Förlust i svängig match

Dragan Kapcevics två mål och en räddad straff av Robin Malmkvist räckte inte i längden mot ett starkt Falkenberg.

 

ÖSTERS IF - FALKENBERGS FF 2-3 (0-1)

0-1 30 Östlind
1-1 53 Kapcevic
2-1 57 Kapcevic
2-2 64 Söderström
2-3 70 Carlsson
Publik: 2352

Öster startade med:
Malmkvist
Örnblom - Lundgren - Vasilj - M Karlsson
Andreasson - Drott - Silka - Helg
Johannesson - Kapcevic

Byten:
76' Johansson (Andreasson)
80' Joao Pedro (Örnblom)

Mer statistik på förbundets matchsida. Se höjdpunkter på TV4 Sport:

 

 

JÄRDLER TYCKER:


"Vi gör otroligt bra första tjugo minuter, där den mesta av tiden spelas på Falkenbergs halva.  Vi valde en rakare, enklare ingång i matchen med tanke på att vi hade de förändringar vi hade i startelvan. Vi överbelastade mycket till vänster och lyckades bra med det men fick inte så många chanser som vi hade hoppats.

 

Sedan kommer straffen, om visserligen inte blir mål, och hörnan därefter och det påverkar oss. Det bör inte göra det men vi tappar lite fokus och har en tiominuters period där vi inte är så bra.

Vi pratar i paus om att fortsätta göra det som var lyckosamt i början och få till en likadan matchbild som vi hade första tjugo och det får vi igen. Vi gör två mål och har vänt matchen och då känns det bra.

Sedan har Falkenberg erkännt vassa kontringar och det vet vi om. De är snabba och det är många som går iväg och det utnyttjar de bra i båda sina avslutande mål där vi inte riktigt hänger med.

Sen är det väldigt öppen och svängig match som måste vara väldigt rolig att titta på om man inte hejar på något av lagen."

Bildspel från matchen, foto: Andreas Nilelind/bilderna.it:

 

FÖRSTA HALVLEK

Öster tog initiativet direkt och det hade bara gått något tiotal sekunder när Simon Helg väggade sig fram innan han lyfte in en boll som var halvmetern för djup för att nå David Johannesson och istället kunde plockas av FFF-målvakten Hampus Nilsson.

 

Knappa minuten senare kom nästa boll in från Helg, denna gång på Anton Andreasson som försökte placera in nicken vid högra stolpen men fick se Nilsson plocka avslutet.

 

Efter ett kort instick av anfall för de gulvita runt sjunde minuten återtog hemmalaget initiativet och Johannessons lobbförsök på Liridon Silkas fina framspelning kunde klart fått ett bättre öde än att segla en bit utanför högra krysset.

 

Öster fortsatte dominera bollinnehavet och bjöd bland annat på en imponerande 30-meters glidtacklingsrensning av Fredrik Lundgren som blev till en lysande framspelning mot Kapcevic, ytterligare några låga inlägg som hotade och ett riktigt vasst avslut på volley av Silka som täcktes till hörna innan i 23e minuten såg riktigt lovande ut. En riktigt bra framspelning av Filip Örnblom var nära att friställa Helg, som tvingades vända om men i nästa läge spelade fram Månz Karlsson som slog en låg boll in mot Dragan Kapcevic vars skarvning tvingade Nilsson att göra en jätteräddning vid första stolpen.

 

Någonstans strax efter att halva första halvleken passerat jobbade sig gästerna dock in i matchen, och man hotade direkt. I 26e minuten skickade förre Österspelaren Robin Östlind in en bra hörna som nickades i ribbans ovansida. Bara ögonblick senare slarvade Österförsvaret bort ett uppspel vilket ställde två Falkenbergare nästan fria men en bra brytning av Vasilj minimerade utfallet till en hörna.

 

Denna ledde till en boll över hela försvaret som från några centimeters håll styrdes på Anton Andreassons hand - ett mycket hårt beslut men helt utan tvekan från domaren. Robin Malmkvist läste dock Söderström och kunde rädda straffen.

 

Minuten senare fick Malmkvist ändå kapitulera efter att ett skott från Egbuchunam täckts ut till Östlind, som kunde placera in bollen i bortre och tog det respektfullt lugnt med firandet framför sin före detta klack.

 

Efter målet tappade båda lagen linjerna och även om Falkenberg tog över mer av spelet stod ingendera laget för vare sig något intressant spel eller några större lägen under resten av halvleken.

 

ANDRA HALVLEK

Öster kom dock tillbaka efter paus. Halvannan minut in i andra halvleken vände Kapcevic runt och skickade bollen tätt utanför högra stolpen och Öster visade ett helt annat mod än i slutet av första halvlek. Minuten senare jagade Helg ikapp en boll och skickade ett inlägg mot Andreasson på bortre stolpen men en försvarare kunde brösta ner bollen till målvakten.

 

Östers piggare spel lönade sig i 53e minten då Kapcevic fick bollen från Helg och såg inte riktigt ut att få träff men skickade ändå in kvitteringen lågt vid högra stolpen (via styrning på en försvarare?) .

 

Glädjen kunde blivit kortvarig för bara någon minut efter målet skickade gästerna ett långt inlägg till Chisom Egbuchunam som dessbättre skickade bollen i ribban.

 

I 56e minuten var Andreasson nära att ställa Falkenbergs målvakt med ett rappt avslut från 25 meter men Nilsson kunde med viss möda förpassa bollen ut till hörna. Denna nickades undan men i nästa våg kunde Filip Örnblom nicka fram bollen till Kapcevic som påpassligt lyfte in ledningsbollen över en chanslös målvakt.

 

Fem minuter senare kunde Öster mycket väl ha fått en straff, när Silka slog en bra boll fram mot Johannesson som sprang sig fri men blev stenhårt nedtryckt av Joza som inte ens låtsades sikta på bollen men domare Klitte lät spelet gå.

 

Ett beslut som skulle känns ännu bittrare 30 sekunder senare när Östlind spelade in bollen till Söderström som styrde in kvitteringen tätt intill högra stolpen.

 

Precis som efter gästernas första mål fick man ny kraft av kvitteringen och det dröjde bara sex minuter tills de kunde återta ledningen. Denna gång var det Söderström som låg bakom när han tog sig in från höger och hittade en helt fri Carlsson på bortre som stötte in kvällens tredje bortamål.

 

Öster var nära att snabbt utjämna igen men hade denna gång inte marginalerna med sig när Helg spelade fram Kapcevic men en försvarare precis kunde kasta sig och styra avslutet strax över.

 

I 83e minuten var det återigen nära när inbytte Calle Johansson slet sig fri och slog en låg hård boll in framför ål som Johannesson var någon tålängd från att nå på och styra in.

 

Gästerna fick ändå matchens sista riktigt bra chans när inbytte Erik Pärsson tre minuter före full tid tråcklade sig genom Österförsvaret och fick iväg ett skott som Malmkvist inte kunde hålla, men lyckades slänga sig och rädda sin egen retur på.