick halvträff på volley men skottet täcktes undan av Rask var det bästa men fick till innan 89e minuten.

Då anlade hemmalaget rejäl press runt Östersunds straffområde och kom till slut till ett läge där Rodic avslutade hårt strax utanför vänstra stolpen, ett skott det inte såg ut att ha varit omöjligt för Westermark att nå fram och styra.

I första stopptidsminuten var det sedan ytterst nära en kvittering när Rodic återigen skickade in bollen framför mål där Kozica klippte till direkt men Keita fick ut foten och gjorde en ny jätteräddning, och på returen kunde Rask precis peta undan bollen innan Westermark kunde slå in den.