En väldigt jobbig förlust

Vissa förluster svider mer än andra, och att skapa så mycket som Öster gjorde i första halvlek på Vångavallen och ändå ligga under med 3-0 i paus känns riktigt tungt.
På pluskontot får ändå räknas in långa stunder av fint spel och ett snyggt frilägesmål av Admir Bajrovic - effektiviteten och noggrannheten i försvaret måste däremot ses över.

Levi - Johannesson - Östlind

60' Shaze (Crona)
61' Bajrovic (Johannesson)
82' Fuhre (Vasilj)

Statistik finns på förbundets matchsida. Målen på TV4Sport:

Öster började matchen på Vångavallen väldigt bra, och lät inte hemmalaget få igång sitt spel alls. I femte minuten kom också en rejäl chans när Levi lyfte fram bollen till Johannesson som sprungit sig fri, men lyfte avslutet över.

Fem minuter senare var det nära igen efter en fin framspelning av Levi till Björkén, som lyfte en bra boll in mot mitten där Johannesson fanns men såg ut som han trodde han hade en medspelare bakom sig och inte gick fullt för att nå bollen.

Istället kom käftsmällen några minuter senare när Nilsson hittade in med en fin boll mellan Östers mittbackar och Islamovic hittade fram och kunde dunka bollen via ribban till 1-0.

Efter ett hyfsat läge i 14e där Drott lyfte in en boll som Johannesson inte riktigt klarade att få kontroll på var hemmalaget i 15e minuten nära att utöka efter att Jovanovic tagit en bra löpning och spelat in till skyttekungen Camara Jönsson som hade bra läge men Vasilj täckte ut avslutet till hörna.

I 25e minuten trodde hela Vångavallen att kvitteringen skulle komma när Levi vann boll och spelade fram Johannesson som kunde runda TFF-målvakten men sedan rullade bollen i burgavelns utsida.

Två minuter senare var Johannesson nära att ta sig genom efter en ny fin boll från Levi, men togs hårt av Palander och tappade kontrollen över bollen.

Med dryga halvtimmen spelad var Björkén på väg framåt när han attackerades hårt i ryggen av Islamovic och tappade bollen till Tideman. Dessa två ställde sedan snabbt om längs vänsterkanten och Islamovic kunde spela in till Tideman som kallt prickade in 2-0 vid bortre stolpen.

Öster fortsatte prestera bra spel och i 33e minuten hittade Levi en boll fram på Östlind som sprungit sig fri och fick en rejäl knuff i ryggen i avslutsmomentet och inte fick sin lyftning hög nog utan Johansson kunde få en hand på den.

När Öster fortsatte jaga kom trean också några minuter senare. En perfekt boll från Nilsson fram på Jönsson ledde till ett friläge, där Trelleborgaren gick omkull och domare Klitte pekade på straffpunkten, varpå Haynes säkert tryckte in bollen.

Bara minuten senare var Öster nära att reducera, när Levi sprang på en lång boll och först revs ner men kunde studsa upp och spela inåt till Östlind vars avslut styrdes precis utanför högra stolpen.

Öster hann med två försök till innan paus, båda genom slarviga rensningar från TFF-försvarare. I 43e minuten rensade Andersson på Levi så att bollen fick en lurig bana som kunde ställt målvakten men tyvärr landade uppe på nättaket. Minuten senare var det målvakt Johansson som tog tid på sig med ett uppspel och slog den på Levi och fick bollen i en båge över sig men också över mål.

Trots tung uppförsbacke började Öster positivt även efter paus. Fyra minuter in i halvleken spelade Pavic och Östlind sig fram fint till vänster men Östlind fastnade på vägen in i straffområdet.

I 53e minuten slog Björkén en perfekt boll genom straffområdet mot bortre stolpen där Johannesson fanns på plats men hårt trängd av en försvarare tryckte "Älgen" avslutet i burgaveln.

Minuterna därefter radade Öster upp chanser. Först tog sig Pavic runt till vänster och föll, ryckt i axeln inne i straffområdet men domaren valde att flytta ut till frispark. Denna knoppade Crona in på Vasilj, som nickade stenhårt i vänstra stolpen insida. Efter rensningen lyfte Öster in bollen på Vasilj, som bröstade sig runt målvakten och försökte rulla in bollen bakom honom men då dök Andersson nesligt upp och rensade på mållinjen.

Ytterligare några sekunder senare vann Björkén tillbaka bollen och frispelade Johannesson, som fick se målvakten göra en ny bra räddning. Innan anfallet hann ta slut hann Levi med ett fint droppande avslut från distans som Johansson fick sträcka ut ordentligt för att peta över ribban.

Tjugo minuter in i halvleken utmanade så hemmalaget med en bra låg frispark av Jovanovic som Malmkvist med viss möda kunde rädda.

Efter en lugnare period tog matchen fart med dryga tio minuter kvar. Först tog sig Björkén in i offensivt straffområde och trycktes omkull men fick inge med sig. Strax därefter skadade sig Vasilj på ett inspel från vänster vilket lämnade Haynes helt fri varpå denne spelade över till Camara Jönsson som kunde pricka in lagets fjärde mål.

Mot slutet skapade Öster några ytterligare chanser. Först ett avslut av Bajrovic som stack metern utanför vänstra stolpen, och minuten senare när Shaze vann boll på mitten och slog en perfekt boll fram mot Bajrovic som la över bollen på vänstern och kallt lyfte in reduceringen till 4-1.