En poäng trots utvisningHöstens tre raka måstematcher hemma inleddes med en svag insats mot Brommapojkarna, där Östers chanser minskade drastiskt i och med Johan Perssons andra gula kort alltför snart efter halvtid.

ÖSTERS IF - IF BROMMAPOJKARNA 0-0

Publik: 4293

Öster testade en delvis ny vänsterkant:
Wulff
S Karlsson - M Karlsson - Vasilj - Bojent
Pavey - Persson - Velic - Bergholtz
Söderberg - Piñones-Arce
Byten:
73' Elvby (Bergholtz)
81' Zlojutro (Söderberg)
90' Henningsson (Pavey)

Klacken var definitivt tillbaka från semestern och stod för dagen starkaste insats - om än i svag konkurrens.
    Bortsett från ett Österanfall i matchens första sekunder, som rann ut till inspark, var det till allas stora besvikelse gästerna som stod för matchens första riktiga läge. I tredje minuten fick man en hörna som kunde blivit riktigt farlig trots Wulffs trygga undanboxning, men som så ofta i Allsvenskan hittade domarna en frispark för försvaret istället för att låta spelet gå.
    Även nästa läge tillföll gästerna, men Petrovics frispark lyckades inte oroa, och Öster kunde sånär ställa om farligt efter Vasiljs rensande nick.
    Minuten efter var hemmalaget åter nära en farlig omställning efter ett alltför optimistiskt avslut från Andreas Eriksson, men anfallet rann ut i intet efter en Velicboll rakt i famnen på en försvarare.
    Tio minuter in i matchen rann Öster ändå genom på högerkanten, och fick hörna efter att Paveys låga inlägg styrts över kortlinjen. Innan bollen hann till något farligt läge efter hörnan gick dock BP-målvakten Vazgec i backen och spelet stoppades. Efter detta dröjde det tio minuter innan någondera laget var i närheten av motståndarmålet igen, och då var det åter gästernas tur. Wulff fick det tufft med två väl slagna hörnor som tvingade fram utboxningar, men BP kom inte till några avslut på dem. Det gjorde istället hemmalagets Kenny Pavey, som i omställningen efter den andra hörnan drog bollen hårt strax till vänster om Vazgecs mål.
    Halvtimmen in i matchen kom så äntligen ett bra Österläge. Pablo slog en frispark från några meter utanför straffområdeslinjen som Vazgec tvingades släppa retur på, men tyvärr hann ikapp innan någon rödblå hann dit.
    Minuterna senare hade Öster, om laget på något sätt haft marginalerna på sin sida, tagit ledningen. Johan Persson fick jätteträff utifrån, men bollen tog i stolpen och stack nesligt ut till inspark för de röd-svartrandiga.
    Matchen fortsatte i samma makliga tempo fram till paus, med ett anfall från Öster i sista minuten som enda tempohöjare.
   
I andra var det Öster som inledde anfallandet, men en frispark rakt i famnen ställde knappast Ivo Vazgec. I anfallet efter kom Velic, som bytt plats med Bergholtz, runt bra på vänsterkanten och la in en bra boll som Piñones-Arce tyvärr inte nådde.
    I det följande BP-anfallet kom istället en matchavgörande sekvens. Johan Persson fick sitt andra billiga gula kort för dagen, och helt plötsligt tvingades Öster ställa om till spel med en man mindre. Trots det var det Öster som skapade nästa läge med dryga halvtimmen kvar, när man lyfte in en frispark som både hemmalaget och publiken var övertygade om att den tog på en BP-arm, bara för att se domaren vinka avvärjande. Fem minuter senare var det dags för ännu en frispark i bra läge, men denna lyftes optimistiskt upp på målburens ovansida av Velic.
    Minuterna senare lyckades hemmalaget trots underbemanning skapa viss press mot Vazgec, och efter en hörna kom Pablo till ett avslut som tvingade fram en bra räddning från BP-målvakten. Även den resulterande hörnan såg farlig ut men Månz nick stack en bit över mål.
    Andra halvleks bästa målchans skulle komma mot Wulff i 72a minuten. BP lyfte in en frispark som självmålsskytten från i våras Jacob Une Larsson nickade hårfint på fel sida av stolpen i burgavelns utsida. Med tolv minuter kvar var det nära igen, när svårstavade Dimitriadis avslutade tätt över Wulffs ribba efter en hörna.
    Efter den chansen tog ändå Öster över det mesta av spelet och med tio minuter kvar hoppades hela publiken (inte en person på bortastå måste vara nytt rekord?) på straff, men domaren hade nog rätt när han tyckte Bojent föll väl enkelt i Vazgecs straffområde. Trots ett tydligt spelövertag kom inte Öster till några mer direkta chanser, och lördagens drabbning kommer knappast gå till historien som någon av Allsvenska mer välspelade drabbningar. 

Alla bilder Andreas Nilsson/bilderna.it


Presskonferensen efter matchen: Bildspel från matchen: