Förlust i kvalgenrepet

För en utomstående som såg dagens match hade det varit svårt att gissa att det var Öster som redan var klara för kval medan gästerna hade ett antal positioner att spela för. Större delen av matchen var det Öster som ville klart mest spelmässigt och vi får hoppas att skåningarnas slumpmål inte sätter sig på spelarnas psyke inför torsdagen.

 

ÖSTERS IF - TRELLEBORGS FF 0-1 (0-0)

0-1 74 självmål
Publik: 1540

 

Öster startade med:
Nilsson
Varmanen - Berg - Stenberg - Pavic
Kusu - Rochester Sörensen
Rodic - Kozica - Bergmark Wiberg
Westermark

Bänk:

Stulic, Adolfsson, Silverholt, Engqvist, Magnusson, Drott, Zahirovic


Byten:
46' Adolfsson (Berg)
60' Drott (Kusu)
73' Engqvist (Kozica), Magnusson (Varmanen)
82' Zahirovic (Rodic)

Mer statistik på förbundets matchsida.

 

TÚFA OM MATCHEN:

"Jag tycker vi i stort sett gjorde en bra match. Vi spelar som vi vill och kontrollerar matchen, men får inte till det i sista passningarna. Vi ligger bra i positioner och styr spelet, men ett misstag i andra halvlek kostar oss poängen.

Förutom resultatet kan i ta med oss det mesta till matchen på torsdag, en match som vi alla vet hur mycket den betyder både för föreningen och alla runtomkring.

Sen jag kom till Öster har det varit det sista jag tänker på innan jag somnar och det första jag tänker efter jag vaknat, hur ska jag ta den här klubben till Allsvenskan. Nu är vi där och har allt i egna händer och det är skönt att inte bero på andra. Vi kommer att vara väl förberedda och ge allt på torsdag."
 

Bildspel från matchen, foto: Andreas Nilelind/bilderna.it:

 

FÖRSTA HALVLEK

Av de två lagen i dagens match hade Trelleborg mest att spela för, med hela en oh en halv miljon i skillnad på SEF-ersättning mellan den fjärde och åttondeplats laget innan sista omgången kunde hamna på. Av detta märktes det dock inledningsvis inte mycket, utan Öster tog tag om spelet. I 6e minuten drog hemmalaget upp ett snabbt anfall där Marc Rochester fick en kort boll från målvakten Mathias Nilsson, vände bort tre man innan han spelade ut på Mattias Pavic som direktskarvade vidare inåt mot Adam Bergmark Wiberg. Yttern hittade en snabb boll framåt mot Dzenis Kozica som sökt sig ut åt vänster och hade både Vladimir Rodic och Jesper Westermark med sig framför mål, men fick sin låga boll in mot den sistnämnde bruten ut till hörna.

Hörnan blev också rejält farlig när Rodic slog den lågt mot första stolpen där Kozica skarvade och målvakten bara med en reflexräddning lyckades rensa den ut till en ny hörna.

I 14e minuten lyfte sedan Rodic in en bra boll mot bortre där Westermark fanns och nickade in den framför mål där Ogwuche rensade rakt upp i luften och när Westermark sedan gav sig in i duellen om andrabollen blåste domaren frispark för bortalaget efter vad som såg ut som en helt ordinär luftduell.

Öster fortsatte sedan ha mycket av spelet men lyckades inte utmana riktigt, och i 20e minuten kune det blivit farligt när förre Österspelaren Mortensen fick en bra boll och klackstyrde fram bollen till sig själv, men rutinerat mittbacksjobb av Månz Berg som läste det och klev in i löpbanan gjorde att Nillson bara kunde plocka upp bollen ostört.

Tre minuter senare var det Olausson som utmanade Österförsvaret och vände bort en försvarare men hans låga boll in mot Mortensen rensades utan större problem av Stenberg till hörna.

