Förlust i målsnålt rivalmöte

Allsvenska Värnamo gjorde matchens enda mål tidigt i en match som visade att det finns känslor mellan de båda lokalrivalerna. Det var stundtals hett på plan och vid sidan bjöds vi på klack från båda lagen, men närmre än två bollar i nät bortdömda för offside kom inte Öster idag.

 

ÖSTERS IF - IFK VÄRNAMO 0-1 (0-1)

0-1 10 Johansson
Publik: 510

 

Öster startade  med:
Lundahl Persson
Herdonsson - Berg - Hedlund - Sigurgeirsson
Hauksson - Kusu
Rodic - Söderberg - Bergmark Wiberg

Bänk:
Adolfsson, Kozica, Schwab, Bladh Pijaca, Magnusson, Gustafson, Varmanen

Byten:
77' Adolfsson (Hedlund), Kozica (Söderberg), Magnusson (Kozica) , Varmanen (Hauksson)
83' Gustafson (Westermark)

 

 

TÚFA OM MATCHEN:

"Jag är nöjd med insatsen idag men inte med resultatet. Jag tycker att med den insats vi gör på plan idag, mot ett bra lag som spelar med högt tempo, förtjänar vi att få med oss något mer.

Vi skapar en hel del och har ju två bollar i nät, båda i lägen där det är svårt att bedöma om det var offside eller inte.

Jag tycker det ser bra ut att vi klarar att stå upp mot det tempot de sätter på matchen. Målet de gör släpper vi till för enkelt ur i stort sett ingenstans.

Jag tycker vi visar bra energi i både anfall och försvar i en krävande match. Det är synd att resultatet blir som det blir men vi får papper på att jobbet vi lägger ner gör nytta och fortsätter bygga mot det det handlar om, Superettan."

Bildspel från matchen, foto: Andreas Nilelind/bilderna.it:

 

 

FÖRSTA HALVLEK

 Matchen mot Allsvenska Värnamo inleddes lite avvaktande, men i andra minute sattes Öster inlånade målvakt Carl Lundahl Persson faktiskt på prov, när en rejält snett slagen hemåtpass höll på att generera matchens första hörna, men IFK Hässleholms-lånet visade mittbackskvalitet när han hann ikapp och glidtacklade bollen ut till inkast.
 
Efter att Värnamo haft mycket boll inledningsvis stack Öster sedan upp ett par gånger. I  8e minuten stack Adam Bergmark Wiberg på en boll från Runar Sigurgeirsson, tog sig förbi sin utterback och rullade  bollen in mot Jesper westermark framför mål, men Larsson hann ner och kunde få foten mellan.

Öster utnyttjade sedan det resulterande inkastet väl när man kastade snabbt in i straffområdet där det blev stökigt men Alex Hauksson hann till bollen, men målvakten Rasheed täckte och kunde styra undan.

Det var nära igen i förlängningen av anfallet när Herdonsson slog ett lågt inlägg från högerkanten, som  strök mellan målvakt och backlinje men ingen av de tre Österspelare som kom rusande i mitten nådde fram med en fot.

I 10e minuten skulle det istället smälla åt andra hållet. Gästernas lagkapten och evighetsmaskin Freddy Winsth lyfte en lång boll från mittplan fram mot Östers straffområde, där Johansson vände bort Herdonsson och helt fri med målvakten kunde pricka in ledningsmålet i högra burgaveln.

Lundahl Persson fick sedan göra en bra räddning när gästernas nye kanadick Bustos avslutade hårt mot högra stolpen, innan Öster i 17e minuten skapade ett riktigt bra läge. Ett väl uppbyggt anfall från målvakten via Hauksson som slog en lång boll upp på vänsterkanten där Adam Bergmark Wiberg tog med sig den. Abw gick sedan inåt, såg ut att tappa fart men hade sett en helt ren Vladimir Rodic till höger och rullade bollen över till denne. Rodic chippade bollen mot bortre stolpen där Westermark styrde in den men blev avvinkad efter att ha varit precis offside.

Bara två minuter senare var det så nära igen. Bergmark Wiberg hittade genom med bollen till Niklas Söderberg som höll undan sin försvarare innan han rullade bollen mot en helt fri Westermark, som definitivt såg ut att ligga på rätt sida bollen när passningen slogs, och kunde raka in bollen i öppet mål men fick se även detta bortdömt för offside.

Efter hand tappade matchen lite fart. Värt att notera är att det dröjde 29 minuter innan matchens första hörna (framjobbad av Sigurgeirsson) och att det var Värnamo som hade farligast chans under resten av halvleken när Zeljkovic i 41a minuten tog ett avslut från distans som såg ut att bli högt, men droppade och tog i ribbans ovansida.

 

ANDRA HALVLEK

Andra halvlek började piggt. Öster hade ett fint anfall i 47e minuten dä Sigurgeirsson stack in bollen mot Söderberg, men Rasheed hann först. Minuten senare var det gästerna som stack upp när Becirovic tog sig runt på högerkanten och spelade in till Zeljkovic, men en välplacerad Månz Berg täckte avslutet.

I 52a minuten samarbetade Bergmark Wiberg och Sigurgeirsson fint på vänsterkanten och i andra vågen blev det riktigt läge när Rasheed inte nådde islänningens hårda  inlägg som sånär gick till Westermark, men en mittback kunde nå bollen och peta undan den.

Dryga tio minuter efter paus kom Öster fram i två bra anfall på högerkanten med någon minuts mellanrym, först via Rodic och därnäst Hauksson som tog sig fram bra, men båda gånger fastnade bollen innan den nådde in till rödblå framför mål. Minuten senare kom en lång lyftning över på vänsterkanten, där Sigurgeirsson tog sig in i straffområdet och trots att han fick bollen långt från sig lyckades peta in den framför mål mot Westermark, men en försvarare kunde få undan bollen.

I 66e minuten skapade Värnamo sedan sin bästa chans i andra halvlek, när ett skott utifrån styrde på en försvarare och ställde till oreda, men Sigurgeirsson tog det säkra före det osäkra och rensade ut till hörna. 

I samband med ett planerat trippelbyte i 77e minuten tvingades Öster även göra ett fjärde, när sebastian Starke Hedlund fick ont i samband med en duell och byttes ut som en säkerhetsåtgärd - Hedlund själv kommenterade i efterhand att det inte var någon fara.

Fem minuter före full tid vann Herdonsson - nu tillbaka på sin "gamla" plats på innermitten efter senaste vändan byten - boll högt och slog en boll in genom Värnamos backlinje för Isak Magnusson att löpa på, men mittbacken Vilar kunde störa Magnusson precis tillräckligt mycket för att målvakten skulle hinna ut och nå bollen först.

Vid det här laget såg gästerna nöja ut med resultatet och det var Öster som jagade hårt. I 88e minuten nickade kapten Berg på en hörna men Rasheed kunde rädda. Minuten senare spelade Sigurgeirsson fram André Gustafson, som tog sig in i straffområdet och föll, men domaren lät sig inte övertygas och Värnamo kunde ta över bollen.