I 27e minuten var Öster sedan nära att ta ledningen efter en hörna, när Stenbergs nick täcktes av Viitikko men Berg hann först på returen och fick sitt avslut styrt precis utanför vänstra stolpen.

Den resulterande hörnan rann ut i intet, då Trelleborg fick en frispark för att deras målvakt snubblade över en liggande Westermark efter att Ogwuche knuffat omkull denne.

Tre minuter senare jobbade Öster fram ett jätteläge när Rodic vann bollen ute vid sidlinjen och Rochester spelade fram Westermark, som lite väl osjälviskt sökte passningen till en helt fri Bergmark Wiberg istället för att gå på eget avslut och slog bollen lite snålt så Dhaini precis kunde bryta.

Nu gick de rödblå på högvarv och bara minuten senare lyfte Pavic in en frispark mot Kozic som förvaret bara precis kunde rensa ut till hörna. Denna landade så småningom nära Stenberg som på ett akrobatiskt vis nådde bollen men skickade avslutet en bit över.

Tre minuter före paus kom så läget som borde punkterat matchen, där vi alla på läktarna nog trodde det skulle bli mål. Varmanen fick en bra boll från Kusu och rullade in den framför mål där Westermark styrde avslutet i stolpen, och på returen lyckades Rodic inte placera sitt avslut bättre än att målvakten kunde rädda.

På stopptid före paus hann sedan Öster med ett dubbelläge där Rodic först avslutade stenhårt i ryggen på en försvarare och i nästa läge lyfte en bra boll mot en fri Westermark men Ogwuche nådde precis upp och kunde nickstyra bollen upp i luften undan från Österanfallarens bollbana.

 

ANDRA HALVLEK

Öster kunde fått utdelning direkt efter paus när Pavic jobbade fram en hörna, som Rodic slog innan den boxades undan ut till just Pavic som avslutade förbi målvakten mot vänstra burgaveln, men Ogwuche kunde få foten mellan och styra undan.

Tio minuter efter paus skapade så gästerna sitt bästa läge dittills när veteranen Blomberg skickade en låg boll från högerkanten in framför mål och förbi Nilsson, men dessbättre också förbi en helt fri Mortensen och ut över sidlinjen.

Med knappa halvtimmen kvar av matchen bjöds vi så på ett riktigt klassanfall från hemmalaget. Jonathan Drott vände förbi en spelare på egen planhalva och slog ett snabbt uppspel på Rodic som flutit över på vänsterkanten. Rodic drog en försvarare innan han passade Pavic, som slog en hård låg boll mot första stolpen där Westermark kom rusande men målvakten hann precis ner och kunde styra ut avslutet via anfallaren till inspark.

När Öster jagade som mest kunde inbytte Offia snappa upp en slarvig boll och med kvarten kvar springa hela vägen upp till Öters mål innan han, via ett Österben, satte ledningsmålet för skåningarna.

Öster kunde mycket väl kvitterat omgående, när man i 76e minuten jobbade fram en hörna som Rodic prickade på Mattis Adolfsson på bortre stolpen, som hade öppet mål men blev rejält ryckt i axeln och inte lyckades få nicken mot mål.

I 80e minuten slog Bergmark Wiberg en frispark (efter en tämligen okänslig avblåsning där Öster kunde fått till ett riktigt bra läge) i muren, och i andravågen spelade han fram Drott, vars avslut såg ut att styra på en försvarande arm men Öster fick nöja sig med hörna.

Fem minuter före full tid var Öster nära efter en halvlyckad hörna, som rensades upp mot mittplan men lyftes tillbaka in i TFFs straffområde där Öster hade gott om folk men Westermark vände runt och knorrade bollen tätt över högra krysset.

I fjärde stopptidsminuten kom så en sista kvitteringschans när Adolfsson lyfte en lång boll från mittplan in i straffområdet, men Engqvist kunde - hårt ansatt av Ogwuche - inte hålla nicken på mål utan avslutet stack ut till inspark.